Początkujący - nie wysyła obliczeń

Zaczęty przez gatekeeperPL, 14 Październik 2010, 11:32

gatekeeperPL

Witam

Jak w temacie dopiero zaczynam liczyc, pytanie nastepujące - jak wysłac wyliczony projekt, bo z tego co widze powinien wysłac sie sam. Licze na kilku kompach i  na kazdym jest ten sam problem, nie konfigurowałem proxy, wersja bm 6.10.58.

Troll81

witam cie na naszym forum i zapraszam do działu wizytówki. Podaj jaieś sczegóły. jak wygląda Twoja sieć? na jakich systemach operacyjnych działa ten BOINC?

gatekeeperPL

BOINC działa na 3 kompach, notku z XP Home i 7HP 64bit, jeśli chodzi o sieć to standard - neostrada, router, wszystko po wifi, zadna inna aplikacja nigdy nie musiała korzystac z proxy bo i nie konfigurowałem na routerach zadnych reguł. Bionc bez problemu sciaga pakiety do obliczen, tylko ich nie wysyła, ciagle ponawia i oczekuje.... 

Machloj

witam! jakie projekty liczysz? jakie informacje Ci się pokazują w zakładce Wiadomości w BM?

gatekeeperPL

2010-10-14 12:04:04   World Community Grid   [error] Error reported by file upload server: Maintenance underway: file uploads are temporarily disabled.

2010-10-14 12:04:04   World Community Grid   Temporarily failed upload of c4cw_target02_029564377_1_0: transient upload error

2010-10-14 12:04:04   World Community Grid   Backing off 3 hr 1 min 30 sec on upload of c4cw_target02_029564377_1_0

To dotyczy wszystkich projektów, na kazdym kompie licze inny a pokazuje się to samo, jest tez ta sama wersja BOINC. To sa dopiero pierwsze projekty, zastanawiałem sie tez nad tym czy to nie jest kwestia przerw w pracy serwerów...

Troll81

Cytat[error] Error reported by file upload server: Maintenance underway: file uploads are temporarily disabled.

WCG jak widac ma problem z serwerem i usiłuje go naprawić :D cierpliwości :D

Machloj

przypuszczam, że na każdym komputerze masz po prostu inny podprojekt WCG - jeśli tak to tak jak pisał Trollu musisz uzbroić się w odrobinę cierpliwości - w między czasie podłącz jakiś inny projekt (z podobnej tematyki rosetta@home) wszystko powinno śmigać ;)

gatekeeperPL

Rzeczywiście był to problem ze strony WCG, bardzo dziekuje za pomoc  :respect:

Troll81