Aktualności:

Czy uczestniczysz w Projekcie miesiąca?

Menu główne

Jak włączyć wizualizacje

Zaczęty przez Leonar, 25 Lipiec 2009, 17:30

Leonar

Witam, już przeliczam któryś tam projekt. Tylko że w żadnym nie mogłem włączyć wizualizacji (niechtam chce se czasem spojżeć w coś może ciekawego!)
Mam 64bity Ubuntu jako desktop. Dlaczego odpalam go w desktop mode? Bo to jest Desktop a nie serwer.

Wiem że tylko niektóre projekty mają coś ciekawego ale ja ten opcji nie mam w moim menadżerze.
Tylko prosze mi nie odpowiadać że linux can't do it. Bo sie wkurze i przez wine uruchomie ;)

Rysiu

To jeszcze zależy jaki projekt bo nie wszystkie generują wizualizacje.

Szopler

Jakie projekty liczysz?
Wizualizację ma mniej niż połowa, wtedy opcja "Pokaż grafikę" jest nieaktywna. Pomijam problemy z wyświetlaniem boincowej grafiki w Ubuntu (np. chrzani się wizualizacja od Climateprediction).

Leonar

wiem że niektóre nie mają :D
Enigma@Home,Genetic Life,MilkyWay@home,POEM@HOME,PrimeGrid jeszcze jakiś projekt był ale bez bama go liczyłem.
z tego co mi sie wydaje milky i genetic maja wizualizacje :)

Rysiu

Ja jak liczyłem Enigmę i Milky to wizualizacji nie było... Co do reszty nie wiem.

Tak jak mój poprzednik powiedział na karcie gdzie masz "Zadania" powinieneś mieć aktywny przycisk "Pokaż grafikę" [kolumna po lewej stronie]. Jeżeli przycisk jest nieaktywny to znaczy, że wizualizacja niestety jest niedostępna.

Dodatkowo należy podkreślić, że sporo mocy obliczeniowej idzie na wyświetlanie takich fajerwerków i spada prędkość liczenia próbek.

Leonar

Przycisk jest nieaktywny.
A które projekty to mają?
i zdaje sobie sprawe z tego że kosztują one dużo czasu cpu. ale poprostu chce :D

Rysiu

Rosetta, SETI, Einstein, Leiden...

lolek

KrzychuP

Spinhenge, Ralph, Climateprediction, Pirates, Malaria, LHC, QMC (-> chyba)

Leonar

hmm. Dla celów testowych odpaliłem Spinhenge. Co prawda mam przy nim aktywny przycisk Pokaż grafike. Ale nic sie nie pokazuje jak to klikam  :deadman:

Rysiu

Hmmm... Nie wiem co to może być. Może coś z Linem nie tak?

Masz całkiem spory wybór projektów generujących ciekawe animacje.