Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

zasadź drzewo - polska akcja!

Zaczęty przez NalesnikLD`, 15 Październik 2008, 21:57

Pigu

TJM

Na yaroldsie zarejestrowałem się parę dni temu, jak zobaczyłem posty na początku tego tematu. Utopii nie znam, jest tam otwarta rejestracja ?  :ph34r:
Mój drugi system wymiany to samoróbka jednego ze znajomych, stary jak świat - powstał w okolicach 2002 roku bo było wtedy kilka konkursów gdzie dało się nabić sobie punkty %-) Userów mało ale te 50-100 klików dziennie da się nabić zwłaszcza przy unikalnych URLach (w przeciwieństwie do yaroldsa, da się kliknąć na tylko jeden link z jakiegoś serwera dziennie). Rejestracji od lat nie ma i raczej nie będzie.

Yarolds bardzo mi się podoba, można tam dodawać linki z różnych serwerów czy tylko raczej z tych z których inni dodają ? Chętnie dodałbym sobie jedną stronkę żeby trochę rozpędzić licznik odwiedzin, który dość ciężko oszukać %-)

Pigu

serwer jest raczej do gier, nie stronek, acz zawsze możesz obadać (acz zdaje się, że pajacyka nie przyjmuje)

utopia jest opisana w wątku o miasteczku - daje nam grubo ponad 1,5k klików dziennie, acz chyba działa tylko dla miasteczek

emik

udało mi się równo trafić w 10k:

TJM

No niestety yarolds nie łyka mi innych linków niż te najbardziej znane gry, nawet gdy chciałem wspomóc kumpla i zapodać jego ref link do gry która jeszcze jest w fazie beta, został odrzucony przez moderatorów.
Ale ma to też dobre strony, bo jest bug w skrypcie który pozwala mi zbierać creditsy klikając na linki innych, mając w swoim profilu jeden nieaktywny (zablokowany przez moda) %-) Pogram tymi punktami na loterii, może coś wygram  XD
Btw na yaroldsie da się ostro cheatować %-) Między moim kompem a serwerami WWW zawsze stoi proxy na squidzie, skonfigurowałem je więc tak, żeby nie ładowało np. żadnych stron z *.myminicity.com jeśli user agent to FF. No i w ten sposób sam mogę odwiedzać stronki (moja główna przeglądarka to Opera, do klikania używam FF) a nie tracę czasu na załadowanie się i wyświetlenie miasteczek przy klikaniu. Punkty dostaję, niestety użytkownikom kliknięcia się nie naliczają (sorry winnetou, life is brutal %-)). Mógłbym podobne tricki zrobić też dla innych stronek ale to nie ma sensu, jedynie mmc mnie wkurzają bo zamulają kompa tym rysowaniem się miasteczek %-)

EDIT: Chociaż mniej drastyczną metodą jest blokada zawartości w Operze i bloknięcie samego apletu javy mmc lub plugin blokujący do FF - clicki się zaliczają a przeglądarka nie muli.

KrzychuP

Ja doklikam sobie do 30 miejsca, a potem przerzucam się na pajacyka  ;D

Pigu

TJM - flashblock do ff załatwia sprawę

TJM

Domyślne blokowanie zawartości w Operze działa znacznie lepiej (zaznaczam konkretny aplet którego ma nie być) i już nie muszę nawet FF używać do klikania. Pigu skąd naskrobałeś tyle punktów na yaroldsie ?  |-?

Pigu

skrypty klikają za mnie cały czas :attack:

TJM

Hm ja chciałem sobie w autoicie skrobnąć skrypt do obsługi wszystkich spotykanych na yaroldsie linków, dla tych na których nie trzeba nic robić to łatwizna (sprowadza się do otwarcia okna IE z linkiem, poczekania na załadowanie i zamknięcia), gorzej z tymi gdzie trzeba coś kliknąć, musiałbym implementować rozpoznawanie grafiki a to ciut czasochłonne.

Pigu

punkt zalicza się chyba również bez podjęcia tych działań

KrzychuP

owszem zalicza po odpowiednim czasie spędzonym na stronie, ale po to zrobili "H.A.T.-a"
jak nie wpiszesz mu nic, to Ci poblokuje linki z klikaniem

Pigu

TJM

Kurcze przebimbałem paręnaście tysięcy kredytów na loterii  XD Początkowo kupowałem normalne tickety, żeby mieć wszystkie liczby i chociaż jedynkę trafić, ale nie chciało mi się wpisywać tyle, więc olałem to i 99% ticketów kupiłem z random numerami. No i z moim mega szczęściem wylosowane zostały 3 liczby z 4, których nie miałem na żadnym tickecie  XD

KrzychuP

tak wszystkie totolotki działają  XD

Pigu

http://pigu.posadzdrzewo.pl/  drzewko numer 4 :parrrty:

KrzychuP

gratulejszyn

ja pozostaję na 30. bo kliki wykorzystuję gdzie indziej.

emik

brrrawo Pigu - ja okupuję 11 miejsce

Pigu

moje drzewko urosło już do rozmiaru 3ciego :attack:
http://pigu.posadzdrzewo.pl/

Pigu

w sumie zabawa się skończyła (po 25 kwietnia) więc raportuję iż osiągnięto drugie miejsce z 152442 kilkami %) od dziś oficjalnie tego nie koxam

emik

ale już niedługo znów się zacznie ;D