Przesłanie zawarte w filmie Terminator - fikcja czy prawdopodobny scenariusz

Zaczęty przez Krzysiak, 29 Listopad 2011, 14:14

Czy uważasz że terminatory pozabijają wszystkich ?

Tak
3 (23.1%)
Nie
10 (76.9%)

Głosów w sumie: 13

Krzysiak

Tak czytam ten artykuł  "Flota zabójczych robotów przyszłości rośnie w USA"
http://www.tvn24.pl/-1,1726044,0,1,flota-zabojczych-robotow-przyszlosci-rosnie-w-usa,wiadomosc.html

Zaczynam się bać  :cold:

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

GRID

Ja uważam że niema się czego bać, czasami jakiś robot zabije człowieka przypadkiem, albo po awarii. Ale generalnie roboty będą miały dużo systemów przeciwko takim wypadakom. Twórcy robotów raczej wiedzą co robią.

Troll81

ja tam nie robotów sie boję tylko milionowej armii ChRL gdzie całkiem zwyczajni ludzie z wypranymi mózgami dokonują takich okropnosći że strach się nawet bać. Ogólnie tamten rejon słynie z okrucieństwa. Wystarczy poczytac co robili japończycy w nanking albo co robiła ukochana władza ludowa w trakcje rewolucji kulturalnej. Robot będzie się starał rozwalić mnie w mozliwie efektywny sposób a to znaczy w miarę szybko. Nie będzie tego robił dla frajdy czy zabawy.....

Szopler

Jak powstaną roboty produkujące roboty to jeden błąd i zamiast nie zabijaj człowieka będzie w programie nie zabijaj innego robota... a wtedy to już  :deadman:

Troll81