Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

serwery wymiany plików i witryny pośredniczące

Zaczęty przez Ufol, 06 Październik 2011, 10:59

Ufol

Mam na myśli serwery typu filesonic.com. Jest tego sporo i wszyscy wiemy o co chodzi, zatem odrazu przejdę do meritum, czyli sytuacji na polskim podwórku.
Mamy kilka portali pośredniczących są nimi: ssacz.net, rapideo.pl, sciagaj.com.pl...
Najlepiej wygląda rapideo, obsługuje najwięcej serwerów, ale brakuje mi tam oron.com. Dlaczego ten serwer nie jest obsługiwany przez żaden polski portal pośredniczący. Mam na myśli konto kupowane przez sms, tak jak ma to miejsce w przypadku trzech podanych powyżej adresów. A może to ja jestem niedoinformowany i gdzieś istnieje strona umożliwiająca zakup konta na oronie. Jeżeli tak, to proszę mnie oświecić, jak i gdzie można się do niego dostać.

Tomasz R. Gwiazda

ja powiem ze nie mam pojecia o czym mowisz, i nazwy tych stron mi nic nie mowia

Ufol

Masz odnośnik do ciekawej muzyki znajdujący się np. na filesonic.com. Wykupujesz za smsa transfer na rapideo.pl, tam wklejasz adres i pobierasz archiwum z muzyką. Tak to w największym skrócie funkcjonuje. Tych serwerów z plikami jest sporo, takie rapideo obsługuje ich obecnie 28. Są to:
hotfile.com / kickload.com / megaupload.com / netload.in / x7.to / megavideo.com / depositfiles.com / uploading.com / letitbit.net / filesonic.com / fileserve.com / uploaded.to / bitshare.com / 4shared.com / freakshare.com / filefactory.com / extabit.com / mediafire.com / turbobit.com / uploadstation.com / wupload.com / usershare.net / filepost.com / fileape.com / videobb.com / videozer.com / filejungle.com
Odnośników szuka się po przez wyszukiwarki takie jak: filestube.com, rapidlibrary.com, rapidgood.com itd.
Sporo odnośników odwołuje się do oron.com, niestety w ofercie polskich pośredników, których znam, ten adres nie figuruje. Stąd moje pytanie o możliwość dostępu do orona przez sms.

Tomasz R. Gwiazda

rozumiem ze to jest platny dostep do pirackich materialow ?
swiat sie konczy :D

Kret_polny

Chyba raczej chodzi o to że zamiast kupować n abonamentów serwisów hostingowych oddzielnie kupuje się 1, który pośredniczy między użytkownikiem a docelowym serwisem hostującym... :boing:

Ufol

Właśnie oto chodzi. Serwisy pośredniczące mają jeszcze jedną przewagę nad wykupem bezpośrednio na serwerach. Płacimy za transfer a nie za czas konta premium.

Ufol

Dostęp do oron.com umożliwia www.rapids.pl.
Oczywiście informacje podawane przeze mnie mają wyłącznie charakter edukacyjny i informacyjny.

TP

Ja nigdy nie zrozumiem ludzi którzy płacą za coś co jest darmowe inaczej...

Free Rapid Downloader rozwiązuje sprawę...

Ufol

Niestety free rapid downloader nie współpracuje z gadaczami. Jest dla nich całkowicie niedostępny.