Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

wysoki prorytet zadania

Zaczęty przez sebek_sp, 06 Czerwiec 2010, 17:44

sebek_sp

Jak w temacie. Dziś zauważyłem taki tekst koło zadania. Nie wiem dlaczego akurat ta próbka ma wysoki priorytet i nie widziałem nigdzie opcji ustawiania priorytetów. Mógłby ktoś napisać 2-3 zdania o co biega?

emik

jeśli menadżer uważa, że próbka może mieć problemy ze zmieszczeniem się w deadline, wtedy ustawia jej wysoki priorytet i liczona jest ona w pierwszej kolejności

apohawk

Staram się unikać sytuacji, w której próbki mają "wysoki priorytet". Zazwyczaj, jak zaciągnąłem więcej próbek z ralpha, to czasem wskakiwał priorytet, ale zamiast przeliczyć próbkę i brać się za następną, to po kilku godzinach jest kilkanaście rozpoczętych próbek "wysokiego priorytetu". Mam czas przełączania między zadaniami ustawiony na 12h, żeby uniknąć właśnie takich sytuacji, ale "wysoki priorytet" to olewa i bałagani.
No good deed goes unpunished.

tmphaha

Cytat: apohawk w 06 Czerwiec 2010, 17:57
Staram się unikać sytuacji, w której próbki mają "wysoki priorytet". Zazwyczaj, jak zaciągnąłem więcej próbek z ralpha, to czasem wskakiwał priorytet, ale zamiast przeliczyć próbkę i brać się za następną, to po kilku godzinach jest kilkanaście rozpoczętych próbek "wysokiego priorytetu". Mam czas przełączania między zadaniami ustawiony na 12h, żeby uniknąć właśnie takich sytuacji, ale "wysoki priorytet" to olewa i bałagani.

Rozwiązanie, oczywiście na dostępne pod ręką maszyny, jest takie aby wstrzymać część wu danego projektu, wtedy automatycznie spada z wysokiego priorytetu na normalne liczenie ... tyle, że trzeba je sobie potem wznowić i nie zapomnieć ;)

apohawk

No i tak robię, ale wolałbym możliwość całkowitego wyłączenia mechanizmu "wysokiego priorytetu".
No good deed goes unpunished.