Forum GRA - Kto ostatni napisze tu posta wygra!!! (4. edycja)

Zaczęty przez tito, 07 Maj 2019, 19:39

Grzegorz R. Granowski

dziękuję za  :p_arr:

Wszystkim polskim BOINCowcom ... ale też Narodowi ... Wszystkiego Najlepszego z Okazji Świąt Bożego Narodzenia ... Członek Polskiego Stronnictwa Ludowego ! Grzegorz Roman Granowski

Tomislaw

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia wiele ciepła i miłości dla wszystkich Boincowych Żeglarzy  :)

Cytat: Grzegorz R. Granowski w 24 Grudzień 2019, 10:18
Szanownego Kamratom ... proszę, jak się podoba strona ? https://savetheworld.org.pl/
Vertigo bardzo się podoba :-) Czuć ten klimat z ekranu.  :whistle: :p_arr:

sknd

andy101fah

Szanownego Kamratom ... proszę, jak się podoba strona ? https://savetheworld.org.pl/

pozdrawiam, Grzegorz Roman Granowski

Bardzo pięknie pomyślane, jeżeli w ten sposób można byłoby zrobić promocję pozostałych projektów BOINC dotarlibyśmy do wielu nowych odbiorców.
Gratulacje za pomysł i piękną szatę graficzną.
:respect: :respect:

SzaMoT

https://savetheworld.org.pl/
:ahoy:

Ps.
Witam serdecznie, mam to samo tylko bez strony internetowej.

Pozdr.
Tomasz Kaczmarek Radiowy Chochlik Pasja odkrywania

tito

Grzegorz R. Granowski

Cytat: andy101fah w 25 Grudzień 2019, 07:51

pozdrawiam, Grzegorz Roman Granowski

Bardzo pięknie pomyślane, jeżeli w ten sposób można byłoby zrobić promocję pozostałych projektów BOINC dotarlibyśmy do wielu nowych odbiorców.
Gratulacje za pomysł i piękną szatę graficzną.
:respect: :respect:

dziękuję ... ...

tito

Idzie sztorm. Mam nadzieję, że zdążymy do fiordu.
Poprzednie bujanie objawiało się przechyłami po 40 stopni  :ahoy:

Tomislaw

Pomyślnych wiatrów i bezpiecznego rejsu.

PS. Mój Ryzen 2700 dotarł. Pierwsze wrażenia:

Ładniejszy ale głośniejszy boxowy cooler niż u Intela, można przeboleć, raczej nie będę zmieniał na inny. G.Skile  Ripjaws V ustawione 1,35V XMP 3200 sypały błędami na prawo i lewo. Na wolniejszym profilu XMP 2933 wygląda, że wszystko OK. Odpalonych 16 zadań  :whip: Universe z wyłączonym monitorem pobiera 140 W z gniazdka przy procku 3,2 GHz więc chyba nie jest źle. Mobo MSI B450-A PRO MAX

Intel i3 8100 3,6GHz brał 100W przy tej samej karcie graficznej GTX 1070 w spoczynku.

tito

A jaki masz zasilacz?
No i spróbuj zdjąć trochę napięcia na CPU przez offset.

Tomislaw

Zasilacz Tagan BZ series 600W
Wieczorem po pracy pobawię się trochę napięciami. Na razie ogarnąłem wentylatory, jest już sporo ciszej :-)

PS. Na stronie AMD widzę:  Ryzen 2700 System Memory Specification 2933MHz więc pewnie przez to sypał błędami przy ustawieniach XMP 3200MHz ...

tito

Słaba sprawność zasilacza. Ja przy przejściu z bronze na platinum zyskałem ~ 7%.
Do tego na CPU mam offset -0,1V i z GPU 1660Ti z kagańcem na 68W całość pobiera 155W.
Także walcz o każdy Wat.
PS u mnie dwa komputery działają "z kopa" z pamięciami 3200.

Tomislaw

A DDR4 masz na jakich kościach ?
W moich siedzą niestety Hynixy i pewnie to jest powodem niestabilności przy 3200 MHz. Aktualizacja biosu nic nie wniosła. Pokombinuję jeszcze z opóźnieniem timingów ale tu już moje pomysły się kończą :-(

tito

No właśnie Hynixy i w jednym zestawie dokładnie te pamięci co Ty masz - poszły z kopa na profilu.

