Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

SKB@P VPS

Zaczęty przez offline, 20 Kwiecień 2023, 19:05

Cytat: chr80♂°🛰� w 12 Wrzesień 2024, 18:21Tak to nie przekaz nie zdążyłem usunąć. Jak możesz to edytuj i usuń. Dodawałem projekt na innych komputerach, a tak szybciej niż z pendrivem.
chcesz powiedzieć że to były dane do logowania, jeśli tak było to raczej nieodpowiednie zachowanie
Nie było bezpieczniejszego sposobu?
Proponuje zmienić bo to, że zostało usunięte i tak już może być zindeksowane itd.
jeśli o to chodzi

chr80♂°🛰�

Cytat: SzaMoT_👀 w 12 Wrzesień 2024, 18:27
Cytat: chr80♂°🛰� w 12 Wrzesień 2024, 18:21Tak to nie przekaz nie zdążyłem usunąć. Jak możesz to edytuj i usuń. Dodawałem projekt na innych komputerach, a tak szybciej niż z pendrivem.
chcesz powiedzieć że to były dane do logowania, jeśli tak było to raczej nieodpowiednie zachowanie
Nie było bezpieczniejszego sposobu?
Proponuje zmienić bo to, że zostało usunięte i tak już może być zindeksowane itd.
jeśli o to chodzi
Nie nie chcę powiedzieć. Dodałem 8 extra znaków. Jeszcze nie jest tak ze mną źle. Jest zmienione na: GeCu]w8*'k6b+[XsehPFB,&}~ 🤣
Po ataku na wukrainie miałem wyraz typu {DuzaChmura+5353CFR=ERDS8B} i odkąd to ktoś przejął to używam generatora losowych i dodaję coś od siebie i wszystko zapisane długopisem na karteczce w szufladzie. A co trzy-cztery tygodnie zmiana jak mam czas w weekend.
Masz racje, że zwróciłeś na to uwagę - na takie potencjalne zachowanie. 👍

Aktualizacja w toku
Cyt.
"> Około 25 września dojdzie kolejne 8 rdzeni do końca roku będzie opłacone, w sumie będzie 24 rdzenie z zapewnioną opiekę do końca roku
EPYC 4.gen. avx512 <"

Mamy obecnie 16 core, bez GPU, za kwotę na pokrycie 8 core ~300 zł do końca roku,
tak myślę o dodaniu CPU ~20 core + Tesla V100,
Tesla model V100 ma TDP 250/300 są 2 rodzaje ( PCIE-16GB - 250W, SXM2-16GB 300W )
wersja 300W jest z reguły trochę droższa, ale trzeba też zwrócić uwagę na CPU,
ilość core Hz, dla np. Quantum apka mocno korzysta z CPU, będę nawet testował
przydzielenie 2 rdzeni CPU do zadania.

Pozostaje decyzja reszty załogi, 8 core bez GPU, do końca roku
lub teraz puki są zadania Quantum, zbliża się wyzwania w PG, dodatkowe rdzenie CPU.

Kasa wystarczy na około miesiąc liczenia dla zestawu CPU, GPU, 16 rdzeni te co liczą
bez zmiany są środki do końca roku.

Wspomaganie GPU przesunie znacznie pozycję w Naszej Drużynie.

PS
Odnośnie moich osobistych celów, już prawie pozbywam się samych CPU (VPS),
w miejsce rozległy świat CPU/GPU.
Lepiej mogę dysponować określonymi wydatkami na hobby, testując różne sprzęty,
analizując, i co nieco dowiedziałam się przy okazji o profesjonalnych GPU.

Mam pewne postanowienia na przyszłość 🔝

Pozdrawiam "> BOINCOWY>MANIAK>OBOLICZEN>ROZPROSZONYCH > cdn.

V100 dobrze sobie radzi w AP27 (~260sec wersja 250TDP)

tito

Wg mnie GPU. Niech naliczy punktów i skoczy w statystykach.

