Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

BOINC.Net

Zaczęty przez krzyszp, 23 Luty 2010, 11:01

krzyszp

Na stronie PPB umieściłem info o nowym programie do zarządzania klientami BOINC w sieci. Program jest w bardzo wczesnej fazie, ale już zapowiada się interesująco. Co ciekawsze, udało mi się nawiązać kontakt z jego autorem i dzisiejszej nocy dostałem od niego kod źródłowy, dlatego jeśli są chętni do jego testowania, to zaraz po uzyskaniu dostępu do serwera SVN będę mógł zacząć wprowadzać poprawki (na miarę moich możliwości i umiejętności...).

Jedyny problem, to różnice stref czasowych... Mike (autor programu) mieszka w USA, więc kontakt mamy głównie w nocy...

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Tomasz R. Gwiazda

moze od razu zaproponowac mu polonizacje :)  co by bylo dobra reklama dla nas

krzyszp

Zaproponowałem ;-)

Ale Mike twierdzi, że program nie jest jeszcze na to gotowy, a szybki rzut oka potwierdził, że (jak na razie - mam nadzieję to zmienić), nie ma w nim żadnych ułatwień (wbudowanych w VS) dla wielu języków...

Moja wizytówka

Troll81

Po podjechaniu do dom obczaję :D

ksysju

Hi

A to jest jakiś programik ? Coś jak BoincView ?

W sumie to szukam czegoś np. w php co by działało z przeglądarki www, niezależnie od używanych systemów.
ksysju

krzyszp

Tak, to jest program.

A co do kontrolowania hostów przez www, to polecam boincstats... ;-)

Moja wizytówka

krzyszp

Trochę wieści z pola boju  ;D

Jutro, a najdalej pojutrze powinna wyjść nowa wersja, wyposażona w mechanizm auto aktualizacji.

Obecnie pracujemy nad funkcją dodawania do bazy danych (na moim serwerze) informacji o wszystkich liczących hostach, statystykach, itd (funkcja oczywiście będzie włączana po wyrażeniu zgody przez usera).

Po zebraniu danych z minimum kilkuset maszyn, zamierzam postawić stronkę, na której będzie można porównać osiągi poszczególnych konfiguracji, kart, procków...
Niestety, obawiam się tylko, że po zgromadzeniu pewnej ilości danych, zabiję każdy hostowany serwer...

Teraz czekam na propozycje, jakie dane Wy chcielibyście widzieć w tej statystyce. Mogę tam wysłać wszystko, co jest widoczne w tym programie...

Moja wizytówka

krzyszp

Skompilowałem nową, ale bardzo testową wersję Boinc.NET.
Prosiłbym kilka osób o przetestowanie jej. W tej wersji program (po wyrażeniu zgody podczas uruchamiania) przesyła kilka informacji o zainstalowanym procesorze i liczbie podłączonych hostów do serwera MySQL.

Jako, że to pierwsze testy komunikacji, program przesyła dane tylko po spełnieniu kilku warunków:
1. User wyrazi zgodę.
2. Kliknie na dowolny host w zakładce "Projects".
3. W dowolnym momencie po nr 2 przejdzie do informacji o hostach.

Później już komunikacja leci automatycznie aż do restartu programu.

Potrzebuję tych testów, żeby sprawdzić jakie jest obciążenie serwera,a przede wszystkim jak często program się łączy...

Archiwum z instalatorem jest dostępny tutaj.

Moja wizytówka