CPDN Beta

Zaczęty przez stasieks, 29 Styczeń 2008, 22:20

stasieks

Zapraszam do dopisywania sie do CPDN Beta - projekt otwarty sa jednostki do liczenia.

http://cpdnbeta.oerc.ox.ac.uk/

Uprzejmie prosze ktoregos z vardziej szacownych  ;) uzytkownikow o zalozenia tam profilu naszej druzyny B@P.

EDIT: O ja dupa ;) nie zauwazylem ze temat juz istnieje. Wszystko przez inny adres tego projektu. No to porosze o polaczenie lub skasowanie tego postu. No i ten team trzeba zalozyc !!!

AL

No to mamy już drugą betę, a wliczając i inne testowe klimaty to już nawet którąś tam.
Zatem i Drużynka od nowa założona.

KrzychuP

W sumie to ta Beta jest trochę inna. Choćby ze względu na zmianę "miejsca zamieszkania" :)

A tak właściwie to mam pytanko.
Przeliczyło się u mnie prawie pół roku dwustuletniej jednostki z serii "HADRM3 spinup". A ani przez chwilę nie pokazała się jakakolwiek zmiana temperatury, czy innych parametrów. Brak chmur, 0 deszczu, najniższa temperatura na całej powierzchni, jedynie temperaturę oceanu pokazuje, ale na razie nie zauważyłem, żeby się coś zmieniało.
Czy nie wywalić tej jednostki? Trochę szkoda czasu na "puste" przeliczanie. Czy też to może nadaje się do zgłoszenia na forum projektu?

ksysju

Hi

A liczy w "normalnym " tempie czy utknęła?  , bo jak kto drugie no na pewno wywalać, a jak to pierwsze to jak chcesz ;-)

--
ksysju
ksysju

KrzychuP

Sprawdzę, jak zacznie dalej przeliczać - teraz leci akurat inne projekty

EDIT

Coś w temperaturze oceanów się zmienia, więc na razie zostawię. Poczekam, aż wyśle pierwszą stróżkę.
Może wiecie jak często tu wysyła? Co rok obliczeniowy?

ksysju

Hi

Jak nic nie zmieniali, to owszem co rok liczonej ziemi.

--
ksysju
ksysju