Cytat: tito w 16 Wrzesień 2024, 11:48Wg mnie GPU. Niech naliczy punktów i skoczy w statystykach.

Dodatkowo teraz testy dla Einstein@Home, 1 zadanie, 2 zadania, w toku 3 zadania,
Tesla TDP 250 ma tą zaletę, że chlodzenie nawet dobrze sobie radzi przy AP27 ~65°C,
Wersje V100 300W, mają tendencję do 🔥, a przy tym cenowo trochę droższe, i tak przy ~270/280 zaczna się lekki throttling a przy ~300 zegary okolice ~1200/1300,
ale są apki na których podkręcona V100 UTRZYMUJĘ zegary w okolicach ~1530/70 MHz,
RTX 4090 w większości mają problemy z AP27 a to na ~500W dobijają do okolic ~86°C

Fajna jest 4070S TI  ma akurat teraz na próbę GRG, (nawet nie we o tym), ma limit ustawiony na 275W,
przy liczeniu TF ~65°C, w AP27, nie testowane ale ta karta porównując do 4090 niewiele odstaje przy liczeniu AP27, RAC ~3 mln, 4090 RAC ~4 mln, a 4090 dużo drożej wychodzi.

Dla np. GFN16/17/18/19 V100 ma dobre czasy w stosunku cena/wydajność.

Karty typu H100, A100, są obecnie za drogie na maratony, w cenie H100, można mieć ~16 X V100, a to zmiażdży H100 dla naszych BOINICOWYCH celów.

PS

Stawiam o poranku ☕☕☕🔋🔋🔋🔋🔋
Na dobry początek dnia

A tak na marginesie lepiej np. GFN16/17/18 na CPU liczyć, a GPU do innych projektów chyba, że wyścig lub TDP.

Miała być jedna karta V100 DLA SKB@P VPS/GPU, (chyba będzie trzeba z czasem pomyśleć o dodaniu w nazwie GPU, albo "rozległy" GPU)

Cena V100 X 2 jest lepsza i więcej core najlepiej cały CPU na wyłączność,
ale to hosty z 4/8 GPU.

4070S TI ma AMD Ryzen 9 7950X3D, liczy SoB Hz ~4,5/8 na wszystkich wątkach,
8 rdzeni na zadanie, ogólnie X3D ma dostęp tylko do jednej matrycy, trzeba to godzić w różne techniki ale to tylko na "polu" PG, najlepiej nie stosować liczenia z większą ilością rdzeni, straty na synchronizacji ale jak mocno się przekroczy pamięć podręczną kosztem dodatkowego dłuższego wykonywania zadania ale sumarycznie w określonym czasie jest ok, robiłem tak z reguły na VPS liczyłem po 1 rdzeniu na zadanie i wychodziło z reguły na + podczas wyścigów tylko trzeba rozważyć czas i kalkulacje by w połowę wyścigu już nic więcej się nie policzy bo nie ma na to czasu itd.

Ok starczy pisania, dotykowe pisanie na  tablecie, staje się zbyt łatwe ...☕

tito

Skb@pvps przegonił dziś skb@p.

Cytat: tito w 16 Wrzesień 2024, 11:48Wg mnie GPU. Niech naliczy punktów i skoczy w statystykach.

Cytat: tito w 19 Wrzesień 2024, 21:51Skb@pvps przegonił dziś skb@p.

Aktualizacja obecne VPS'y, będą stopniowo wygaszane,
w zamian CPU 16 CORE Zen.2 ROME
>>>
CytatAMD EPYC 7542 32-Core Processor [Family 23 Model 49 Stepping 0]
(128 processors)
>>>
CytatNVIDIA Tesla V100-PCIE-16GB

CPU jest raportowane jako 128 wątków ponieważ są tam 2 CPU,
fizycznych rdzeni jest 16 ale gdy nikt nie dzierżawi, CPU jest "luźny"
to śmiało można liczyć nawet YAFU 128t.

