Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

yoyo@home

Zaczęty przez RAD-Poland, 26 Lipiec 2007, 09:39

Pigu

kurcze, używałem linka z pierwszego posta w tym temacie :-[

RAD-Poland

:-[
teraz dopiero zauważyłem, że to ja otwierałem wątek
już poprawiony link w pierwszym poście

WCG:
PG:         YOYO:

buninek

Rozrzut w czasie przeliczania próbek w projekcie (wu ogr), delikatnie ujmując jest znaczny. :o
Njszybciej przeliczona:     80.67 s
i długas                   83,806.48 s.

RAD-Poland

wiedzieliście, że wszyscy mamy pozakładane konta na distributed.net

nazwa konta ma następującą strukturę -   u_RAD_Poland@yoyo.rechenkraft.net

przykładowa statystyka - RAD-Poland

emik ma ciekawszą  ;D
- pozycja na platformie distributed.net - statystyka_1
- historia osiąganych wyników - statystyka_2
mam nadzieję, że się nie pogniewasz  ;)

WCG:
PG:         YOYO:

emik

z natury jestem nie gniewający się a o statystykach na distributed.net nie wiedziałem więc dzięki

3Rni

na koniec projektu miesiaca mam taki fajny kwiatek z yoyo... ciekawe do ilu doliczy postaram sie uchwycic ten moment :D

jak za komuny bedzie moze 200%-300% normy :D

Szopler

Przed 150% skończy... tak około 120-135% ;).

3Rni

liczył jeszcze ok. 1h 30 min, zakończył i napisał 100%  ::)

Szopler

37,5% po 15,5h liczenia... niezła próbeczka mi się trafiła na koniec, chciałem ładnie zamknąć na 25k, a pewnie dostanę za nią z 1,5k punktów heh więc będę musiał dalej ciągnąć projekt do 30k ale to już chyba evolutionami...

Szopler

25 000 osiągnięte - Client Detached

emik

brrrrawo kamrrrrracie

Troll81

ogry juz na wykończeniu

Troll81

zostało tylko 0,15 procent ogrów więc śpieszyć się :D

michaou

ja tego nie przeliczałem na początku, ale zobaczyłem newsy ile zostało itd... więc trochę wspomogłem projekt, pomóc to zakończyć.
Może teraz będzie do przeliczenia według mnie bardziej "przydatnego" naukowo ;)

w każdym bądź razie już się zakończył, zobaczymy co będzie dalej

Troll81

a ja mam jeszcze WU do odesłania :D

TJM

Są już pierwsze testy OGR-26, workunity dużo krótsze od 25 i bardzo przyjemnie się przeliczają. Ciekawe, czy yoyo podłączy to pod projekt, czy nie.
EDIT: na kilka tysięcy przeliczonych przez jednego z moich kompów stubów największy miał 70Gn, większość ma <20 a z tych większych zazwyczaj 20-40, większe to rzadkość.
Na dodatek klient ciśnie szybciej od starego, nawet największe OGR-NG paczki po 8 zadań (jak to było w yoyo) byłyby teraz mniejsze/krótsze od starych średnich.

TJM

OGR-26 rusza już chyba pełną parą, pojawiły się m.in. statsy i przewidywany czas zakończenia projektu - jeszcze na ten rok. Ciekawe czy yoyo to uruchomi, fajnie by było.

Troll81

TJM

Od wczoraj dostępne są OGRy-NG wraz z aplikacją Cruncher 2.0; średni czas przeliczania wychodzi około 1h, a max z tego co mówił yoyo 7h.

emik

TJM

Tak samo jak stare, granted = 200-300% claimed

X X X

Wg boincstats Yoyo jest aktywne i wysyła WU, ale nie mogę wejść na ich stronę, aby założyć konto. Czy adres uległ zmianie?
:wth:

Sergeant

Wejdź ze strony głównej boincatpoland: Lista projektów.
"Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde
www.fantastyka-86.pl

emik

X X X

Momentalnie wywala mi "Błąd wczytywania strony".

Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.rechenkraft.net.

emik

u mnie wchodzi normalnie

Troll81

u mnie tyż :D ty puść pinga i zobacz jaki ip masz

ja mam 85.114.128.75

http://85.114.128.75/yoyo/

X X X

Po ip otwiera się - dzięki!

TJM

Uważaj na podprojekt ecm w yoyo, aplikacja wymaga sporej ilości pamięci (ponad 400-500MB), przelicza się dość długo - 10+ godzin nawet na najszybszych procesorach nie jest rzadkością, oraz co najgorsze - potrafi się sypnąć w losowym momencie podczas liczenia, marnując wiele godzin czasu CPU. Sypnięcie zazwyczaj poprzedzone jest dziwnymi, wielokrotnymi komunikatami Windows o wysypaniu się aplikacji o pustej nazwie.

Troll81

jak po IP ci wchodzi a po nazwie nie to masz coś nie halo z DNS

spróbuj wyczyścić cache DNS (otwórz comandline i wpisz ipconfig /flushdns)

ewentualnie zrestartować usługę DNS na kompie
net stop dnscache
net start dnscache

X X X

Cytat: TJM w 27 Lipiec 2009, 01:06
Uważaj na podprojekt ecm w yoyo
Dzięki za info - no to ostała się jeno ewolucja.  XD

Cytat: Troll81jak po IP ci wchodzi a po nazwie nie to masz coś nie halo z DNS
W rzeczy samej! >:( Wczoraj router wyzionął mi ducha, więc pewnie to była jego sprawka.  ;D

Troll81

Wyzionął całkiem czy może próbowałeś resetować?? Całkiem nie routuje pakietów czy tylko DNS mu siedzi??

X X X

Zima kompletna, ale nie zaskoczyło mnie to, bo już wcześniej bywał smrodliwy, więc poszedł do kosza i został od ręki zastąpiony najbardziej wypasionym routerem na rynku, czyli... TL-WR340G, za drobne 64,4n. ;)

Troll81

najbardziej wypasiony????

w podpisie masz pytanie o tablekę?? a o którą ci konkretnie chodzi??

X X X

Pewnie, że najbardziej "wypasiony" - nikt nie ma lepszego P/E. Za 64zł masz WiFi, antenkę, router, switch 4p i całą masę cudnie migających lampek.
XD

Konkretnie chodzi mi o tę tabelkę: http://myboinc.com/sigUOTD.php/user:emik/.png, nie wiem jak się tam zarejestrować?
:(

TJM

Hm to co wyżej napisałem o ecm jednak nie do końca zgadza się z obecnym stanem. Tylko nieliczne zadania liczą się tak długo, większość jest krótka od paru do parunastu minut. Niestety to właśnie te długie mają tendencję do wysypywania się po wielu godzinach.

syrian

YoYO wlasnie rozdaje próbki wysoko pkt w pod projekcie ECM  - ecm_mp_xxxxxxxx  - 1 pkt co 16 sek na Alhlon II 3,0Gh

Peciak

I za to kocham yoyo ECM  ;D  ;D  ;D  ;D

Na moim phenomku II 3,4 1 punkt w Edit 12,24 14,24 sekundy - totalizator

,,Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych."

TJM

A to ciekawe, połakomiłem się i u mnie jest 26 punktów... na godzinę.

emik

na procku C2D 1,66 wychodzi 37pkt/h na jeden rdzeń