Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

Dwa konta zamiast jednego

Zaczęty przez OxyOne, 16 Październik 2008, 10:49

OxyOne

witam

zauwazyłem ze mam 2 konta w boincstats
jedno standardowe czyli wykazuje mi SETI, Enigma, Cosmoogy itp.
drugie to tylko Milkyway

jak je połaczyc? wogole jak sie utworzyły?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

[/url]

Pigu

TJM

Podłącz na raz wszystkie projekty na jakimś kompie i pozwól przeliczyć po jednym zadaniu - po takiej operacji wszystko powinno wrócić do normy.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

OxyOne

dzieki chłopaki obadam mam nadzieje ze wydoli
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.

[/url]

deway

Dwa konta w BOINCstats

Po zarejestrowaniu na BOINCstats miałem podobny problem i znalazłem ten temat na forum. Piszę te słowa bo może ktoś w przyszłości też będzie szukał klarownej odpowiedzi.

BOINCstats pokazywał projekty w których uczestniczyłem w dwóch różnych kontach. Ciekawie to wyglądało bo projekty sobie co jakiś czas wędrowały między tymi kontami, więc raz któryś z projektów był w jednym koncie, raz w drugim, nigdy razem ;D Przez ten czas podłączałem się do nowych projektów, podłączyłem jeszcze dwa komputery. Coś tam próbowałem kombinować (naprawić), ale po przeczytaniu poniższych słów przeczekałem i teraz z dwóch wyświetlanych kont zrobiło się jedno, które pokazuje wszystkie projekty razem.
Synchronizacja tych kont przez BOINCstats w moim przypadku trwała prawie dwa tygodnie ;)

Najlepiej przeczytać poniższe dwie wypowiedzi, jeśli po sprawdzeniu wszystko jest ok., trzeba uzbroić się w cierpliwość ;D

Rozsynchronizowanie kont:
http://boincatpoland.org/wiki/Rozsynchronizowanie_kont

Wiele odpowiedzi znajduje się w FAQ BOINCstats:
http://pl.boincstats.com/page/faq.php
CytatDlaczego moje konto w BOINCstats jest zdublowane/podzielone?

Powodem tego jest CPID czyli Cross Project IDentifier, a po polsku Międzyprojektowy Identyfikator Użytkownika. Każdy projekt nadaje CPID swoim użytkownikom. Jest on częsciowo oparty na adresie email użytym przy rejestracji, a częsciowo proces jego tworzenia jest losowy.
CPID jest wykorzystywany przez BOINCstats do identyfikacji użytkownika biorącego udział w wielu projektach.
Za każdym razem, gdy zaczynasz pracę z nowym projektem, w BOINCstats jest zakładane nowe konto dla nowego CPID.

Co robić, aby osobne konta w BOINCstats połączyły się w jedno:
- Używać dokładnie tego samego adresu e-mail we wszystkich projektach.
- Mieć przynajmniej jeden komputer, który będzie podłączony do wszystkich projektów, lub mieć uruchomione projekty A i B na jednym komputerze, oraz projekty B i C na innym. Jeżeli któryś z projektów nie ma łączności z innymi, wówczaj jego CPID nie zsynchronizuje się.

Gdy rejestrujesz się w nowym projekcie, dostajesz od niego nowy CPID. Może on albo zmienić się na taki sam, jak używany w innych projektach, albo inne projekty w krótkim czasie dostosują się do nowego identyfikatora.

Nie jest możliwe, abym osobiście edytował i łączył konta użytkowników BOINCstats. Zajęło by to zbyt wiele czasu, gdybym miał to robić dla wszystkich użytkowników. Wystarczy, że poczekasz jakiś czas, a Twoje konta połączą się automatycznie.

Ostatnia sprawa. Rzecz może nie bardzo ważna, ale przydatna. Używaj tej samej nazwy użytkownika we wszystkich projektach. Inaczej Twoja nazwa w BOINCstats będzie wyglądać podobnie do tej: 'Ferdek @ SAH / Ferdynand Kiepski @ Predictor / F.Kiepski @ CPDN'
"Szaleństwo: robić wciąż to samo, a oczekiwać różnych rezultatów" Albert Einstein

Kryniek

Też miałem taki problem gdy zmieniałem adres mailowy w projektach, z tym że zaktualizowałem go w prawie wszystkich kontach projektów ale zapomniałem o jednym. I w BOINCStats utworzyło mi dwa konta. Po aktulizacji w ostatnim koncie projektu, wszystko wróciło do normy, z tym że z kilkudiowym opóźnieniem.