Cena jest dobra, ( >>>💱 <<<) nic nie trzeba, do końca roku jest zapewniony 💱

PS
dla tych co nie mają podglądu

EDIT:TEST 4 x V100 + 64c Zen.2
2-Core Processor
64.0/128 cpu
RAM - 64 GB
INTEL SSDPE2KX080T8O
Disk: INTEL SSDPE2KX080T

Raport GPUGrid Tesla V100 aplikacja ( Quantum chemistry calculations on GPU v1.05 (cuda1121) )

To że apka dobrze wspiera FP64 to już wiadomo,
Aplikacja jest niesamowicie napisana,
pobiera po podłączeniu do projektu około ~5GB.
Pobiera również instrukcje do zadania, parametry.

Po pobraniu aplikacji zaczyna się magią zmienności w bardzo krótkich milisekundy
Wrapper jest rozpakowywany do innego katalogu około ~5GB,

Odpala się python wraz z parametrami zadania, python już wtedy korzysta do 2 rdzeni
CPU, wrapper 1 core wykorzystuje do rozpakowania, python z Pamięcią VRAM jest tak
szybki, że wskazania co sekundę nie rejestrują zmian, nie nadąża rejestrować,
po rozpakowaniu w akcji python co sekundę są odczyty VRAM od 300MB do 14,15,16,
GB bardzo szybkie zmiany, w Linux obciążenie pamięci nie zajęte miejsce,
obciążenie to okolice ~90% większa niż samego rdzenia GPU,

Odnośnie rdzenia GPU load podobnie bardzo zmienny, średnio dla V100 ~80%,
Pobór mocy średnio ~200W.

Można by 2 zadania na GPU tylko jakiś parametr TRZEBA PRZESTAWIĆ,
wtedy nawet GPU z 4GB VRAM, może liczyć nawet tasks na rdzeń, bardzo mało wtedy korzysta po zmianie jakiego parametru z VRAM, kosztem dodatkowego czasu przeliczeń ale jest alternatywą by GPU mniejsze niż 16GB mogły liczyć.

Urobek dla V100 jest zmienny zależy na jakie zadania trafi, są mniejsze i większe,
zaczynające się od 50 sekund do ponad 1k sekundy,
ale z tego co widać w BS to okolice 50 mln doba od ~40 mln do ~50 mln.

Host ma V100 PLUS 16 fizycznych core EPYC ZEN.2, Dla Asteroids ma nawet fajne czasy na zadanie lepiej niż tel. albo ARM w chmurze ale pobiera około ~110W dla 16 core ma turbo boost ~3,4 jest aktywne i tyle pokazuje.

Cena jest adekwatnie dobra praktycznie w cenie naszego prądu w PL,
liczyłem ile cały host pobiera dla GPUGrid sprzedawca ma trochę zysku po cenie prądu w PL wychodzi 45zł na miesiąc zysku, ale dla GFN-18,19,20,21,zysk topnieje a przy
AP27 po kosztach energii, ale spokojne te hosty są Data Center, mają swoje z energii, słonecznej, turbiny zasilanie, potężne magazyny energii i własną produkcja,
gwarantuje zarobek, minus podatek od dochodu wynajmu,
dla SKB@P VPS, nie płacimy VAT 23%, dlaczego, bo to są usługi zwolnione od VAT.

Tym samym odchodzi 23% a sprzedawca płaci VAT dochodowy jak przekroczy próg darmowego dochodu każdy region ma inne limity.

Koszt na miesiąc podam w styczniu, wtedy trzeba pomyśleć czy dalej zasilamy Naszą wspólną inicjatywę, na kolejne miesiące, lata.

Ten host obecny z V100 może działać max 6 miesięcy na tyle jest dzierżawa od początku ustaloną która gwarantuje niezmienność ceny ~87$.
Są też V100 lekko podrasowanie wiele TDP 300W ale nie warto wtedy się grzeją i do
AP27 kici clok w dół a cena ponad 100$ na miesiąc.

Dla aplikacji GPUGrid Quantum Hz rdzenia nie odgrywa praktycznie zaznaczenia,
szybszego liczenia, bardziej szybkość dysku ma znaczenie VRAM,
Jest sporo operacji rozpakowywania i pakowania w krótkich odstępach czasu,
dlatego wybierając V100 zwracałem uwagę na dysk na dane jest taki obecnie
SSDPE2KX080T8O ma dobrą prędkość dla Quantum.

Host z V100 300W z gorszym magazynem na dane nic nie daja zysku a jakby był talerzowy dysk to jeszcze gorzej do tych celów.

Dla Srbase też ta V100 ładnie liczy około ~230W, load rdzenia GPU okolice 97%.

Dla All-Sky nie będę podawał co i jak zaobserwowałem,
liczyło 2 tasks na rdzeniu.
Dopóki All-Sky nie zrobią Badge dla woletaruszy wolał bym unikać tematów All-Sky.
To taki trochę bunt, będę pisał u nich na Forum już w założonym wątku od wielu lat.

Ok to by na tą chwilę wyczerpywało obserwacji jakie widziałem podczas obliczeń,
w planach 2 instancję BM na tym samym hoście V100 testa dla 2 różnych aplikacji z myślą o doborze tych co nie na 100% obciążają rdzeń GPU,oraz VRAM, TAKI MIX 2 PROJEKTÓW.

Są tacy co chrupiące host od lat, mix apek z różnych projektów nawet 4 jak mocna karta GPU. Wtedy i tylko wtedy można takie GPU w pełni obciążyć do limitu mocy.

czas na przerwę

☕ dla pozostałych darczyńców też się przyda ☕☕☕☕☕ 5 > 1 = 6 wspierających od początku inicjatywy na ten rok 5.

Tak było ustalane i proponowane od @tito by na CPU liczyło Asteroids teraz jak
dostępność czasu na CPU jest na 100% to tyle błędnych zadań nie ma jak to bywa na
VPS z dostęp czasu CPU ~80%, aplikacja sobie okresowo mniej radzi z wznawiana zadań,
widać to lepiej w pliku Stderr output w PG
Stderr output
<core_client_version>7.20.5</core_client_version>
<![CDATA[
<stderr_txt>
BOINC PrimeGrid wrapper 2.02 (Nov 17 2020 23:46:30)
running ../../projects/www.primegrid.com/sllr2_1.3.0_linux64_220821 -v
LLR2 Program - Version 1.3.0, using Gwnum Library Version 30.9
running ../../projects/www.primegrid.com/sllr2_1.3.0_linux64_220821 -oGerbicz=1 -oProofName=proof -oProofCount=64 -oProductName=prod -oPietrzak=1 -oCachePoints=1 -pSavePoints -q205*2^5382626+1 -d -t1 -oDiskWriteTime=1
Starting Proth prime test of 205*2^5382626+1
Using all-complex AVX-512 FFT length 336K, Pass1=896, Pass2=384, clm=1, a = 3, L2 = 321*262, M = 84103
Suspending
Resuming
Suspending
Resuming
Suspending
Resuming
Suspending noisy messages for 4 hours
Compressed 64 points to 6 products.  Time : 13.704 sec.
Testing complete.
20:46:05 (1500363): called boinc_finish(0)

</stderr_txt>
]]>
"Suspending noisy messages for 4 hours"

Ta funkcja czasu dostępu dla CPU działa jak wstrzymaj, licz.
Dlatego komunikaty w </stderr_txt> są wstrzymywane, bo jest ich zbyt wiele i po
co je drukować, PG i wiele innych projektów nie wysypuje zadań wszystko jest zgodne,
dla Asteroids to niestety powodowało więcej niepowodzeń, ale teraz w vast jest na 100%. Dla VPS nie było innej słusznej drogi by ograniczane load działało była możliwość liczenia 50 dostępności core na połowie z 2c liczył by 1c na 100% czasu CPU ale to już wychodzi 50% mniej obliczeń niż 80% czasu dostępności.

