Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

WCG - brak aktualizacji statystyk

Zaczęty przez mrjinks, 02 Maj 2009, 20:55

mrjinks

Witam:)

Powróciłem do liczenia SETI po 10 latach nieaktywności(głównie dzięki wykop.pl), wcześniej też wiele mój komp się nie napracował, ale... Znów mam aktywne stare konto, do BOINC dodałęm WCG(wszystkie projekty) oraz SETI. Problem jest taki - po 24h nie mam naliczonych punktów, w sekcji "Restult Status" mam np. DETACHED, jeden jest VALID z wczoraj, z 17:31 i nic, po 24h nie zaliczyło nic. Dodatkowo w My Statistic w status jest "Status Joined-Retired"? Jestem w Waszym teamie. WTF?

JiNx

emik

próbki potrzebują weryfikacji od innych użytkowników - nie martw  się prędzej czy później punkty dostaniesz

lolek

Pnkciki w secie potrafią czekać czekać i cekać, czasem miesiąc a nawet dłużej  :deadman:( ale to sporadyczne przypadki)

mrjinks

Dziękował Panowie, na razie zaliczyło mi jedną paczkę. Pozostałe mają status detached(tego statusu do końca nie rozumiem), jedna pending validation(więc będzie soon).

JiNx

Kryniek

WCG - status:
Pending Validation - próbka oczekująca na naliczenie punktów
Valid - naliczona punktacja
In Progress - pobrana i liczona próbka
Error - błąd w przeliczaniu próbki
No Reply - nie odesłana w terminie
detached - zdażało mi się kiedyś czasami, ale nie pamiętam dla czego
na ilu liczysz kompach? czasem nie zmieniałeś/aktualizowałeś menagera BOINC w czasie liczenia tej próbki?

W WCG na naliczenie punktów czeka się z reguły 1-3 dni z tym że w weekendy tak jakby nie naliczało albo naliczało dłużej.

TJM

Detached to normalnie status który pojawia się, jeśli klient zostanie odłączony od projektu - opcja "opuść projekt" czy jak to tam się zwie w polskiej wersji. Czasami wskakuje też na skutek jakiegoś buga, nie tak dawno był w okół tego lekki szum ale chyba już poprawili.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

mrjinks

Hmmm, może to dlatego, że odinstalowałem klienta BOINC, a później zainstalowałem jeszcze raz? Docelowo mam zamiar liczyć na dwóch komputerach(miało być na trzech, ale szkoda mi baterii w laptopie). Rozumiem, że status detached prędzej czy później zostanie naliczony?:)

Szopler

Ja liczę na laptopie - mój flagowy komp. Mam ustawione, że liczy tylko wtedy gdy jest podłączony do zasilacza.

migawron

Odkopuję dość stary wątek, ale w zasadzie pytanie tu chyba pasi,

konkretnie chciałbym znaleźć wyjaśnienie statusu "inconclusive" w WCG, co to jest i czy jest szansa na jakieś punkty w tym przypadku

Cyfron

o ile się nie mylę to "inconclusive" oznacza "niejednoznaczne" czyli jeśli 2 osoby zwróciły wyniki i się one nie pokryły ze sobą. Wtedy jest wysyłane kolejnej osobie i w zależności z którym się zgodzi, to ten dostanie punkty. Jednak czasem takie wyniki są pomijane i nikt punktów nie dostaje.