Ogólnopolski zlot BOINC@Poland 2010 w Krakowie

Zaczęty przez Cyfron, 17 Czerwiec 2010, 13:14

Vega

mnie pasuje :) do zobaczenia jutro zatem ;)

Aha, to ile nas będzie w końcu?

Cyfron

Genn ma być około 19tej w krk, to jak planujemy rozegrać resztę spotkania?

Jakie plany? W ogóle ile osób będzie przyjezdnych? (z wyjątkiem Genn)

Genn - gdzie masz spanie?

Ja zapraszam do mnie do Laboratorium na kawę i wycieczkę po nim (mam tam wejście co dzień, w godzinach 6-22/23 bo poza nimi jest zamknięty teren uczelni).
Możemy iść też do pubu LochNess - mam tam chyba jeszcze zniżkę na wszystko co mają :) (jest zaraz obok Galerii Krakowskiej, czyli bardzo blisko dworca).

Cyfron

Chyba wszystkim zainteresowanym podałem na PW mój numer tel kom w celu zdzwaniania się.
Jeśli ktoś jeszcze chce, to niech pisze.

Vega

a jak się poznamy? W końcu w Galerii tak czy siak, przy fontannach jest "trochę" ludzi.

Mori

Cyfron: chcesz iść do TEGO LochNessu przy Pawiej/Warszawskiej? Mordownia jakich mało, a atmosfera od dymu papierosowego tak gęsta, że można siekierę zawiesić (jedynym plusem tam są koncerty). To ja bym proponował, jak już w tych okolicach będziemy, zobaczyć do Sesji - tuż obok jest (choć wejście od Warszawskiej) - tam było zawsze bardziej kulturalnie, choć czy miejsce będzie to nie gwarantuję :) W sumie fajnie, że knajpę koło mojej uczelni wybieramy =] Ewentualnie w okolicy jest też Dziekanat.

I gdzie masz ten swój lab, jeśli wolno spytać? Albo inaczej: idziemy na piechotę, czy będzie trzeba się wykosztować na bilety? Bo jeśli bilety, to dobrze byłoby wiedzieć wcześniej o tym (o ile ja mam swoich parę, tak przyjezdni od razu by się zaopatrzyli w Galerii, żeby potem zamieszania nie było).

EDIT: Co do poznawania się... Najłatwiej być o tej 19 pod fontanną, wyciągnąć swój wszystkomający telefon i zadzonić do Cyfrona. Ten nie musi nawet odbierać, myślę, że jakoś się zorientujemy, że ktoś dzwoni :P Tylko w takim wypadku prośba do Cyfrona, by był tak z 10 minut wcześniej pod fontanną, coby nikogo nie przegapić ani nic :P (Od biedy można sobie poczekać w Matrasie i kupić jakąś książkę albo lody w Słodkim Wentzlu).

Vega

właśnie o tym dzwonieniu pomyślałam:D No, ale widzę, że nas niewiele będzie. Ja mam pociąg ok. 19. więc będę na styk, proszę poczekać na jedynego rodzynka :P

rodzynkę tzn :D

Genn

Dobry wieczor

Ja mialem miec nocleg zapewniony, ale sprawa sie skomplikowala. Jutro, wlasciwie to juz dzisiaj (jak ten czas szybko leci) sprobuje zalatwic cos na szybko, ale znajac zycie bedzie ciezko, bede wiedzial wiecej o 9. Przyjezdzam z osoba towarzyszaca i czy ewentualnie jakby z noclegiem nie wypalilo to czy ktos bedzie mogl nas przygarnac.

Cyfron

Cytat: Genn w 07 Sierpień 2010, 01:26
Dobry wieczor

Ja mialem miec nocleg zapewniony, ale sprawa sie skomplikowala. Jutro, wlasciwie to juz dzisiaj (jak ten czas szybko leci) sprobuje zalatwic cos na szybko, ale znajac zycie bedzie ciezko, bede wiedzial wiecej o 9. Przyjezdzam z osoba towarzyszaca i czy ewentualnie jakby z noclegiem nie wypalilo to czy ktos bedzie mogl nas przygarnac.

