Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Dwa konta w jedno ?

Zaczęty przez Grzegorz, 25 Listopad 2011, 10:50

Grzegorz

Witam,
miałem wiele lat przerwy w Boinc, chyba ze 4.
Mam dwa konta, pierwsze konto założone jeszcze chyba w 2000 roku, także ze starymi unitami :) Drugie założyłem ok 2006 roku, nie pamiętam dokładnie. Ona mają inne maile, jak dwa niezależne konta dwóch osób. Ale chciałbhym je połączyć. Czy jest jakaś szansa na to?

Troll81

zmienić maila w kontach na ten sam. W jednym projekcie nie mozesz mieć dwóch kont na jednym mailu wiec wybierz to z większym dorobkiem.

Tomasz R. Gwiazda

no i daj troche czasu statystykom na zsynchronizowanie sie

Grzegorz

Chciałbym uściślić i upewnić się w procedurze zmiany emaili by nic nie stracić.
Konto A jest stare z 2000 roku i ma więcej pkt. Konto B ma 4 lata i mniej pkt. Oba konta pracuję do dzisiaj - to ważne. Chciałbym ustawić tak, by zostało tylko konto stare czyli A. Ale konto B jest founderem zespołu. Oba konta A i B są w jednym zespole i w tym samym projekcie. Jak zrobić by nadal być founderem, ale na koncie A ?
Proszę o instrukcję w punktach krok po kroku. Bardzo dziękuję za pomoc.

Tomasz R. Gwiazda

initiate transfer w "nazwa zespołu" na jednym koncie w danym projekcie trzeba kliknac

Grzegorz

Cytat: Tomasz R. Gwiazda w 25 Listopad 2011, 20:08
initiate transfer w "nazwa zespołu" na jednym koncie w danym projekcie trzeba kliknac

Znalazłem tylko "Initiate request" (zmiana fondera zespołu). na koncie A czyli tym co chcę zachować, a nie jest teraz founderem.
Czy to to? Jeśli tak, to co dalej? Napiszcie proszę po kolei te czynności do zrobienia.

Mchl

To jest to. Klikasz, potwierdzasz, potem logujesz się na konto B i w panelu zarządzania zespołem masz opcję przekazania konta foundera na konto A. Potwierdzasz i po robocie.

Zresztą nawet bez tego requesta, founder zawsze może przekazać uprawnienia innej osobie. Problem tylko wtedy, gdy w zespole jest dużo liczydłowych, bo lista jest posortowana po dacie dołączenia (ale Ctrl+F i sobie poradzisz)

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org

Grzegorz

No dobrze. Ale jak połączyć te dwa konta potem? Pytam o to ponownie, bo obawiam się, że jak coś źle kliknę to wszystko przepadło...

Szopler

Dwóch kont użytkownika nie da się połączyć w jedno. Możesz tylko founderem zespołu uczynić tego użytkownika który ma więcej punktów czyli A, a tamto konto (B) porzucić.
Punkty w zespole zostaną tak długo, aż użytkownik B będzie w nim.