Tomislaw

F4-3200C16D-16GVKB nie są kompatybilne z Ryśkiem na mojej płycie...Dobrze, że chociaż na 2933MHz chodzą.

Od rana nic nie wysypało się i wpadło

tito

A zakup opiłeś?  XD
Niech Ci liczy  :parrrty:

Tomislaw

Wygląda na to, że za mało  ;)  :parrrty:
Mimo tych trudności jestem zadowolony z zakupu. Mimo niskiego zegara całkiem żwawo sobie liczy.

4ys

Cytat: Tommy w 27 Grudzień 2019, 18:16
F4-3200C16D-16GVKB nie są kompatybilne z Ryśkiem na mojej płycie...Dobrze, że chociaż na 2933MHz chodzą.

Ja mam F4-3200C16D-16GVK bez B na końcu i mi chodzą na 3200cl16 a nawet 3333 cl16 ale  mam inną płyte (msi x470 gamin pro) i 2700x.
32GB starcza do większości projektów. Na razie wołał że mało w  LHC próbki CMS liczy tylko 10 naraz i w JOJO też brakło jak liczył pod projekt ECM.
I też zadowolony jestem z wyników .

Pozdrawiam.

Tomislaw

Cytat: Rafał "4yś" Foryszewski w 27 Grudzień 2019, 21:37
Ja mam F4-3200C16D-16GVK bez B na końcu i mi chodzą na 3200cl16 a nawet 3333 cl16 ale  mam inną płyte (msi x470 gamin pro) i 2700x.
Hm...Według strony MSI Twoja  F4-3200C16D-16GVK też jest niekompatybilna z msi x470 gaming pro  :wacko:  Może to kwestia niedopracowanego Biosu lub mikrokodu (AGESY) u mnie...

tito

A zadam głupie pytanie - w jakich slotach masz RAM włożony? Powinien być w 2 i 4.

Tomislaw

Są w 2 i 4 tak jak powinny.

Cytat: tito w 21 Grudzień 2019, 12:59
Ja mam bez turbo (@3200) oraz offset -0,05V
Obniżałeś napięcie na samym Core czy na NB/SoC również ?

tito

SoC też, ale nie sprawdzę Ci ile - nie mam dostępu :)
Aczkolwiek nie pamiętam, aby spadek poboru mocy być mocno zauważalny.

Grzegorz R. Granowski

Szanowni Kamraci ... wraz z The Scottish Boinc Team awansowaliśmy do Pierwszej Ligi Boinc Formula ... serdecznie, Grzegorz Roman Granowski ...

4ys

necavi

Na Podbeskidziu trochę w nocy napadało :ahoy: :boing:

tito

Powiem Wam, że w Norwegi też wcale nie tak dużo.

SzaMoT

Jestem bezwzględnie przekonany, że WLKP sypnie bezwzględnie śniegiem, który posłuży jako materiał do ulepienia Bałwana
XD

Tomislaw

tito

toms83

Oczywiście. Tak się zaczęły moje początki obliczeń.

Tomislaw

Cytat: tito w 06 Styczeń 2020, 12:13
Nawet nie wiem co to jest.
Coś jak protoplasta Boinca. To już prawie 20 lat ...Ogromny postęp obliczeniowy przez ten czas się dokonał.
Tutaj coś więcej o Grid.org i jego projektach.

tito

Ja zacząłem od oryginalnego SETI w 2002. Grid mi umknął.

SzaMoT

M9ze to dziwnie zabrzmi ale chce popełnić konstrukcję lotni, ( 3 patyki od petard - konstrukcja i na to folia strecz  )
Gotowa do lotu jak nic nie stanie 13 styczeń 2020.

Jako linka posłuży wełna.

Ps.
Lini napowetrzych brak
Pozdr.

sknd

SzaMoT

Do latania jako załoga posłuży być może Baner Reklamowy 9d GRG szanownego:~《♧》

Ps. Sorki za znaki specjalne
Pozdr.

tito