Aktualności:

Nasza strona na Facebooku - poleć znajomym.

Menu główne

Pomoc w zakupie drukarki

Zaczęty przez maro86, 06 Wrzesień 2009, 16:38

maro86

Mój kochany Canon i320 niestety odszedł do krainy martwych drukarek.

Szukam jakiejś plujki - niezawodnej i taniej w eksploatacji. BEZ CHIPa !!!
Ewentualnie jakiś dość tani w eksploatacji cz-b laser. Mógłby ktoś mi coś polecić ?

Xeon E5410@2.33GHz SCYTHE NINJA PLUS Rev.B (SCNJ-1100P)
Foxconn P35A-S@P36 2x Kingston HyperX KHX6400D2LL 1GB + 2x2GB Kingston 800Mhz
SAPPHIRE 5770 1GB DDR5 400/900 DVD LG
Corsair CMPSU-450VXEU - 450W Chieftec LBX-02BBB
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB + SAMSUNG HD120IJ 120 GB

Szopler

Laser - HP1020
Wystarczająco dobry by robić płytki metodą termotransferu (sprawdzone).

ksysju

Hi

Ten termotransfer to masz na myśli żelazko, czy to jakaś inna metoda ?
ksysju

Szopler

Można i żelazkiem, ale na większe ilości lepszy przerobiony laminator :)

szuu

Cytat: Szopler w 06 Wrzesień 2009, 16:47
Laser - HP1020
Wystarczająco dobry by robić płytki metodą termotransferu (sprawdzone).
oo ciekawe. Swego czasu byłem zainteresowany drukiem na plasticu. Grubości np. karty sim. Wie ktoś lub ma doświadczenia z czym to się je ?

O co chodzi z ta "płytką metodą termotransferu" ??

PZDR
BoincatPoland :

eRepublik:        

Rejestracja z tego linka powoduje ze ePolska w eRepublica staje sie silniejsza !  http://www.erepublik.com/en/referrer/szuuPL Dzieki !!!

Troll81

popytaj w agencjach reklamowych :D robią takie gadżety za grosze :D mogę ewentualnie popytać znajomej ale dorwę ją pod koniec września....

Szopler

Chodzi o płytki stosowane w elektronice - Printed Circuit Borad (PCB).

Troll81

aaaaaaaa to co innego :D karty kredytowe i inne plastiki też można robić termotransferem :D ale chyba o inny termotransfer chodzi

Szopler

Małe zamieszanie powstało ;)

Mi chodziło o PCB, a szuu o plastiki właśnie...

szuu

Cytat: Szopler w 06 Wrzesień 2009, 23:27
Małe zamieszanie powstało ;)

Mi chodziło o PCB, a szuu o plastiki właśnie...

Dokładnie :) dzieki za wyjaśnienie.

Troll.. Może nie chodzi o koszta tylko o informacje i o metode. Nie wiedziałem ze w a. reklamowych to robią ! Nawet na myśl mi nie przyszło. Uściślę ze chodzi o wydruk na plasticu w jakosci foto.

Tak czy owak dzieki za info i sry za mini oftopa  %)

PZDR
BoincatPoland :

eRepublik:        

Rejestracja z tego linka powoduje ze ePolska w eRepublica staje sie silniejsza !  http://www.erepublik.com/en/referrer/szuuPL Dzieki !!!

TJM

Z atramentówek Epsony są fajne, drukuje się bardzo tanio bo jest masa sposobów na uzupełnianie tuszu - można dolewać (i resetować pojemniki lub kupić samoresetujące się), można puste kartridże dawać do regeneracji, można wciągać zamienniki które kosztują grosze. Chociaż w niektórych nowych modelach dziady coś popsuli i stare 'zamienniki' mimo że sprawne, nie chcą w nich działać (sam się przekonałem), dlatego warto rozeznać się w sytuacji.
Druk samym czarnym wychodzi tanio jak barszcz, ostatnio kupowałem litr czarnego tuszu na allegro za niecałe 60zł - to starczy na tak długo, że praktycznie koszty wydruku spadają do ceny papieru %)

A co do pcb metodą termotransferu, to na atramentówkach również się da - ja drukuję sobie wzór na normalnym papierze po czym udaję się do punktu xero, gdzie mają dobrej jakości maszynę (niektóre są tandetne i kiepsko odwzorowują szczegóły) - za parę groszy robią mi odbitki które bez problemu da się wprasowywać.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

maro86

Ostatnio w sklepie polecili mi HP F735:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Drukowanie%2C_kopiowanie_i_skanowanie%2C_w_domu_i_w_malym_biurze._HP_Deskjet_Ink_Advantage_F735-1992/strona/5523.html

Zapowiada się ciekawie..

Xeon E5410@2.33GHz SCYTHE NINJA PLUS Rev.B (SCNJ-1100P)
Foxconn P35A-S@P36 2x Kingston HyperX KHX6400D2LL 1GB + 2x2GB Kingston 800Mhz
SAPPHIRE 5770 1GB DDR5 400/900 DVD LG
Corsair CMPSU-450VXEU - 450W Chieftec LBX-02BBB
Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB + SAMSUNG HD120IJ 120 GB