Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Odznaki | nagrody PrimeGrid

Zaczęty przez Troll81, 07 Sierpień 2009, 10:18

stiven

tito

DrEwNiaNy_SzaMot

tito

stiven

DrEwNiaNy_SzaMot

DrEwNiaNy_SzaMot

stiven

tito

DrEwNiaNy_SzaMot

Wspólna Inicjatywa SKB@P VPS/"VAST"

Proponuję pozostawić do kolejnego prógu, dawno nie było FIND`a, GRG z pewnością SR5 ale obecnie jest duża, Bardzo DUŻA luka w tym zakresie. Pewnie spowodowana tym, ktoś z poza platformy BOINC już ten zakres przeliczył na "Własną rękę" zgłaszając do T5K, PG szuka teraz pozostałości bo nie wiadomo czy wszystko jest w danym zakresie przeliczone ( nie tylko wyrywkowo, licząc na szczęście "urywając kawałek zakresu"
Mogę się mylić co do tego co wyżej opisałem, znam to z Discord Kanału PG.

Etap badge AP 26/27 na razie osiągnięty.
Host jak znajdę trochę czasu to może przestawić na MilkyWay@home? 4 x V100, są idealne pod testową APK, sprzętowe wsparcie:
Cyt. Google 
NVIDIA TESLA V100
"Double-precision 64-bit floating-point format (commonly called FP64)"
Obecnie host przestał przetwarzać nowe zadania AP26 mimo zadań pobranych, nie wiem dlaczego, ale się domyślam.
Cel 100 mln osiągnięty (~300W poboru na każde GPU V100, 4 x ~300 watów plus 4 zadania po 10 wątków LLR 321.
Temperatury przy liczeniu GPU AP26 ~65°C, To wszystko dużo, poniżej kosztów energii a nie można nadmiernie bez zgody właściciela wykorzystywać dobrą wolę. Teraz przez jakieś czas do momentu wdrożenia APK testowej, host na GPU 0 load a CPU okolice ~90% 4 zadania x 10 wątków.
W rezerwie pobrane zadania Asteroid dla APK CPU.

Jeśli są osoby które mają pomysł na optymalne balansowanie poboru energii na hostach z V100 zapraszam do cennych wskazówek.
Hosty są w "kontenerze Docker nie można raczej manipulować optymalizacją ale MPS na to pozwala pod warunkiem APK CUDA.
AP 26 MPS nie może być załonczony, OpenCL nie współpracuje z MPS

tito

321 - jak najbardziej trzymaj do kolejnego check pointa
Milky - nie wiem, jak z wydajnością, czy jednak na CPU nie byłoby wydajniej w przeliczeniu na USD