Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

gazety komputerowe

Zaczęty przez sebek_sp, 14 Czerwiec 2010, 17:47

sebek_sp

Czy mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą gazetę komputerową? Kiedyś czytałem regularnie przez 3 lata CHIP i PC World Komputer. Ale potem miałem przerwę mniej więcej od czasu jak zaczęły wchodzić procesory 64 bitowe do sprzedaży w Polsce, a płytka Blue Ray kosztowała chyba z 15 zł :) CHIP miał za dużo o sprzęcie, a raczej jakiś gadżetach, a za mało o ogólnie programach. Miał dobre tematy numeru, ale wydawał się mi taki trochę oderwany od rzeczywistości. PC World Komputer miał troszkę gorzej o sprzęcie, ale lepiej o programach. Poza tym pisał też o bezpieczeństwie, internecie. Generalnie był trochę ciekawszy, choć drażniło mnie że na płycie dvd dołączonej do gazety, były filmy i gry. Wolałbym bez tego, ale niższą cenę. Innych gazet nie znam. Szukam gazety, która miała by trochę o sprzęcie, trochę o programach, trochę o innych rzeczach. Np o linuksie i o bezpieczeństwie. Takiej dla amatora. Nie jestem informatykiem, nie robię w branży, ale interesuje się ogólnie komputerami. Komputer Świat był dla mnie zbyt płytki, CHIP i PCWK był w miarę, ale jakby było bardziej fachowe czasopismo to chętnie poczytam. Słownictwo techniczne jest mi dość dobrze znane, więc może być "dla ekspertów" ;)

Tomasz R. Gwiazda

przez te 3 lata nic chyba nie straciles :P Chip i PcWorld mam co miesiac na biurko, nudy panie, nudy.
Jedyna ktorej poswiecam troche czasu to Networld, ale to raczej nie o sprzecie dla domu

apohawk

Czy ten Networld ma coś wspólnego z http://www.networld.pl/ ? Jak przeglądam tę stronkę (znaczy 2 artykuły przeczytałem ;)) to trochę słabo to wygląda, a przydałoby się coś ciekawego w robocie do poczytania  ;D
No good deed goes unpunished.

Tomasz R. Gwiazda

wyglada na to samo, aczkolwiek nie jestem w stanie porownac tego co na www i w pismie drukowanym

Kret_polny

Spróbuj poczytać PC-Format, czasem się jakiś ciekawi artykuł trafi. :)

Troll81

A ja polecam spacer do empiku i przejrzenie który tytuł ci odpowiada :D