To takie w miarę krótkie sprostowanie.
VPS będą do 1 8c do 30 września tę po 2c x 4 = 8c będą jeszcze w październiku liczyły i powoli wygasały, zawsze można do nich wrócić za cenę na start za 1 miesiąc w promocji ~25% mniej czyli około 19 zł za 2c na 1 miesiąc kolejne ~26zł.

Teraz vast ma dobre ceny na V100 i nie tylko ale V100 wydawać by się mogło że jest obecnie dość elastyczna opcja sprawdza się tu i tu, może oprócz AP27 tam króluje 4090 cena / wydajność.

W trosce o automatyczny start BOINC manager EDU stanął na wysokości zadania,
dodał w odpowiednim miejscu tak by po restarcie hosta vast, następowało powrót do obliczeń, bez tego BM nie startował. W Data Center restart dla V100 są ~1 w miesiącu aktualizacje it'd, ale 4090 w domach prywatnie to zależy od hosta.

W podziękowaniu za czas poświęcony tym zmianom doszła kolejna V100 do GPUGRID dla SKB@P VPS, darczyńca chce pozostać anonimowy, będzie liczyć na pewno do końca wyścigu w PG albo ciut więcej, Na CPU tego hosta liczy EDU dla siebie za fatygę,
która nie była taka oczywista i prosta dodania do auto startu BM, metody prób zadziałały.

Dla YAFU jest zerowy RAC trzeba będzie to oprócz Asteroids na 16c w tym 2 wolne dla GPUGRID czyli 14c dla Asteroids, a po wyścigu VPS tę po 2c jakiś czas policzą YAFU,
tam wstrzymywanie powinno działać ok.

Być może do końca roku zamiast 1 GPU V100 będą okresowo testowane inne a nie ma potrzeby zbierać na to $, dopiero na rok 2025 kolejna akcja na pokrycie kosztów,
dobrowolna!!!
Nikt nie musi czuć się w jakiś tam stopniu zobowiązany do inicjatywy, jest 💲 liczy jest mniej $ liczy na tak zwanym podtrzymaniu np. 2c VPS

Toby było chyba tyle co chciałem opisać na tą chwilę

Miłej spokojnej Nocy lub dnia zależy gdzie kto mieszka

Zapasowy projekt dla 1 GPU liczy teraz Srbase nie mam jak dokonać zmiany
ale okazjonalne GPU X3 V100 liczą do jutra E@H

chr80♂°🛰
A progres dla
Zbiórki na 2025
to mamy teraz taki
2025
86$
>>> ( ---0‰ >>> 86$ )

Żeby nie było znów tekstów typu konspiracja it'd lub tajne jakieś obliczenia ...

Aktualizacja w 1 poście

GPU pokazuje Load 0 bo jak liczyło GPUGRID to load tak skakał od GPU że sterownik przestał na stronę vast wczytywać trzeba by reset hosta ale to w niczym nie przeszkadza

Cytat: SzaMoT_👀 w 29 Wrzesień 2024, 16:27chr80♂°🛰
A progres dla
Zbiórki na 2025
to mamy teraz taki
2025
86$
>>> ( ---0‰ >>> 86$ )
>>> ( ---0‰ >>> 86$ )
>>> ( ---0‰ >>> 86$ )

rok 2025 ?

>>> Zbiórka na rok 2025, 86$ 30 dni )
>>> Zbiórka na dodatkowe wyzwania np. PG, BS, itd
echo $hello .(---100‰‰ >>> 8630 dnistyczeń 100%, luty 0% ) ' ;
echo $hello .(2024 ---50‰cel na wyścigi dodatkowo 100$ ) ' ;

