Aktualności:

Nasz kanał IRC - Porozmawiaj z nami.

Menu główne

Błąd przy próbie wyświetlania grafik

Zaczęty przez Grief, 07 Styczeń 2009, 23:05

Grief

Witam

Aktualnie posiadana przeze mnie wersja BOINC Manager to 6.2.28 pochodząca z World Community Grid. Używam systemu Windows Vista Business x64.
Gdy na zakładce 'Zadania' klikam przycisk 'Pokaż grafikę', zostaje wyświetlone okienko, w którym powinna pojawić się animacja lub grafika z danego projektu. Niestety okienko od razu zawiesza się, a jego tytuł jest np. taki: 'hpf2 version 6.03 [workunit: mo946_00094] (brak odpowiedzi)', a jego środek pozostaje czarny. Tak jest np. dla projektu 'Human Proteome Folding - Phase 2 6.03' lecz w innych projektach również występuje ten sam problem. Również wyświetlenie grafiki jako wygaszacz ekranu kończy się czarnym ekranem. Próbowałem instalować wersję bodajże oficjalną 6.4.5 ale również występował identyczny problem. Całkowite odinstalowanie i ponowna instalacja programu również nie pomaga.

Czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Pozdrawiam

Troll81

A czy tój komputer jest w domenie?? Najpierw sprawdź jaką masz graficzną i czy masz zainstalowane odpowiednie stery. Jeśli tu wszystko kuka to obstawiałbym zabezpieczenia. Jeśli jesteś w domenie to dogadaj się z adminem w sprawie group policy, Bo pewnie tam coś jest zamotane.

Argento

Cytat: Troll81 w 08 Styczeń 2009, 12:08
A czy tój komputer jest w domenie?? Najpierw sprawdź jaką masz graficzną i czy masz zainstalowane odpowiednie stery. Jeśli tu wszystko kuka to obstawiałbym zabezpieczenia. Jeśli jesteś w domenie to dogadaj się z adminem w sprawie group policy, Bo pewnie tam coś jest zamotane.

Nie sadze, aby to mialo by miec jakiekolwiek znaczenie, tak "odpowiednie" sterowniki jak i obecnosc w domenie...
Ja korzystam z tego samego klienta w tej samej wersji i powtwierdzam slowa Griefa. Z pewnymi jednak roznicami. Mianowicie u mnie buttony "Pokaz grafike" owszem sa aktywne, lecz nie dla kazdego projektu. Nie ma rowniez efektu zawieszania sie okien z grafika. przykladowo projekty Rosetta, Einstein pokazuja poprawnie grafike, jednak w Seti okno jest faktycznie tylko czarnym kwadratem. Z iinym projaktami jest juz roznie. Wygaszacz nie pracuje wogole, a na liscie wyboru wygaszaczy nie ma np. boinc...

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

PBT_marian_boss

Może BOINC został zainstalowany jako usługa, w przypadku takiej instalacji grafika nie jest dostępna.

Grief

Kartę graficzną mam GF 8600M GS, a sterowniki najnowsze 185.20. Jeśli chodzi o domenę to niestety nie wiem jeszcze o co w tym chodzi. Jakiś czas temu grafiki były wyświetlane na tym systemie poprawnie. Nie pamiętam dokładnie okoliczności kiedy zniknęły lecz podejżewam, że stało się to wraz z nową wersją BOINCa. Z tego co wyczytałem, nowa wersja instaluje się domyślnie jako usługa więc może w tym problem. Pytanie tylko w jaki sposób zainstalować to, żeby nie było jako usługa?

Pigu

Cytat: DeepCore w 08 Styczeń 2009, 14:34
jednak w Seti okno jest faktycznie tylko czarnym kwadratem.

przyznaj się - wgrałeś optymalki :P

Troll81

Czasami group policy w domenie blokuje usługom odpalanie wygaszacza ekranu. Sterowniki a i owszem moga mieć znaczenie, Tak jak i optymalka :D

has

ja mam inne pytanko co do pokazywania grafiki

widzialem w projekcie malaria opcje pokaz grafike mialem wyswietlona ta animacje ale troche tam potem zmienialem projekty i juz sie niechce wyswietlic,teraz mam tylko ta malarie wlaczona  i wyswietla sie status przetwarzanie ale grafiki niemoge wyswietlic