Ktoś tutaj mówił, że może przenocować kogoś - popatrz po postach w tym wątku.

Co do spotkania się - będę wcześniej, myślę, że ubiorę się w czarny podkoszulek z logiem AGH, ale telefon będę miał przy sobie - po to właśnie go podawałem :)

Co do baru - tylko podałem propozycję. Nie chodze po barach krakowskich, więc nie wiem, gdzie się opłaca iść. W Lochu (dokładnie tym o którym mówiłeś) mam zniżki chyba na wszystko i dlatego go zaproponowałem.

Laboratorium znajduje się na terenie AGH - budynek D-1 "Czekoladka", wejście od ulicy Reymonta. Z rynku (przy ładnej pogodzie) można dojść spacerkiem w 15 minut, z dworca pewnie z 10-15 min jeszcze. Ja tam wszędzie w krk i tak na nogach chodzę :) a przez Tour de Pologne, to nie wiem jak będzie z komunikacją miejską. Myślę, że bezpieczniej będzie się przespacerować :)

Mori

Ja też się po pubach nie szlajam (głównie dlatego, że nie piję, więc nie ma zabawy) - ale w tych miejscach akurat zdarzyło mi się być z tego czy innego powodu - dlatego mówię, że w Lochu jest podle, a przynajmniej było. Jako osoba niepaląca generalnie nie lubię, jak po kilku godzinach w jakimś miejscu śmierdzę fajkami na kilometr (i wszystkie moje ubrania również). W budynkach AGHu się nie orientuję, ale skoro jest plan, by iść na piechotę, to ok :)

Z rozkładu mi wychodzi, że koło 18:45-50 powinienem być na miejscu, tak plus/minus.

PS. Widać, żeś w Hucie nie mieszkał - ciekaw jestem, czy wtedy byś na uczelnię na piechotę ganiał :P

Cyfron

Jak ktoś może, to niech weźmie ze sobą jakiś aparat fotograficzny :) (nie telefon, bo takie to ja też mam  %) )

emik

czekamy na zdjęcia i wypijcie :parrrty: za resztę

Mori

To ja wezmę swoje lustro, choć to oznacza, że parę kilo dodatkowo na plecach trzeba będzie dźwigać...

Mori

Dzięki wszystkim za dzisiaj :) Mam nadzieję, że jutro też się zbierzemy (można nawet trochę wcześniej niż o 19 i od razu do Sesji, to posiedzimy dłużej (a przynajmniej ja posiedzę ^_^)).

Vega

super było :) A dziś bym proponowała tak np. na 17. :)

Cyfron

jak mi się będzie chciało i dam radę, to się dziś też pojawię.

kret_polny - podesłałbyś na PW te namiary o tej książce, o której wczoraj mówiłeś :)

Kiedy i jak dostanę zdjęcia z wczoraj ? ???

Mori

O, 17 fajną godziną jest :) Też fontanna? Kto będzie? Cyfron? Kret?

Parę fotek z labu Cyfrona ode mnie (przepraszam, to wspólne u mnie wyszło naprawdę koszmarnie - źle złapana ostrość, poza tym albo Genn był rozmazany, albo ja i Kret ^_^):

To są takie kulki nie pamiętam do czego, ale Cyfron na pewno wie. Chyba do komory echowej... I po lewej jest butla z olejem

Nautilus, choć jeszcze nie zwodowany (zolejowany)

Termohigrometr, bo tam nie ma okien, więc muszą rozkminiać, czy brać parasol wychodząc z pracowni, czy krótkie spodenki ;)

To jest... Eee... Powiedziałbym, że programator do urządzeń z komory tym razem bezechowej (ale i tak tam jest głośno, z 1 czy 2 dB!) chyba...

Skrycie podejrzewam, że to jest ich pole do gry w mahjongga.

