Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

javascript

Zaczęty przez bartsob5, 09 Styczeń 2006, 22:00

bartsob5

dobra... jzu probowalem wyslac tu posta z zapytaniem, ale mnie przyblokowano, twierdzac ze probowalem shakowac nasza strone:| naszczescie mam dynamiczne ip:) ale wracajac...
wiem ze to glupio zabrzmi, ale sobie zalozylem bloga, moze nie tyle spowodu mojej nadmiernej wylewnosci, co dla cwiczen... wiec wstawilem sobie jave scripta, ktory mial nasladowac ankiete, ale tylko nasladowac...
problem polega na tym, ze nie umiem zatrzymac procedury, gdzie jest
a=0 a pozniej a++ i setTimeout... dolaczyl bym wam ta procedure, ale raz mnie juz bloknelo... jakby co, to mozecie zajrzec tutaj i pobrac źrodlo strony... trzoche pogmatwane, bo nie mam w zwyczaju pisac komentarzy, ale mysle ze kto zna sie na rzeczy to sie polapie

matti_tm

Hmmm... Dawno nie pisałem w JS i, co tu ukrywać, nigdy nie osiągnąłem w nim biegłości ale...

1. Przy tej funckji ( f2() ) nie ma szans zakończenia jej. Jej treść można opisać tak:

"Wyświetl tekst na podstawie zmiennej a. Zwiększ wartość a. Czekaj 1500ms i wywołaj f2()."

Funkcja wywołuje samą siebie za każdym razem - nie ma warunku opuszczenia jej. Proponuję następującą zmianę ostatniej linii:

i f   (a>5)   s e t T i m e o u t    ( ' f 2 ( ) ' , 1 5 0 0 ) ;

Warunek musisz dostosować do tego, co sobie zamierzyłeś. Pousuwaj też nadmiarowe spacje :)

2. Zdziwił mnie bardzo brak średników na końcach linii :)
Bo góry mogą ustąpić
i pagórki się zachwiać,
ale miłość moja nie odstąpi od ciebie
i nie zachwieje się moje przymierze pokoju,
mówi Pan, który ma litość nad tobą. (Iz 54,10)

Sprawdź:
www.koinoniagb.pl/
www.bialystok.koinoniagb.pl

Mchl

Cytat: "bartsob5"dobra... jzu probowalem wyslac tu posta z zapytaniem, ale mnie przyblokowano, twierdzac ze probowalem shakowac nasza strone:|
Ty przebrzydły hakierze  :lol:

Cytat: "bartsob5"
dolaczyl bym wam ta procedure, ale raz mnie juz bloknelo...

A próbowałeś w znaczniku [code]?

--edit--

Ok dostałem od Ciebie maila.
Widać skrypt zabezpieczeń jest wrażliwszy niż powinien i nie przepuszcza znaczników javascript nawet umiezczonych w [code]
Zobacze co mozna z tym zrobic. Odblokowałem też IP z którego się "włamywałeś".

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org

Mchl

Mnie chyba wolno więcej niż wam, więc oto kod procedury. Musiałem tylko zmodyfikować ostatni tag.

<script language=javascript>
<!--

a=0

function f1()
{
if(document.ff.cc2.checked=true )
document.ff.cc1.checked=true; document.ff.cc2.checked=false;
f2();
}

function f2()
{
if(a%4==0)
document.ff.tt.value=\'jak mowie ze nie dziala...\'
if(a%4==1)
document.ff.tt.value=\'to znaczy ze nie dziala!!!\'
if(a%4==2)
document.ff.tt.value=\'i przestan sie bawic\'
if(a%4==3)
document.ff.tt.value=\'DO CHOLERY!!!!!!...\'
if(a%5==4)
document.ff.tt.value=\'albo sprobuj to zatrzymac;)\'
a++
setTimeout(\'f2()\',1500);

}
//-->
</s cript>

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org