BOINC@POLAND - VIDEO CONTEST - KONKURS NA FILM PROMOCYJNY !

Zaczęty przez dlugi, 11 Listopad 2011, 21:33

dlugi

Czolem Wiara!

Tak sie caly czas przygladam dzialalnosci BOINC@POLAND a wlasciwie to jego promocji w sieci.

No kicha... inaczej tego nie ujme. Pokazalem kilka filmow na temat BOINC, ktore znalazlem w sieci ziomalom i zapytalem czy wiedza o czym sa... Buchneli smiechem i zapytali czy nie mam piwa... Wymieklem... ale w sumie to przyznaje im racje. Obejrzalem ostatni filmik promujacy BOINC z dziadkiem siedzacym na lace... no i co ??? Kleklem... nie z faktu iz film powalil mnie na kolana, acz z mysli iz majac ludzi typu Baginski chytajacych sie oskarow za efekty specjalne expertow nie mozemy zrobic filmiku, ktory przekona Pania Zosie do uzyczania mocy CPU swojego laptopa do badan nad rakiem...

Sluchajta ludu, cel jest szczytny, uwazam wiec, ze warto sie w to bardziej zaangazowac. Polaczmy sily i zmobilizujmy do pracy nad nasza przyszloscia spolecznosci ktore maja o tym pojecie np. spolecznosci z max3d.pl . Puscilem juz temat w eter jakis czas temu, mam juz 11 osob, ktore maja scenariusz filmu, kwestia tylko aby poddac go dyskusji na forum BOINC.

Co o tym myslicie ? Stworzmy profesjonalny filmik, ktory stanie sie hitem w sieci !

Pozdro z Niemiec

Dlugi

GRID

Temat filmów B@P dopiero raczkuje, ale na pewno przydał by nam się jakiś hit. Ludzie teraz wolą obejrzeć filmik niż czytać jakiś tekst.
Najlepiej jak zrobisz pierwszy ruch, dasz impuls, nawet jak filmik będzie miał błędy, to się je poprawi.
I co chciałbyś poddać dyskusji jeżeli masz osoby które się na tym znają ?

dlugi

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=80170

Zapodalem to na innym Community, moze akurat, ktos sie zglosi :) W koncu walczymy o narodowa pozycje :) Potrzeba nam tylko wirtualnego Pilsudskiego   :parrrty:

GRID

Cyfron

niestety dlugi - filmy tak wyglądają, bo nikt z nas nie robi profesjonalnie filmów, nikt nie ma do tego daru i nie mamy na to chwytliwego pomysłu.
Jeśli rzeczywiście ktoś by chciał coś takiego zrobić - to świetnie - zapewne otrzyma od nas wszelkie wsparcie jakie będzie potrzebował, bo niestety na $ nie ma co liczyć...

dlugi

czekamy do konca przyszlego tygodnia na ewentualne zgloszenia, jesli nikt sie nie zglosi zrobie go ja, jestem tez 3D Developerem ale nie bardzo mam czas na wolontariat w tej chwili. moze akurat zbierze sie grupka, ktora zechce zrobic cos magicznego

Tomasz R. Gwiazda

moze zeby nie bylo tak free, to dla zwyciezcy czujka Radioactive@home ?

GRID

pewnie :p_arr:, mamy jeszcze koszulkę B@P (biała)

Troll81

Odpowiem tak. Ja szukałem osoby chętnej na podjecie tematu przez kilka lat. Nikt nie chciał. W końcu sam zrobiłem.

Grafik ze mnie taki ze rysuje w paincie. 3d nie znam wcale a filmik robiłem 1sz raz w życiu. Ale zaprosiłem 200 osób do drużyny tym filmikiem. Lepsze to niż nic. Chętnie wspomogę realizację filmu reklamowego. Ale zasadnicze pytanie brzmi "do kogo chcemy dotrzeć?"

Ja juz się przekonałem że do "pani Zosi" nie mamy co uderzać. Potrzebujemy uderzyć do ludzi zainteresowanych wolontariatem i znającego choć podstawy obsługi komputera.

krzyszp

"Pani Zosia" też może być celem, wystarczy, że powie synowi "Marcinku, zobacz co Panowie zrobili, podłączysz nas?"...
Wiem, fantazjuję, ale nie lubię nikogo skreślać.

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

MarcinB

Adresowanie nie zawsze jest skuteczne. Trzeba przede wszystkim przebić się z ideą BOINC do ludzi. Żeby to zrobić najważniejsza jest popularność. Na kanale youtube potrzebne są filmiki które będą przyciągać ludzi. Obecne filmiki nawet te z walką kotów coś tam już wnoszą. Zawsze to już jakaś przynęta. Dobry film promocyjny to też fajna rzecz. Ale nie oszukujmy się , ludzi nie szukają w necie reklam. Lepszym moim zdaniem sposobem było by subtelne informowanie o B@P w ramach np robienia jakiś testów kart graficznych na kanale . W końcu sprzętu u nas w teamie trochę jest:)