Pytanie o projekt z najlepszym wykorzystaniem pamięci GPU?

Zaczęty przez Nawiedzony, 22 Sierpień 2010, 13:33

Nawiedzony

Witam, jestem w BOINC od niedawna i nie znam wymagań wszystkich projektów więc stad moje pytanie: Posiadam kartę nVidia wyposażoną w moduły GDDR5 o taktowaniu efektywnym 4GHz (2GHz rzeczywiste, a od biedy da się i więcej ustawić) i chciałbym się dowiedzieć który projekt (wykorzystujący GPU nVidia, bo pod CPU już mam inne) najefektywniej wykorzystuje szybkie pamięci. Wiem że większość po głownie zależy od samego rdzenia, ale może coś bardziej zoptymalizowanego pod Pamięci się znajdzie  ;) Dobrze by było, gdyby też WU nie były zbyt długie, bo GPU ma ustawioną pracę tylko  po bezczynności, wiec długie WU było by często przerywane. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź :)

AiDec

Nie potrafie Ci dokladnie odpowiedziec na pytanie. Jedyne co moge doradzic, to ze dla Collatza taktowanie pamieci GPU ma bardzo duze znaczenie (w przeciwienstwie np. do Milky, gdzie taktowanie pamieci nie ma prawie zadnego znaczenia). Ale IMHO najlepiej przelicz po kilka probek z kazdego projektu (nie ma ich wiele XP) i sprawdz co Ci najlepiej punktuje na godzine liczenia.

Bo jest paru kumpli :),
Bo jest parę w życiu dobrych chwil...

Moja wizytowka i sygnaturka

Nawiedzony

Właśnie chodzi mi o taki projekt który jest bardzo podatny na taktowanie pamięci, bo to najbardziej podatny na o/c element mojej karty,a i bez o/c gddr5 są dość szybkie :) - liczę sobie PrimeGrid pod CPU i postanowiłem przy okazji wypróbować kilka wu pod cuda, ale mam wrażenie że jakoś słabo punktuje jak na ilość wykonanej pracy (może to tylko wrażenie)  :-\ , a zmiana taktowania pamięci miała bardzo mały wpływ na czas liczenia.

Dzięki za radę - wypróbuje tego Collatz'a i zobaczę jak on mi zapunktuje :)

pszyklejony

Rysiu

Wypada bardzo słabo. Można jeszcze sprawdzić GPUGrid.