wznawianie pobierania nowych danych dla projektu w BAM

Zaczęty przez szuu, 22 Kwiecień 2009, 14:41

szuu

Jakiś czas temu na komputerach do których miałem dostęp fizyczny, musiałem wyłączyć pobieranie nowych danych dla projektów w BOINC.
Teraz zastanawiam się czy z poziomu BAM jest szansa zmiany tej opcji dla klientów żeby na nowo wystartowały z pobieraniem danych. Komunikacje klientów z BAM mam ustawione na 1h.

Sugestie oraz/i rozwianie wszelkich wątpliwości mile widziane :)
BoincatPoland :

eRepublik:        

Rejestracja z tego linka powoduje ze ePolska w eRepublica staje sie silniejsza !  http://www.erepublik.com/en/referrer/szuuPL Dzieki !!!

eclipse99

Tylko raz widziałem aby BAM zmienił ustawienia ręczne (z 'nie pobieraj' na 'pobieraj'), miesiąc czy dwa temu, zdziwiłem się bardzo.
:)
Sugestia: zezwolić ręcznie na wszystkich komputerach na pobieranie zadań a potem operować już tylko przez BAM.

Pigu

przez bam odłączyć od projektu, a gdy to nastąpi podłączyć ponownie :P

eclipse99

Racja, ale z opcją 'opóźnione odłączenie' - żeby nie stracić aktualnie liczonych jednostek.

szuu

Cytat: Pigu w 22 Kwiecień 2009, 16:49
przez bam odłączyć od projektu, a gdy to nastąpi podłączyć ponownie :P

Cytat: eclipse99 w 22 Kwiecień 2009, 16:55
Racja, ale z opcją 'opóźnione odłączenie' - żeby nie stracić aktualnie liczonych jednostek.

Zgadza sie. należało przejść w BAM do > Zasoby > Pokaż komputery > zaznaczyć opcje "Opóźnione odłączenie" i kliknąć aktualizuj.
Z czym że mam uwagi:

Dla testów czynność z pierwszego posta wykonałem na podręcznym lapku i
1. po "Opóźnionym odłączeniu" w BAM za pierwszym razem Rosetta nie mogla wysłać ostatniej z 2 paczek. Musiałem pomóc ręcznie:/ potem projekt sie odłączył i przez BAM mogłem go dodać na nowo.
2. po "Opóźnionym odłączeniu" z odznaczoną opcją "Dołączyć" w BAM paczka z lapka wyfrunęła zaraz po synchronizacji. Reszta jak powyżej.

Czekam na uaktualnienie statów w BAM, żeby się przekonać czy komputery do których nie mam dostępu a na których wyłączyłem to nieszczęsne pobieranie, ruszyły czy też nie.

Pozdrawiam,
majtek liczydłowy
BoincatPoland :

eRepublik:        

Rejestracja z tego linka powoduje ze ePolska w eRepublica staje sie silniejsza !  http://www.erepublik.com/en/referrer/szuuPL Dzieki !!!

AiDec

Jest bardzo proste rozwiazanie Twojego problemu. Poprzez BAM ustaw na tych swoich kompach `nie pobieraj`. A po godzinie (sprawdz czy komp na 100% kontaktowal sie z BAM) ustaw `pobieraj`. Wszycho :).

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

szuu

Dzięki wszystkim za pomoc.
Troszeczkę experymentuję i musze przyznać ze im więcej smigam po BAM tym bardziej zdaje sobie sprawę że to może być potężne narzędzie do zarządzania. Oczywiście jak pisal AiDac w moim temacie wizytówka :
Cytatnigdy wszystkiego nie przewidzisz i nigdy wszystkiego w 100% nie ukryjesz, nawet jakbys byl specem w pisaniu rootkitow
i całkowicie sie z tym zgadzam.
Ale moim zdaniem też nie chodzi o to zeby BM był ukryty jak rootkit czy inny szit ale o jego jak największą przewidywalność przez co będzie można go montować i dostosować w coraz to różniejszych miejscach a to znów przyczyni sie do Potęgi B@P   :arrr:
Na razie drażni mnie że w BAM jak zmienie projekt na nowy na jakimś tam hoscie to do listy problemów z którymi ciężko sobie jakoś poradzić to problem z najróżniejszymi firewallami. Nowe projekty widzę żę wcześniej czy później wymagają jakiegoś nowego połączenia a User musi w wiekszości przypadków reczenie takie dopuścić.
Jako rozwiązanie pozostaje chyba tylko lekkie uświadamianie Urzyszkodników ze komunikaty z BOINCA maja traktować jako przyjaciela i zawsze i wszędzie mogą go "wpuszczać"  ;)

Pozdro
BoincatPoland :

eRepublik: