TOP 11 słów dzięki którym ludzie trafiają na naszą stronę z google.pl

Zaczęty przez GRID, 27 Listopad 2011, 12:09

GRID

czas na stronie: hh:mm:ss
Wskaźnik odrzuceń przedstawia ile % osób po trafieniu na tą stronę opuściło www.boincatpoland.org
Zakres czasowy dla tabeli  - 1 miesiąc

slowo odwiedziny  czas na stronie % odrzuceń
1. boinc492 00:11:5118,90%
2. boinc@poland 40300:10:3919,60%
3. boinc poland 391 00:07:1425,83%
4. freefilms 367 00:00:1691,55%
5. einstein@home 344 00:23:526,98%
6. (not provided) 31100:25:22 50,16%
7. avg_ncpus boinc 23900:09:17 30,96%
8. yafu 233 00:19:22 5,58%
9. tworzenie pliku gui_rpc_auth.cfg 20800:04:58 5,29%
10. prypeć czerpak185 00:14:21 1,62%
11. przetwornica do dozymetru185 00:33:069,73%

Troll81

Rozumiem że na słowo BOINC znalazło nas i weszło na stronę 492 osób spędzając średnio 00:11:51 na naszej stronie z czego 18,90% opuściło tę stronę nie zagłębiając się w podstrony.

To dobre czy złe wyniki? mamy je poprawiać czy cieszyć się? Jeśli poprawiać to jak? jeśli cieszyć to jakie inne słowa klucze powinny się znaleźć w następnej wersji tabelki?

GRID

Wynik 18% to dobry wynik. Rzadko się zdarza że jest mniej niż 15% - po prostu nie dogodzisz wszystkim, nie każdy tego chce i potrzebuje.
Tabelę podałem aby twórcy wątków  mogli zobaczyć że pomagają na forum na różne sposoby. Sam freefilms ma jeszcze wiele odmian i jest tego dużo więcej.

Troll81

A jakie w takim razie dajesz porady odnośnie naszego zachowania na forum?
Bo np prypeć czerpak to mniej niż 2% odrzuceń a freefilms to prawie 92%

freefilms   367    00:00:16   91,55%
prypeć czerpak   185    00:14:21    1,62%

Jak widać różnica jest kolosalna

kotfryc

Tam gdzie jest duży współczynnik odrzuceń dałbym sobie spokój, nie ma sensu się w to ładować.
Ogólnie współczynnik odrzuceń jest bardzo dobry na naszą korzyść.

Hmmm Grid po tym poście chyba zniknął z wyników wyszukiwania oryginalny temat który miał być pod hasłem: "przetwornica do dozymetru", a pojawił się ten tutaj... To nie za dobrze...  ;)

GRID

Skasowałem, jeszcze wczoraj z tej frazy mieliśmy 12 odwiedzin, może się jakoś pojawia.
Może lepiej Kotfryc nie wypowiadaj tego słowa w tym wątku.  :)
W wątku z tym słowem możesz pogrubić jak znajdziesz, albo dać w jeden tytuł posta.

kotfryc

Nie wiem dokładnie do jakiego miejsca w forum kierował Google na to zapytanie, ale możesz zniwelować ten efekt dając linka z tego wątku do tamtego - najlepiej w pierwszym poście na liście którą zrobiłeś ( oddasz moc tego wątku na poczet tamtego tematu  - była kiedyś teoria że im wyżej link w tekście tym lepiej ). anchor wiadomy ;) I powinno wrócić do normy za jakiś czas...

GRID

Cytat: Troll81 w 27 Listopad 2011, 12:42
A jakie w takim razie dajesz porady odnośnie naszego zachowania na forum?
Bo np prypeć czerpak to mniej niż 2% odrzuceń a freefilms to prawie 92%

freefilms   367    00:00:16   91,55%
prypeć czerpak   185    00:14:21    1,62%

Jak widać różnica jest kolosalna

No wiesz prypeć czerpak to Svistak opisać lepiej nie mógł, taki prosty przedmiot a tam masz kupę filmów, zdjęć, dużo opisów, praktyczne treści, fajna narracia i klimat.

A z freefilms to my trochę tak na siłę coś tam daliśmy, praktycznie jeden może dwa linki z których coś tam znajdziesz. Osoba która wpisuje tą frazę to chce jednego walnąć się na łóżko i obejrzeć jakiś film. Raczej nie zatrzymasz go na naszym forum, ale może przynajmniej zakoduje mu się w głowie słowo BOINC, wspieramy rozwój polskiej nauki lub Witaj na forum poświęconemu wspieraniu nauki poprzez platformę BOINC. Pobierz i zacznij zmieniać świat od teraz może jak mu się filmy znudzą to wróci.

1.Najważniejsze jest pisanie postów tak jakbyś to pisał dla wszystkich, nie tylko dla kilku kolegów z forum którzy dobrze wiedzą co to jest np BOINC albo inne słowo lub co jeszcze gorsze jedynie pod siebie.
2. Jak dajesz linka to napisz do czego to prowadzi, więcej linków do wiki objaśniających słowa które 0.04% są znane ale już dla reszty nie, jak dasz linka i nie wiadomo co to jest to większość w to nie wejdzie - chyba że naprawdę interesuje ich dany temat.
3. Praktyczne i krótkie treści, zero trollowania, nie potrzebnego rozpisywania - szybko i na temat.
4. Dobrze po napisaniu jest przeczytać swój tekst i podejść do niego jak amator, debil w danym temacie albo mało ogólnie mało kumaty.

Svistak

się wzruszyłem  :)  ... ale fakt, bez klimatu i chodliwych słów w opisie nici z promocji... sam siedzę i myślę od czasu do czasu nad jakimś filmikiem i czuję, że bez wiosny w Prypeci nic nie wymyśle - brak natchnienia i klimatu :( ...

Niewiele jest na świecie miejsc ciszy i spokoju

www.pripyat.com