Na 99,99% będzie podgląd tasks prawie na żywo, format PNG, tu na forum i https://www.edu.za_jakis_czas_ok
>>> x‰#{🍄🌳🌲🪄}⁴⁶⁸∅☕
echo $hello .# PyBOINC - a very basic python BOINC bridge
[![Build Status](https://travis-ci.com/nielstron/pyboinc.svg?branch=dev)](https://travis-ci.com/nielstron/pyboinc)
[![Coverage Status](https://coveralls.io/repos/github/nielstron/pyboinc/badge.svg?branch=dev)](https://coveralls.io/github/nielstron/pyboinc?branch=dev)

A very basic package to connect to a [BOINC](https://boinc.berkeley.edu/) client in a pythonic way using asyncio
based on the [BOINC GUI RPC Protocol](https://boinc.berkeley.edu/trac/wiki/GuiRpcProtocol).
The Interface is primarily meant for controlling a BOINC Client and hence does not support all features of the protocol.

## Usage

```python
import asyncio

from pyboinc import init_rpc_client, xml_to_dict

IP_BOINC = "127.0.0.1"
PASSWORD_BOINC = "example_password"

async def main():
    rpc_client = await init_rpc_client(IP_BOINC, PASSWORD_BOINC)

# Authorize client if you will be using RPC commands which require it
    # authorize_response = await rpc_client.authorize()

# Get status of current and older tasks
    results = await rpc_client.get_results()
    results_d = [xml_to_dict(result) for result in results]
    print(results_d)
    print(await rpc_client.get_project_status())

# Get last three messages
    c = await rpc_client.get_message_count()
    print(c)
    print(await rpc_client.get_messages(c-3))

print(await rpc_client.get_notices_public(2))

# suspend task and resume
    task = (results_d[0]["project_url"], results_d[0]["name"])
    print(await rpc_client.suspend_result(*task))
    print(await rpc_client.resume_result(*task))

loop = asyncio.get_event_loop()
loop.run_until_complete(main())
```' ;

Cytat: chr80♂°🛰� w 31 Marzec 2024, 21:40
Cytat: tito w 31 Marzec 2024, 21:11Ja z LHC zrezygnowałem nawet na domowych komputerach - cały czas coś się mieszało.
Ale próbuj - może będzie stabilnie i coś dla LHC policzy.
U mnie problemem była wirtualizacja w BIOSie/UEFI wyłączała się po aktualizacji BIOSu/UEFI, bo standardowo jest wyłączona.
Teraz już problem zniknął, bo wiem czego trzeba pilnować. Ale chodziło mi o odznakę w Atlasie:
A czasami coś tam policzę.

CytatI możemy wrócić do głosowania na projekt miesiąca lub kwartału?
Moje typy projektów to te w których jesteśmy blisko podium w rankingu międzydrużynowym i międzykrajowym np.:
Podchodząc realnie do tematu to możemy głosować na projekt roku.
A te blisko podium to są lata świetlne możemy jedynie przeskoczyć drużyny które nie liczą ale to za kilka lat. Pisałem o tym kiedyś. To chyba faza zmierzchu naszej drużyny ci co liczą robią co mogą.
W ciągu 14 lat spadliśmy w międzydrużynowym z 7 miejsca na 21 miejsce. Na 5715 członków B@P liczy 251.
Fajnie, że jest SKB@P VPS ale musiałby robić przynajmniej dziennie 28 mln punktów żeby cokolwiek zmienić.
Cieszę się, że mamy ciebie i masz czas i siłę się tym zajmować.
Takie jest moje zdanie.

PS. Universe@Home nie działa i nie wiadomo kiedy znowu zacznie działać!

CytatFajnie, że jest SKB@P VPS ale musiałby robić przynajmniej dziennie 28 mln punktów żeby cokolwiek zmienić.

