Pilne!!! - Gdzie BM domyslnie zapisuje folder Program Data w Windowsie

Zaczęty przez AiDec, 16 Luty 2011, 11:43

AiDec

Gdzie BM domyslnie zapisuje folder Program Data w Windowsie? Wiem ze tam jest ten chory posrany pomysl z zapisywaniem na dysku systemowym, ale wiecej nie pamietam...

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

Tomasz R. Gwiazda

dla kazdego OS w innym miejscu, dla XP w innym w 7 tez w innym
w dodatku musisz wlaczyc opcje zeby widziec "ukryte pliki i foldery"

no i sciezka jest C:\Program Data\BOINC   (Win7)

AiDec

Ok, dzieki za info. W takim razie nie obejdzie sie bez reinstalki BM na jednym kompie.

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

Psotek

Mi domyslnie pod WinXP chcial sie instalowac w ..\Document and Settings\Dane aplikacji\All Users\...  (czy jakos tak)

A po reinstalacji, w Menagerze BAM! mam teraz nowego i starego hosta o tym samym identyfikatorze.
Znaczy ze instalacja BM jest widoczna jak host.

Jak zainstalowalem BM w innej lokalizacji, to teraz mam nowego hosta (aktywnego) i jednego (nieaktywnego).

Na razie ten 'nieaktywny' wisi u mnie w BAM!ie i go nie wycialem, bo nie wiem czy mi nie obetnie statow ktore na nim zrobilem.
Czy ktos wie czy bezbolesnie moge wywalic tego 'hosta' i nie bede mial ubytku na statach?

Argento

CytatMi domyslnie pod WinXP chcial sie instalowac w ..\Document and Settings\Dane aplikacji\All Users\...  (czy jakos tak)

Domyślnie w tej ścieżce ustawia lokalizację "Data".

CytatA po reinstalacji, w Menagerze BAM! mam teraz nowego i starego hosta o tym samym identyfikatorze.
Znaczy ze instalacja BM jest widoczna jak host.
Jak zainstalowalem BM w innej lokalizacji, to teraz mam nowego hosta (aktywnego) i jednego (nieaktywnego).
Na razie ten 'nieaktywny' wisi u mnie w BAM!ie i go nie wycialem, bo nie wiem czy mi nie obetnie statow ktore na nim zrobilem.

A tutaj toś namieszał... :respect: ;).
Widzę, masz dwie różne maszyny. Obie pracują/ły (przynajmniej do momentu synchro z BAM). Ich CPID nie może być identyczne.
Hmm, sądzę, że jeżeli napiszesz w bardziej przejrzysty sposób dojdziemy do ładu... :book:  :attack:

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Troll81

Witam cię Psotek na forum i zapraszam do działu wizytówki. Jak nam napiszesz z jakiego województwa jesteś i podasz link do swoich statsów to ujmiemy cie w rankingu województw.

Sprawdź w jakich projektach liczył stary host i podepnij do nich nowego hosta. Następnie na stronach projektów loguj się na swoje konta i zrób "merge" hostów. Wywalenie hosta nie powoduje utraty punktów. Ja juz większości kompów na których liczyłem nie posiadam od dawna a punkty nie przepadły.

Argento

Wiedziałem, że Troll nie wytrzyma...  :respect: :attack:

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento