Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Sterownik nvidia 314.22

Zaczęty przez stiven, 08 Kwiecień 2013, 16:54

stiven

Używa ktoś? W szczególności chodzi mi o serię kart 6xx (ja mam 640).
Wczoraj zauważyłem silne przycinanie się kompa w trakcie liczenia na GPU (PrimeGrid, Einstein, GPUGrid). Co kilka minut laguje tak, że kursor myszki ledwo się rusza. Aktualizację robiłem kilka dni temu i wcześniej nie zauważyłem problemów. Jako że system  (win xp 32 bit) był już nieźle zamulony (przeżył 2 płyty główne i dwie karty graficzne) to postawiłem go na świeżo i z tym samym sterownikiem dalej coś muli. Całkiem możliwe, że to wina sterownika.
Awarię sprzętową na razie wykluczam ale zalecam umiarkowany optymizm przy instalowaniu sterownika 314.22. Na BOINCowych forach jeszcze nic mądrego nie znalazłem ale widziałem, że ludziska narzekają na problemy w grach.

stiven

Okazało się że problem nie miał nic wspólnego z liczeniem na GPU i sterownikami.
Przy okazji reorganizacji kabli przepiąłem nadajnik/odbiornik od myszki pod port USB obok takiego gdzie mam wpiętą starą drukarkę HP 1200 (zdaje się że USB 1.1). Chyba się nie lubią bo nawet gdy drukarka wyłączona z prądu to mysz laguje. Odpięcie drukarki lub przepięcie myszki w inny port rozwiązuje problem. Całe życie się człowiek uczy i nadal głupi.