No i się ziściło
Teraz to mamy prawie x 2, a czasami więcej.
Teraz jak są zadania dla FP64 to 28 mln x ~10, czyli 5/6 GPU V100,
są na tyle tanie by móc to ciągnąć dłuższy czas, kwestia tylko dobrowolnych datków

Na CPU liczy Asteroids, host ma 16GB RAM, tak pomyślałem o użyciu 1 rdzenie do ECM P2, jak jest sprzeciw w tej kwestii to piszcie.
Podczas wyścigu zbliżającego będzie dołożona ilość core plus GPU ile jeszcze nie wiem, zależy ile będzie dodatkowo $

Cytat: SzaMoT w 13 Październik 2024, 19:23Na CPU liczy Asteroids, host ma 16GB RAM, tak pomyślałem o użyciu 1 rdzenie do ECM P2, jak jest sprzeciw w tej kwestii to piszcie.
Podczas wyścigu zbliżającego będzie dołożona ilość core plus GPU ile jeszcze nie wiem, zależy ile będzie dodatkowo $

GPUGRID wymaga min. 20GB wolnego miejsca a jak zadnie zostaje pobrane, wrapper rozpakuje apke to wolnego jest czasami ~19GB (około ~7GB zadanie) i wtedy nie pobierze kolejnych zadań w kolejce, dopóki nie odeśle, dlatego dokładając kolejny projekt np YoYo, brakuje miejsca wolnego (20GB)
Liczy Asteroids i 1 zadnie GFN-17.
Przy kolejnym składaniu zamówienia względnie zwiększenie SSD 

PS
Tak po za tym >>> ~marzec, kwiecień SKB@P VPS będzie raczej na 1 miejscu w zespole z wynikiem ~10 mld,
ale jak czasem zostanie zwiększona ilość GPU to może to szybciej nastąpić albo nie nastąpi przy braku zadań dla FP64

EDIT:
Dysk został zwiększony

Na dniach będzie gotowy progres bar z podglądem zadań dla SKB@P VPS, EDU oraz osoba odpowiedzialna za wygląd pracują nad tym, odświeżanie co minute, kolor paska zielony.

EDU Enthusiast

aktualizacja w 1 poście, progres bar jest cały czas rozwijany, modyfikowany wygląd

Na czas zbliżającego wyzwania została zwiększona ilość GPU 8 x V100, 3090TI, ~14 x 4090 oraz core CPU ~, progres bar jest tylko dla 1 podstawowego hosta.

Cyt.
"Drogi Primefinderze,

Gratulacje! Nasze dane wskazują, że zarejestrowany przez Ciebie komputer znalazł unikalną liczbę pierwszą. Na tym komputerze działa BOINC, jest on dołączony do projektu PrimeGrid i jest przypisany do Generalized Fermat Prime Search . To, co czyni tę liczbę pierwszą wyjątkową, to fakt, że jest ona wystarczająco duża, aby znaleźć się na liście Top 5000 w The Largest Known Primes Database .

Ponieważ jesteś znalazcą, to Tobie przypisuje się dokonanie odkrycia.

PrimeGrid może zgłosić prime w Twoim imieniu. Jeśli chcesz, aby PrimeGrid zgłosił prime, edytuj stronę preferencji PrimeGrid . W sekcji Reporting primes to the Prime Pages włącz automatyczne raportowanie prime, aby udzielić pozwolenia. Twoje PRAWDZIWE IMIĘ i NAZWISKO są wymagane przez Prime Pages do zgłaszania prime. Twoje imię musi być poprawnie sformatowane jako Imię Nazwisko. Na przykład: John Smith

Proszę NIE zmieniać nazwy użytkownika, aby odpowiadała Twojemu prawdziwemu imieniu. Prosimy o włączenie funkcji Prime reporting w Preferencjach PrimeGrid. Jeśli wolisz nie klikać powyższego łącza, na dowolnej stronie internetowej PrimeGrid kliknij na Twoje konto po lewej stronie. Na wyświetlonej stronie powinieneś kliknąć na dolny link w sekcji Preferencje , oznaczony jako Preferencje PrimeGrid . To umieści Cię w tym samym miejscu, w którym kliknąłeś powyższy link i powinieneś postępować zgodnie z pozostałymi instrukcjami. Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, skontaktuj się z nami, a pomożemy rozwiązać wszelkie problemy.

