Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Zamówienia części

Zaczęty przez ryszard.korczyk, 01 Grudzień 2011, 12:59

ryszard.korczyk

Tworzę wątek z zamówieniami, gdy będę coś zamawiał, będę o tym informował, może ktoś coś będzie chciał jeszcze przy okazji.

Jutro 02-12-2011 wysyłam zamówienie na części elektroniczne w digikey.com USA. Jeśli ktoś coś potrzebuje może się dołączyć.
Będę zamawiał duże ilości małego taniego uP STM8S003F3P6, pewnie jakieś próbki nowych uP PIC32MX1xx i 2xx - małe, tanie 32bitowce microchipa.

Tomasz R. Gwiazda

kolega od http://www.kwarc24.pl/ powiedzial ze stalych rabatow nie ma, ale jak dostanie liste tego co chcemy zamowic to indywidualnie przygotuje oferte na to.
Oczywiscie mowa o jakichs sensownych duzych ilosciach

ryszard.korczyk

tu akurat mówimy o 1000szt tych STMów i potrzebuje to do paru dni. Nikt w Polsce tego nie ma, a jak będzie chciał sprowadzić to terminy i koszty będą ogromne.

TJM

Ja bym się chętnie podłączył pod zamówienie jeśli ktoś będzie brał coś ze sklepu, gdzie dostępne są MAX4477 i ewentualnie MAX987.
Szopler dał mi niedawno taki link http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/2236 co jest rozwinięciem układu który zbudowałem kilka dni temu w/g opisu z innego źródła, chciałbym spróbować z układami podanymi na schemacie a w PL wydają się całkowicie niedostępne; prawdę mówiąc widziałem je jedynie na ebayu. Próbowałem z paroma bardziej "zwykłymi" niskoszumnymi wzmacniaczami ale rezultaty są mizerne (poziom szumów zabija sygnał użyteczny mimo wielostopniowego filtru), jedynie NE5534 jako pierwszy wzmacniacz daje radę i zauważalnie coś się wykrywa.
W/w detektor jest o tyle ciekawy, że oprócz odnotowania impulsu pozwala też ocenić energię cząstki, aczkolwiek szybkość pomiaru w warunkach promieniowania tła jest nędzna (mała objętość detektora).

ryszard.korczyk

Zamówienie z Digikey już przyszło, kolejne zamówienie pewnie w styczniu-lutym. Ale spróbuje uderzyć do maxima, może uda się załatwić coś. Już parę razy szli mi na rękę.

TJM

Jeśli będziesz rzucał okiem, to sprawdź ile w ogóle za to wołają - może najzwyczajniej się nie opłaca.
Pewnie wśród mniej popularnych wzmacniaczy da się znaleźć coś, co będzie lepsze i dostępne na miejscu.