Aktualności:

Nasz kanał IRC - Porozmawiaj z nami.

Menu główne

Pomocy koledzy;]

Zaczęty przez Starszyna, 17 Luty 2006, 15:59

Starszyna

Używam Thunderbirda w wersji 1.5. Gdy chce wysłać wiadomości z dużymi załacznikami avi (ok 4 mb) to program informuje mnie, że nie moze sie polaczyc z SMTP (pocztę na Onecie mam). Mniejsze załaczniki i wiadomosci bez wysylają sie pięknie. Spróbowalem wyslac ten sam plik bezposrednio z ONETU, ta,m się udaje. Proszę o pomoc dordzy koledzy:)

krzyszp

Nie jestem pewien, ale problem leży w wielkości załącznika.
Po prostu przy zbyt wolnym łączu, program pocztowy musi zbyt długo utrzymać połączenie z serwerem  smtp, natomiast gdy wstawiasz załącznik przez WWW, łączysz się ze stroną WWW, a dopiero ona błyskawicznie z serwerem smtp po wczytaniu Twojego załącznika.

Najprościej możesz to sprawdzić instalując na chwilkę jakiś mały program pocztowy...

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Starszyna

Dziękuje panie Krzysztofie. Tak myślę, że może wystarczyłoby zwykłe podniesienie czasu oczekiwania.
--------
Kurcze, jaki ja jestem zielony. Ustawiłem limit czasu połączenia do 360 sec. i dalej nic nie daje.Myślę, że to
a)bug thunderbirde
b)nie do konca skonfigurowane konto
c)blad systemu(ale raczej mało pradopodobne)
-------
Panie Krzysztofie, problem rozwiązany. Ponieważ używam AVASTA, jako pogramu pocztowego to moje polaczenia były odrzucane. Wyłączenie skanowania poczty pomogło.Ale i tak dzięki

krzyszp

Mam tylko taką małą prośbę, proszę mi nie panować ;-)

Na to trzeba mieć wygląd albo pieniądze, a ja kasy nie mam, a z wyglądem to już chyba nic się nie da zrobić ;-)

Myślę, że forma zwracania się per "Ty" jest jak najbardziej odpowiednia ;-)

Ps. Też używam avasta i nie miałem takich problemów w Draco i przy skrzynce Onetu :?

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Starszyna

Wiesz, Krzysiu (może być, nie zbyt spouchwalne?;]) to pewnie prblem Mozilli Thunderbirda jest tylko.

Mchl

Ja korzystam z TB od niedawna i na razie nie miałem takich problemów (a sytuacja podobna bo i konto pocztowe boincatpoland leży na onecie, i Avast pilnuje wirusów). Miałem bardzo podobny problem, z wysłaniem załącznikow z konta WP, ale wtedy nie poszło ani przez TB, ani z WWW. Puściłem z innego serwera (wolniejszego!) i poszło.

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org