Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Jak to jest z tą punktacją...

Zaczęty przez kacperek70, 23 Lipiec 2008, 15:34

kacperek70

Wróciłem do tego projektu po dłuższej przerwie i dzieją się jakieś dziwne rzeczy...

Przerobiłem już koło setki próbek, a wyniki są niezmienne - zarówno wynik całkowity jak i kredyty.

O co w tym wszystkim chodzi?

Pozdarwiam,
Marek

Troll81

kacperek70

Cytat: Troll81 w 23 Lipiec 2008, 16:21
zaktualizuj projekt :D

Hehehehe... Ale zabawne... Po aktualizacji zmniejsza się tylko liczba kredytów...

Troll81

IThorne

Niemozliwe, BOINC nie liczy do tyłu.

U mnie wszystko normalnie działa, mam w projekcie kilka kompów i tylko ostatnio mnie wkurzyło jak mi sie wykrzaczyła próbka po 15 godzinach pracy.

kacperek70

Cytat: Troll81 w 24 Lipiec 2008, 11:48
Kredytów czy RAC???

Chodzi o pozycję Wynik bieżący w Boinc Manager

emik

Wynik bieżący to jest RAC czyli taka ogólna średnia - więc wszystko ok

Cytat
RAC = Recent Average Credit. Czyli ostatni średni kredyt. Wielkość ta pokazuje, ile średnio dostajemy punktów na dzień, przy czym najwyższą wagę w średniej ma ostatni dzień, poprzednie coraz mniejsze. Jeśli będziemy liczyć więcej w danym projekcie, RAC będzie rósł. Aktualizacja wartości ma miejsce z każdymi otrzymanymi punktami. Mimo to RAC działa z pewnym opóźnieniem.

Troll81

RAC to średnia oddanych ostatnio punktów :D więc może być mniejszy lub większy. Total credit to co innego. On może tylko rosnąć lub stać w miejscu. No chyba że ktoś strasznie spieprzy sprawę z serwerami :(

kacperek70

To jak można sprawdzić, dlaczego dana próbka nie punktuje??

Troll81

napisz maila do twórców projektu :D

IThorne

Wszystkie próbki punktują, możesz to sprawdzić na stronie każdego projektu w zakładce my account/moje konto. Mozliwe, że akurat wykrzaczyła Ci sie próbka, u mnie padła raz za 200 kredytów, raz za 450.

Wykrzaczona próbka ma status "client error", zas ta co ma zapunktować "succes".

A dlaczego coś się wykrzaczyło? To już jest tajemnica dla nas, zwykłych liczydłowych. najczęściej jakiś problem w zapisie przesyłanych danych, szczególnie jeśli ta sama u innych zapunktowała.