Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Profile w projektach/podprojektach...

Zaczęty przez Argento, 18 Grudzień 2011, 18:21

Argento

Witam

Wątek może nie do końca poważny...
Generalnie pisząc te słowa, mam  na myśli głównie WCG, nie mniej dotyczą one również pozostałych projektów, choć trochę w mniejszym stopniu.
W każdym z nich istnieją cztery domyślne profile, tj. home, work, school i default. Jest dobrze, gdy pracują cztery hosty, na których chcemy ustawić rożne profile klienta z puli czterech domyślnych. Dostawiamy kolejną maszynę, która ma otrzymywać/przeliczać WU z preferencjami odmiennymi niż w owych czterech profilach. Tutaj właśnie "ukłon" w stronę WCG. Jest więcej podprojektów niż profili, w których można zaznaczyć, które z nich ma pobierać dany host. Nie jest oczywiście problemem wprowadzenie tego ustawienia w wymaganym momencie dla jakiekolwiek hosta z własnej "stajni". Pozostałe z ustawień można wprowadzić na dowolnej maszynie jako preferencje lokalne.
Moje słowa są jedynie przedłużeniem myśli... Zastanawiałem się nad sensem wprowadzenia możliwości tworzenia kolejnych profili z opcją nadawania im np. nazw hostów. Wtedy mając n hostów, można ustawić dla każdego z nich profil, który stanowiłby np. o wyborze i przesłaniu WU jednego z puli podprojektów.

Hmm, czy ja czasem sam nie skomplikowałem czegoś na co nikt nie narzeka...

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

AL

Przy mnogości podprojektów w WCG - taka funkcjonalność bardzo by się przydała, ale podejrzewam, że tak nielicznej grupie osób, że nie prędko ktoś ją wprowadzi w życie.
Myślę, że w tym momencie trzeba by z propozycją zimplementowania tej funkcjonalności uderzyć do twórców mgr BOINC.

Argento

Szczerze liczyłem na taką konkluzję. Zgadzam się, że implementacja takiej funkcjonalności bez znaczącej wskazówki ze strony liczących pozostaje wyłącznie tematem. 

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento