Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

Dziwnie duży claimed

Zaczęty przez TJM, 17 Sierpień 2008, 22:26

TJM

Czy to normalne dla tego typu procesora i klienta 6.2.16 czy to jakiś błąd ?

http://www.enigmaathome.net/workunit.php?wuid=105234

Ponad 20 kredytów na godzinę/rdzeń wydaje mi się ciutkę przydużo. Może to dlatego, że w konfigu ustawiłem fp_benchmark_weight = 0 ?

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Pigu

emik

AuthenticAMD
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ [AMD64 Family 15 Model 67 Stepping 3]

RAD-Poland

jeśli weźmiemy benchmark to wszystko wygląda ok dla AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+

CytatMeasured floating point speed   2829.64 million ops/sec
Measured integer speed   7270.9 million ops/sec

przyda się pewna uwaga, użytkownik używa Server "Longhorn" to może mieć znaczenie, sam mam zainstalowanego i niektóre projekty dziwnie długo się liczą nawet VTU czy Hydrogen potrafią się liczyć kilkanaście razy dłużej niż na innych systemach.

dlatego nie liczę Enigmy pod tym systemem (dane z archiwum mojego Longhorn'a)

5069,31 15,26 10,84
5035,20 15,26 10,91
5012,17 15,26 10,96
5010,94 15,26 10,96 pkt/h

EDIT: celeronek o 1GHz mniejszym zegarze pod XP liczy te próbki w czasie 5600 sek
EDIT2: nie jest tajemnicą, że procesory AMD nie sprawdzają się w tym projekcie  :(
EDIT3: TJM nie porównuj obecnie odsyłanych wu przez mojego hosta(Longhorna), gdyż służy on tylko do odsyłania rezultatów z beznetowców

WCG:
PG:         YOYO:

TJM

No to wyżej to akurat prawda, proce AMD biednie wypadają nawet patrząc tylko na zwykłe aplikacje, a jeśli na szalę dorzuci się jeszcze progsy skompilowane kompilatorem Intela to już w ogóle jest masakra - zwykły PIII 1.4GHz potrafi pozamiatać niejednego nowego AMDka. Po uwzględnieniu wszystkich możliwych optymalizacji PIII 1.4 (linuks) wypada porównywalnie albo nawet trochę szybciej niż jeden rdzeń AMD 64 X2 z zegarem 2.8GHz :/
Najbiedniej z proców AMD wypadają chyba 64 i 64 X2, starsze jak np. Athlony TB/XP i Phenomy wypadają jako tako, nie są dużo stratne do podobnych proców Intela na tym samym systemie.

Bardziej jednak od czasu przeliczania dziwi mnie to 40+ claimed, pierwszy raz chyba zauważyłem tak dużą wartość %-) Ale to jednak musi być przez fp_benchmark_weight = 0; chyba wszystkie zadania generowane w ciągu ostatnich paru dni mają już takie ustawienia.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

RAD-Poland

duży claimed wynika z zastosowanego 64bit Managera

wynik dla mojego X2 3800+ 2,0@2,2
CytatMeasured floating point speed   2096.97 million ops/sec
Measured integer speed   5949.06 million ops/sec

EDIT: a po zastosowaniu wersji Crunch3r'a prawie dwa razy większy (chyba sumuje moc obu rdzeni)
CytatMeasured floating point speed   3914.64 million ops/sec
Measured integer speed   12174.87 million ops/sec

EDIT2: wygląda, że sam takiego używa na Xeonie (pierwszy raz widzę taki benchmark 41,89 pkt/h) :o
CytatMeasured floating point speed   6281.57 million ops/sec
Measured integer speed   13827.21 million ops/sec

WCG:
PG:         YOYO:

Mori

http://www.enigmaathome.net/workunit.php?wuid=516046

743.98 :: 2.40 :: 8.45 :: 40.89

I like that! TJM, zarezerwuj mi więcej takich 13minutowych próbek =]

TJM

To akurat błąd związany ze złym raportowaniem czasu po restartach aplikacji, zdarza się czasami.

Mori

Yyyy, znaczy co? Że dłużej mi się liczyła, tylko on stwierdził, że tak krótko? :( Ja chcę próbki 13minutowe za 8.5 kredyta!

AiDec

Czyzby Enigma wreszcie zaczynala dobrze placic?   8)  ;D

Ej, bo jeszcze jestem gotow zmienic glos w projekcie miesiaca z Milky na Enigme... :P (ciekawe kto jeszcze przyznaje wprost ze jedzie przede wszystkim na punkty :P ).

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

Mori

Ja, AiDec, ja! Tylko ja nie mam sprzętu do punktów... No i jest jakaś korelacja z samym celem projektu, bo ja np. SETI nie mam zamiaru liczyć, bo IMO głupie :P

Jak mówię - mój BV twierdzi, że 12:23 się próbka liczyła... Ale fakt, że gdzieś tam w okolicach resetowałem BMa, więc może być i tak, jak TJM mówi - że timer się pogubił... Niemniej jednak staty wyglądają ślicznie xD

PS. A w Milky wyciągasz więcej p/h na swoich A64 3200+ ? :D

AiDec

Nie mam pojecia - za duzo kompow, za malo czasu... Nie sprawdzam zbyt dokladnie - czasem rzuce okiem... Jak mi sie podoba to zostaje, jak cos przestaje sie podobac (Cosmo) to szukam sobie nowego miejsca (PS3Grid).

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

TJM

Na procach Intela po podmiance aplikacji można dostać granted credit na poziomie 200% claimed - w sprzyjających warunkach. Na prockach AMD niestety nie jest tak różowo.