WinXP- pierwsze koty za... ikonki

Zaczęty przez X X X, 20 Lipiec 2009, 18:26

X X X

1. Czy i jak można ukryć ikonkę BM, która intrygująco spogląda na użytkownika kompa z prawego dolnego rogu ekranu?

2. Czy można ustawić, aby BOINC działał w dni robocze od 0:00 do 6:30 i od 15:30 do 24:00?

3. Dopiero zaczynam i gubię się w tych wszystkich statystykach - gdzie i jak mogę sprawdzić, co najbardziej opłaca mi się liczyć na moim kompie?
Zależy mi raczej na krótszych paczkach niż na dłuższych, bo wtedy coś się dzieje. Zanim zajarzyłem, że jest wybór, to PrimeGrid wciągnął coś, co miało się liczyć 55h, ale na moim kompie męczy się to już 4 dni i nie ma połowy. Szkoda to już wywalać, ale taka zabawa jest mało ciekawa. Fajne było FreeHAL, ale od 2-3 dni nie mogę się z nim połączyć...

4. Czy komuś udało się odpalić BOINC na serwerze Novell Netware 4.2? (to do starszaków)

Pozdrawiam - Robert

lolek

AD 1. Jedyny sposób jaki znam to zamknięcie menedżera bez zamykania aplikacji

AD. 2. można, zaawansowane-preferencje lokalne

AD 3. najlepiej sam posprawdzaj, ewentualnie podaj na czym liczysz to podpowiemy. Nie liczę prime wiec nie wiem jak tam z długością próbek, ale większość projektów ma znacznie krótsze. Ja teraz liczę POEM i tam długość próbek to ~4h na mojej padlinie. O ile pamiętam milka ma próbki po kilkanaście, kilkadziesiąt minut PS. uważaj na FreeHala bywa wredny  XP

A tak wogóle to witam i zapraszam do działu wizytówek

Pantarhei

Cytat: lolek w 20 Lipiec 2009, 18:38

NIestety chyba nie do końca bo nie można tam ustawić dwóch sesji dziennie.

Witam serdecznie Zawecki!  :parrrty:
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

Tomasz R. Gwiazda

to sie podepne, czy ktos wie czy sie da aby aplikacja boinc startowala jako serwis na kompie ?
nawet przez zalogowaniem dowolnego uzytkownika, na koncie sytemowym lub innym ?

z ikonka w trayu to chyba jest jakas opcja uruchamiania przez command line z parametrem

Troll81

każdego exe da się uruchomić jako usługę i pod prawami innego usera ,w tym systemu.

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=197

lolek

Cytat: Pantarhei w 20 Lipiec 2009, 18:52
Cytat: lolek w 20 Lipiec 2009, 18:38

NIestety chyba nie do końca bo nie można tam ustawić dwóch sesji dziennie.

Małe przeoczenie  :shame:

Pantarhei

Głośno i pewnie głupio myślę, ale może dało by się zainstalować dwa menadżery w systemie, działajace na jedno konto i włączające się dwa razy dziennie, raz jeden raz drugi.
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

Troll81

klienty halowe kłaniają się :D

Bober

Cytat: Troll81 w 20 Lipiec 2009, 19:32
klienty halowe kłaniają się :D
Trollu, ale takie hasło nic nie mówi nowemu użytkownikowi.

O ile się nie mylę instalacja BOINC jako usługi systemowej skutkuje brakiem ikonki w trayu.

-

Witam,

Cytat: Zawecki w 20 Lipiec 2009, 18:26
1. Czy i jak można ukryć ikonkę BM, która intrygująco spogląda na użytkownika kompa z prawego dolnego rogu ekranu?

2. Czy można ustawić, aby BOINC działał w dni robocze od 0:00 do 6:30 i od 15:30 do 24:00?

Ad.1 Może wystarczy 'Właściwości paska zadań'->'Dostosuj'->'Zawsze ukryty'

Ad.2 Od 15:30 do 6:30 to jedno ustawienie dziennie

Pozdrawiam

lolek

AD 1. ale wtedy po rozwinięciu paska i tak będzie widać ikonkę

AD 2. Zawecki chciał aby ta opcja dotyczyła tylko dni roboczych

Pigu

eee? odpalić boinc.exe zamiast boincmgr.exe nie starczy?

Szopler