Windows 7 Service Pack 1 a sterowniki do grafiki amd.

Zaczęty przez Arthusp, 14 Listopad 2011, 13:55

Arthusp

Witam,

Chciałem zainstalować sobie najnowsze sterowniki do grafiki amd. Mam Win7 i zonk - nie mogę zainstalować sterowników, ponieważ nie mam SP 1. A skoro SP1 nie wnosi żadnych nowych funkcjonalności, a wszystkie łatki (także zalecane) mam zainstalowane, to o co chodzi?  :dunno:

Krzysiak

[smg id=291]

Może więcej szczegółów na temat sprzętu

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

pszyklejony

6271.msg169152#msg169152 date=1324893665]
[smg id=291]

to będzie... to będzie jakiś laptok. Pewnie potrzebuje dodatkowych informacji do zainstalowania sterownika.

GRID

Arthusp z szczątkowych informacji, które podałeś jedynie co mogę Ci zaproponować to zainstalowanie sterownika z poziomu menadżera urządzeń.

Uruchamiamy instalator AMD (kiedyś zwanym ATI) on najpierw przygotowuje sobie pliki. Sterownik AMD wystarczy rozpakować jedynie do domyślnego katalogu.
[smg id=294 align=left caption="zapamiętaj adres katalogu i klinki instaluj"][smg id=295 align=none caption="i klinki anuluj"]
Przechodzimy do instalowana sterownika:
Menu start > panel sterowania > menadżer urządzeń.
Następnie wyszukujemy z listy domyślne urządzenie VGA
urządzenie VGA > otwieramy menu kontekstowe > aktualizuj oprogramowanie sterownika > druga opcja: przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika > wybieramy lokalizację z pierwszego etapu instalatora AMD.

Dodatkowo możesz zainstalować sobie jedynie AMD Overdrive do sterowania zegarami i wiatrakami karty graficznej AMD.

Arthusp

Mea cupla, rzeczywiście nie podałem sprzętu. Szklana kula zajefajna  :respect:

Sprzęt: i7-860, GA-P55-USB3, 8GB RAM, 2xSamsung 320GB spięte w RAID0, ATI 5750. System: Win7x64. Czyli względnie typowa stacjonarka.

Obstawiałem, że to jest jakiś typowy problem typu "potrzebna nowsza wersja xxx.dllki, dostarczanej z SP1". Dziś wieczorem spróbuję to, co GRID napisałeś.

Krzysiak

Cytat: pszyklejony w 26 Grudzień 2011, 11:54
to będzie... to będzie jakiś laptok. Pewnie potrzebuje dodatkowych informacji do zainstalowania sterownika.

Aha pisałem  że szklana kula nie pomoże  XD
Wieczorem zgłębię temat

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

Arthusp

Chyba jakiś bug czy coś innego. Ściągnąłem teraz 11.12 i poszło bez problemu. Więc w sumie problem tyczył tylko 11.08. I już może być ciężko powrócić do zastanej sytuacji.

Dzięki za porady!  :parrrty: