Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Jak ograniczyć zapas danych do obliczenia

Zaczęty przez sj65@o2.pl, 04 Lipiec 2011, 18:53

sj65@o2.pl

No właśnie, jak w temacie.
Czytałem tu na forum wskazówkę dotyczącą ograniczenia danych do obliczeń do jednego dnia.
Dołączyłem do projektu Mersenne@home, i pobrało mi tyle danych, że nie wiem czy się wyrobię. Nie mogę stale udostępniać mocy obliczeniowej,  tak tylko przy okazji pracy z laptopem.
No i wielka chwała dla twórców tegoż Mangera. Podczas używania programu nie zauważam  by mi w czymkolwiek przeszkadzał.

Pozdrawiam

GRID

Menadżer BOINC domyślnie robi sobie zapas danych do obliczania na 0.25 dnia.
W menadżer BOINC
linux/win: Zaawansowane -> Preferencje Lokalne -> Użycie Sieci -> dodatkowy zapas danych na

sj65@o2.pl

Do tego? Aktywność, Uruchamiaj zgodnie z preferencjami?

Czy te Preferencje w Aktywności dotyczą innych opcji?

Pozdrawiam

GRID

Jeżeli masz ustawione aktywność -> Uruchamiaj z zgodnie z ustawieniami to BM (BOINC menadżer) działa według ustawień z Preferencji Lokalnych.
Jeżeli przestawisz na aktywność -> zawsze uruchomione to BM nie patrzy na ustawienia tylko cały czas przetwarza

Szopler

Ta opcja nie obejmuje ilosci pobieranych danych.

Arthusp

Cytat: sj65@o2.pl w 04 Lipiec 2011, 18:53
No właśnie, jak w temacie.
Czytałem tu na forum wskazówkę dotyczącą ograniczenia danych do obliczeń do jednego dnia.
Dołączyłem do projektu Mersenne@home, i pobrało mi tyle danych, że nie wiem czy się wyrobię. Nie mogę stale udostępniać mocy obliczeniowej,  tak tylko przy okazji pracy z laptopem.
No i wielka chwała dla twórców tegoż Mangera. Podczas używania programu nie zauważam  by mi w czymkolwiek przeszkadzał.

Pozdrawiam

Mam podobną sytuację. I jak się nie wyrabiają próbki przed deadline, to po prostu je anuluję, gdy widzę, że nie mają szans się wyrobić. Nie jest to najprzyjemniejsza ani najwygodniejsza rzecz, ale niestety zdarza się. Dodatkowo: tak, jak mówili poprzednicy, zmienić limit zapas danych na 0.1 (dnia). Niestety ogranicza to nieco listę projektów, które można liczyć - niektóre mają takie krótkie czasy przeliczenia, że i tak się nie wyrabiam (wątek na inny temat: może pora zmodernizować kompa ;)).