Problem z ssd, czy ktoś pomoże?

Zaczęty przez bartekzero4, 07 Maj 2011, 00:57

bartekzero4

Witam, mam ssd od kilku miesięcy, używam win xp i nie przesunąłem offsetu. Dysk działał normalnie, ale postanowiłem zmienić offset diskpartem. Wszystko poszło jak należy, ale nie mogę go teraz sformatować... Wyskakuje ,, Formatowanie nie zakończyło się pomyślnie". W google w sumie nic nie znalazłem na ten temat. Disk part pokazuje ze z systemu raw nie można zmienić na ntfs czy coś takiego. Teraz mam kłopot, bo drogi był dysk, mam nadzieje, że da się go jakoś sformatować :)

Troll81

spróbuj użyć clearhdd i zapisać wszystkie sektory zerami. A potem formatować. Dysk na gwarancji??

AiDec

Kolejnym programem ktory zrobi to samo, jest znany od wielu lat DoSowy WDClear (z ktorego w podobnych sytuacjach korzystalem dziesiatki razy). Uprzedzam tylko, ze dla pojemnych dyskow taka operacja trwa kilka godzin.

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

Troll81

wszystkie takie programy są wolne bo pracują niejako w trybie RAW.

bartekzero4

hmm, tak, ale to jest dysk ssd, wdclean  do tradycyjnych jest, zerowanie ssd nie jest chyba wskazane. W kazdym razie przywróciłem do stanu fabrycznego ssd doctorem i dzisiaj bede instalował win 7 i zobaczymy co powie przy formatowaniu :) Dziekuje za podpowiedzi!

bartekzero4

Win 7 sobie poradził, juz wszystko działa :)