Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

Naliczanie punktów...

Zaczęty przez Lagu, 22 Wrzesień 2008, 10:17

Lagu

Coś ostatnio Einstein kuleje.

Mam kilka WU, które po kilku błędach lub przekroczonych dedlajnach (u innych) nie są już rozsyłane. Oprócz tego mam sporo WU, które odebrałem ponad tydzień wcześniej niż inni i teraz czekam aż w końcu przeliczą.
W ten sposób mam zablokowane 7,5k punktów a to denerwuje.

Czy za WU, które nie są więcej rozsyłane nie zostaną naliczone punkty??
Jak tak to się #$$^# :/

Pigu

etam zaraz kuleje :P w seti mam zazwyczaj ok 10-15k oczekujących pkt

Lagu

Co innego jak jest stałe opóźnienie z naliczaniem punktów, a co innego jak z dnia na dzień rośnie...
Oprócz tego przeliczyłem próbki, które nie zostały rozesłane do innych (bo u 2-3 osób wywaliły się) i chyba nie będą co oznacza, że nie dostane za to punktów :/

Poz tym RAC masz 3,5 razy większy, więc powinienem mieć 3,5 razy mniej punktów zamrożonych :)

Pigu

Cytat: Lagu w 23 Wrzesień 2008, 07:36
Poz tym RAC masz 3,5 razy większy, więc powinienem mieć 3,5 razy mniej punktów zamrożonych :)

to zdanie byłoby w pełni prawdziwe gdybyśmy liczyli ten sam projekt (u mnie to właściwie tylko seti + 10k dla projektu miesiąca)  :D szczerze, to nie wiem jak z einsteinem - jeżeli od miesięcy miałeś przy stałym racu mniej więcej stały pending a teraz zaczął puchnąć to faktycznie można się zastanawiać

IThorne

Spokojnie, jeśli jesteś na pending to dostaniesz punkty, prędzej czy później.

Einstein ostatnio ma problemy z serwerami, często mu nie chodzą, więc może dlatego puchnie.

Choć mówiąc prawdę nie wiem czemu wrzuca na pending, bo u mnie zawsze daje tyle samo kredytów za próbkę.

RAD-Poland

puchnie - może dlatego, że próbki nowej serii liczą się dwa razy dłużej, a boinc ściąga ich za dużo, wg starych danych

ściągam próbki dla beznetowca na 14 dni, to tym okresie tylko połowa jest przeliczona, a druga połowa wu jako przeterminowane lądują u kolejnego użytkownika, z biegiem czasu się to ustabilizuje

WCG:
PG:         YOYO:

Lagu

Gdyby były tylko pending, to byłoby ok, ale coraz więcej jest takich:
104471787    -- Over --- No reply - -------
104471788    -- Over --- Success - pending
105526702    -- Over --- No reply - -------
106594568    - Unsent ---- --- ---- -------

i te unsent jest od ładnych paru dni. Tak jakby więcej już nie planowali ich rozsyłać. Obecnie mam 37 próbek (ok 220 kredytów / szt.) w stanie pending ale z dnia na dzień jest ich coraz więcej i coraz więcej jest bliżej deadlajnów ew z błędami u innych :/

Co do problemów z Einsteinem to rzeczywiście miewa problemy z weryfikacją próbek, ale zazwyczaj w kilka godzin nadrabiali zaległości i było ok. Ostatnio też zdarzyło się raz, że nie chciał przez kilka godzin przyjmować próbek, ale to też naprawili...

Jak tak dalej pójdzie to chyba czas na zmianę projektu :P

Chociaż szkoda byłoby na jednym projekcie być ponad 8k punktów w plecy :/