Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Dawcy Szpiku

Zaczęty przez goofyx, 20 Lipiec 2011, 14:06

goofyx

Ktoś z kolegów jest może w bazie dawców szpiku?
Ja od 5 lipca 2011 zostałem wpisany na taką listę <- badania miałem robione w marcu 2010

Troll81

Jestem od 5 lat chyba :D ale cos nie dzwonią....

Pantarhei

Jestem w DKMS zarejestrowany.
Ale na długo przed akcją Dody i Nergala.
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

goofyx

Cytat: Troll81 w 20 Lipiec 2011, 14:06
Jestem od 5 lat chyba :D ale cos nie dzwonią....
Żeby "spasować" do kogoś wyniki muszą się pokrywać chyba 85% <- znaczy biorcy i dawcy, a to spoooro

Cytat: Pantarhei w 20 Lipiec 2011, 14:08
Ale na długo przed akcją Dody i Nergala.
Akurat Doda&Nergal nie wpłynęli na moją decyzję <- a po za tym ja przed nimi zaliczyłem badania

Pantarhei

Ja żadnych badań nie miałem.
Wysłałem tylko patyczki z wymazem ze śluzówki policzków, jak elegancko określa to k.p.k.
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

goofyx

Cytat: Pantarhei w 20 Lipiec 2011, 14:17
Ja żadnych badań nie miałem.
Wysłałem tylko patyczki z wymazem z śluzówki policzków, jak elegancko określa to k.p.k.
Mi pobierali 4 próbki krwi, wymazu nie robili jak na razie.

sknd

ja sie kiedys na jakiejs stronce zarejestrowalem, czekam wciaz az mnie na badania zaproszą do Krakowa. Niestety nie pamietam juz jaka to stronka, adres miałem z ulotki werbującej dawców.

goofyx

Cytat: sknd w 20 Lipiec 2011, 17:17
ja sie kiedys na jakiejs stronce zarejestrowalem, czekam wciaz az mnie na badania zaproszą do Krakowa. Niestety nie pamietam juz jaka to stronka, adres miałem z ulotki werbującej dawców.
1. Może to ta strona: http://www.poltransplant.org.pl/
2. Skontaktuj się z najbliższym centrum krwiodactwa u siebie <- ja dzwoniłem do swojego i z lekarzem od transplantologii umówiłem się na konkretny termin. Pogadał ze mną, był krótki wywiad co do przebytych chorób, pobrał krew i po sprawie.

Pawel Beneke

Ja też jestem zarejestrowany w bazie od kilku lat. Pare lat temu syn sąsiada zachorował na białaczkę. Przy okazji jakiejś akcji daliśmy próbki krwi. Ale jak do tej pory poza kartą rejestracyjną nie było kontaktu. Nie tak łatwo spasować. Syn sąsiada dostał szpik z USA.

emik

też jestem w bazie od dłuższego czasu
numer dawcy: 8538