Nowoczesny sprzęt AGH ;)

Vega

No to ode mnie grupowe :)

Uploaded with ImageShack.us

a co do spotkania, to może być również fontanna :D

Cyfron

się rozmazali niektórzy ;)

A wrzócilibyście zdjęcia na np www.hostuje.net i podesłali linka - zbieram fotki :)

Myślę, że można by było zrobić jakąś wiadomość na naszej wiki odnośnie zlotu, wrzucić zdjęcia itd :)

Vega

w mojej wizytówce zamieściłam kilka swoich astrofoto. Resztę zdjęć z wczoraj wrzucę później :)

Mori

Oki, Cyfron, za chwilę wrzucę swoje RAWy. I spotykamy się o 17 pod fontanną, skoro tak pasuje, tak? Jakby ktoś się spóźnił albo pasowało mu później dotrzeć to niech pisze do mnie czy coś i jakoś ustalimy, gdzie jesteśmy :)

Cyfron

17ta fontanna - postaram się przynieść koperty z uczelni  :ph34r:

Mori

Nie no, pierwsza fontanna, nie siedemnasta :P ;)

Moje RAWy: http://hostuje.net/file.php?id=9a3dece703a97334f04e19fba67589c0

Vega

a tu moje JPGi :)

http://hostuje.net/panel.php?opcja=ftp_copy&ftp_opcja=tagi

Mori

Obawiam się, Vego, że z Twojego linku nikt nic nie ściągnie :) Nie ten link, powinno być raczej coś podobnego do mojego.

Vega

tylko skąd go wziąć :/ Ja Twoje ściągnęła, ale nie otworzę ;] pobrało się file.php i nie wiem, co z tym zrobić....

Mori

Ma circa 80 MB? Jeśli tak, zmień rozszerzenie na RAR i będzie.

A skąd wziąć prawidłowy link? Jeśli tam są konta i masz to na takim koncie to może tam będzie. Jeśli nie - będziesz chyba musiała wrzucić jeszcze raz. Albo może wrzuć na http://www.mediafire.com/

Vega

mam propozycję, kto jest zainteresowany fotkami z wczoraj, niech mi przyśle na PW adres mailowy to powysyłam.
Aha, może przełożymy spotkanie na inny dzień, bo mi się nie chce jechać dziś do Kraka.........

Cyfron

myślę, że przenoszenie nie ma sensu... albo dziś, albo niewiadomo kiedy..

emik

Cytat: Vega w 08 Sierpień 2010, 14:23
tylko skąd go wziąć :/ Ja Twoje ściągnęła, ale nie otworzę ;] pobrało się file.php i nie wiem, co z tym zrobić....

Vega musisz wejść w ten podany link i później przepisać kod z obrazka i zacznie ci ściągać

Vega

no właśnie tak zrobiłam, ale pobrał się plik o nazwie file.php

Mori

No to co - będziecie dzisiaj? Ja, jak coś, będę tak na styk o 17, więc poczekajcie na mnie tak z 5 minut, jeśli się spóźnię.

Cyfron

no to ja też podejdę, ale od razu mówie - jedno piwko i tyle. :)

Mori

Ok, jedna Cola, posiedzimy i pogadamy, jakoś to będzie :)

Vega

ja dziś odpadam, może innym razem uda nam się spotkać, w końcu nie mieszkamy daleko od siebie ;)

Pozdrawiam i do zobaczenia :)

Troll81

Żałuję że nie dałem rady.....

Wyślijcie fotki do mniemto je na wiki wrzucę :D wraz z newsem :D

Vega

to podaj namiar na siebie ;)

PS Mori, ściągnęłam Twoje fotki ;)

Kret_polny

Zdjęcia:
http://www.mediafire.com/?sx452s5m7mwp24l

Gdyby ktoś potrzebował RAWów to pisać. :)

Troll81

Jak przejmę wszystkie foty to może ktoś by się pokusił o reportaż??

Troll81

Mori a możesz zamiast rawów podesłać mi JPG :D