UrtheCast: Ziemia z kosmosu w HD i na żywo

Zaczęty przez Bezprym, 04 Styczeń 2013, 08:42

Bezprym

UrtheCast może być na pierwszy rzut oka dziwną nazwą, ale zapamiętajcie ją. Jesteśmy gotowi się założyć, że już w pierwszej połowie 2013 roku będzie na ustach wszystkich.

Co to takiego? Wyobraźcie sobie skrzyżowanie YouTube'a z Google Earth. Przeglądacie sobie różne zakątki Ziemi, możecie zajrzeć tu, możecie zajrzeć tam... Nie oglądacie jednak statycznych obrazków, ale nadawany na żywo (no, prawie, bo chwila musi minąć, zanim to przejdzie przez przekaz satelitarny) obraz. W HD.Z dokładnością do jednego metra.

UrtheCast ma wystartować gdzieś w pierwszej połowie 2013 roku. Kiedy dokładnie - tego na razie nie wiadomo. W tym momencie na głównej stronie serwisu każdy może zapisać się do nadchodzących testów wersji beta.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to może być jedna z głośniejszych rzeczy w nadchodzącym roku.

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,13125011,UrtheCast__Ziemia_z_kosmosu_w_HD_i_na_zywo.html#BoxTechTxt

Troll81

Bezprym

Cytat: Troll81 w 04 Styczeń 2013, 11:48
eeee co z prawem do prywatności??

Prawo do prywatności to przywilej o którym niedługo trzeba będzie zapomnieć...

Cyfron

Trollu - a po ulicach chodzisz zamaskowany (zresztą rozmowa była już poruszana na zlocie ;) )
A co do tego, że na żywo - to są tylko 2 kamery, więc na pewno nie będzie na żywo na całym świecie - zależy gdzie będzie stacja.

Troll81

wiesz..... mi raczej chodzi o to że za chwile ten serwis będzie nielegalny w Niemczech i UK i zapewne jeszcze kilku innych państwach a to zakończy skutecznie jego żywot....

Cyfron

pożyjemy, zobaczymy :)
Mi on nie przeszkadza - będę mógł np sobie obczajać korki w pobliżu, jak będę miał jechać (wtedy jakby to było rzeczywiście na żywo :) )

mordi

i po co komu służby specjalne się okazuje nagle :D ciekawy pomysł tylko kwestia jak się rozwinie :)
Guard well the secret of steel...

PoznanskaPyra

Już widzę te telefony od matki, że widzi jak pije z kumplami  XD
WIZYTÓWKA
Kompy:
AMD Ryzen 9-3900X + GTX980Ti
Intel i5 4570 + HD7970

Cyfron

bo nie ma daszków i krzaków - sam tak piłem, pomimo tego, że nie było kamer z kosmosu ;)