Jeszcze raz gratuluję znaleziska i witam na liście Top 5000! Dziękujemy za udział w PrimeGrid.

Pracownicy PrimeGrid

UWAGA: Będziesz mieć 19 dni na odpowiedź. Następnie powiadomimy osobę sprawdzającą i umożliwimy jej zgłoszenie. Jeśli nie będzie chciała zgłosić, prime zostanie przypisany do anonimowego konta."

Było wpisane Rozległy a musi być format dwuczłonowy (imię, nazwisko), wpisałem Anonymous

Jutro prawdopodobnie zostaną wyłączone 4090-7950X3D, cel został przetestowany, nawet udało się coś trafić.
Była to po części próba dla TDP 2025 na ~24H, podczas "etapu górskiego",
mniej więcej wiem ile może kosztować koszulka etapu górskiego, 4090 jest sporo w vast ale nie wszystkie hosty dają radę z chłodzeniem dla AP27, z GFN17 mają niskie temperatury około 250W.
Te co teraz liczą są wszystkie od jednego dostawcy, Turcja 7 x 7950X3D każdy ma 2 GPU 4090 jeden jest też 7950X3D ale ma 3090TI.

Najlepsza cena jest dla V100 ale tych GPU nie ma większych ilości ~max od 10 do 16.

Aktualizacja Progres Bar w pierwszym poście, nowy wygląd by EDU oraz nieznany kolega od Kodu,
dozgonną wdzięczność od zaplecza technicznego:)

tito

Dzięki skb@vps z aktywnych projektów gpugrid ma najwięcej pkt. :)

pawg

Ostatnio przestał liczyć :/

EDU Enthusiast

Po discordzie slyszalem ze skonczyly sie $ na koncie.

tito

"ojca" skb@p vps nie ma tutaj, to nie wiadomo co się dzieje.

jestem ale pisalem jak Sanatorum to mnie nie ma a pobyt jest bez daty ustalany i aktualizowany jak sie jest w sanatorum to nie interne pisze bo odzywaja sie osoby z pozz grupy wsparcia a nie ladnie z ich strony odzywac sie nienuczestniczac w czyjies inicjatywie teraz EDU cos podzalal zasilil bezposredio do vast mala kwota i dziala porostu jak mnid nie ma a nikt z darczyncow nie chcial cos podzialac to jak jest nie ktrolowane to zasielenie sie konczy cpu bhl kosz okolo ~200 Zl na miesiac a vast to kosz ~$89, a jak mnie nie i nie mam Win 10 to nie mam nawet jak w wolnej chwili zajzec.
pisalem ze ostatni post to oznaczalo ze nie ryzygnuje 1 osoba wiedzala to EDU ale znim prywanie na inny  kanale avtutaj nawet rejestracji nie ma dziala terax.
a tak pizatym to 89$ to ba stale jest do stycznia a bylo dodakowo podczas wyzwan pg sa statysthki to raczej oczekiwal bym spokoju by nie muszuc odpowiadac bez a to przeszkadza mi w prywatym zyciu kazda uwago w moim imieniu staje sie sami wiecie.

Pozdrasiam i Zycze udanych kuligow i uwazajcie by w kulkach sniegowym podczas zabawy nie bylo czsem kamyka bo mozna kogos okeleczyc jak jest mgka to sie lepiej nievwychalc bo jext oogranoczona widocznosc ok to tyle bo mam poza orojektami inne hooby od wielu lat ale BOINC MNIE NA TYLE POCHLONOL ZE ZNIEDYWALEM SWOJE PRYWATNE CELE KOSZTEM CHOC TEGO JIEVZALUJE BO MUALEM W WEKSZOSCI STANY deprexyjna a wtedy lezalem czest w ciszy w luzeczku

pozdrawiam izycze wszystki zdrowia
bez odbioru

PS sa literowki a nie mam czasu na edycje tak zostaje jak bede mial chwile to poprawie

tito

Literówki to głupstwo. :)