Nie pobiera próbek (reached daily quota of 1 results)

Zaczęty przez PBT_marian_boss, 30 Październik 2007, 06:07

PBT_marian_boss

Witam mam problem na jednym z komputerów. Mianowicie podłączyłem do liczenia Seti, wgrałem optymalizacje i nie pobiera mi próbek wyświetlając taki komunikat: Message from server: (reached daily quota of 1 results). Czy ktoś wie co on oznacza ?

Pigu

jak mi głupiał zastosowałem technikę spalonej ziemi - fizyczna exterminacja folderu boinc i nowa instalka :P

PBT_marian_boss

:( tego właśnie się obawiałem, ale chyba nie ma wyjścia.

Pigu

miałem syfa po tymczasowym liczeniu einsteina w trakcie jakiegoś padu - pomimo usilnych starań nie zamierzał napełnić bufora więcej niż 10-15wu (10dniowy bufor na 4 rdzenie?) - po odpaleniu nowej instalacji w nowym katalogu bez problemu zassał 600 :mrgreen:

TJM

A nie miałeś wcześniej czasami dużo błędów i/lub abortniętych zadań ? :>
Za każdy błąd lub anulowane zadanie serwer odejmuje od twojego daily_quota 1, tak więc jeśli np. dzienny limit to 100, a ty odeślesz 50 skwaszonych lub anulowanych, to tego dnia prawdopodobnie nic już nie dostaniesz, bo będziesz miał daily_quota 50 a tyle właśnie już popsułeś. Za każde poprawne zadanie daily_quota rośnie do swojej maksymalnej wartości, na wersji serwa z której ja korzystam (13449) chyba +2 za każde zadanie.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

PBT_marian_boss

Cytat: "TJM"A nie miałeś wcześniej czasami dużo błędów i/lub abortniętych zadań ? :>
Za każdy błąd lub anulowane zadanie serwer odejmuje od twojego daily_quota 1, tak więc jeśli np. dzienny limit to 100, a ty odeślesz 50 skwaszonych lub anulowanych, to tego dnia prawdopodobnie nic już nie dostaniesz, bo będziesz miał daily_quota 50 a tyle właśnie już popsułeś. Za każde poprawne zadanie daily_quota rośnie do swojej maksymalnej wartości, na wersji serwa z której ja korzystam (13449) chyba +2 za każde zadanie.

Niestety nie obserwuje cały czas co się dzieje, po prostu liczy i tyle. Ale wydaje mi się, że nie było takiej sytuacji. Czekam aż skończy liczyć pozostałe projekty i reinstaluje BOINCA.