Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

LOGO - zabawy z Gimpem

Zaczęty przez kotfryc, 03 Październik 2010, 11:39

kotfryc

A to z moich dzisiejszych zabaw w Gimp ... żeby było jasne, nie jestem grafikiem  XP znalazłem fajnego tutoriala  :book:

A do tego hasło: szukamy rozwiązań problemów trapiących ludzkość - czy jakoś tak ... nawiązanie chyba oczywiste :D  :parrrty:

emik

loga naszego zespołu nie trzeba zmieniać - jest super i takie powinno pozostać

kotfryc

LOL  ;D
Alternatywne Loga mogą być przydatne dla ludzi którzy lubią mieć coś w sygnaturkach na innych forach, chcą takie dopasować do potrzeb bloga itd...  
To nie jest propozycja zmiany głównego loga w nagłówku strony, to propozycja alternatywy... czasem może się przydać...  :parrrty:

Tak samo robi Berkeley tutaj:
http://boinc.berkeley.edu/logo.php

inne przykłady (nawet najlepsi tak robią haha):
Windows
Mac
Google
Firefox

Cytat: emik w 03 Październik 2010, 12:33
loga naszego zespołu nie trzeba zmieniać - jest super i takie powinno pozostać
Proszę nie traktować od razu każdej propozycji nowych uczestników jako atak na suwerenność strony/grupy  %)

Mchl

Musimy z Google pogadać, żeby wstawili to na swoją stronę 19 września kolejnego roku ;P

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org

Troll81

Popieram wszystkimi 4 łapkami :D

kotfryc

Cytat: Mchl w 03 Październik 2010, 17:43
Musimy z Google pogadać, żeby wstawili to na swoją stronę 19 września kolejnego roku ;P

Potrzebne jest stowarzyszenie i można uderzać do gugielka --> patrz tutaj

;)

"Jako beneficjent programu Google Grants możesz uczestniczyć w naszym programie reklamowym i otrzymywać do 10 000 USD miesięcznie na bezpłatne reklamy"
- myślę że po miesiącu byłoby więcej punktów za pośrednictwem tej reklamy i ludzi którzy się przyłączyli niż z SKB@P   :)

krzyszp

Ja w ogóle myślę, że "BOINC" należy do najtańszych słów w AdWords... Pytanie tylko po co, jeśli na to hasło strona teamu jest pierwsza w wynikach dla Polski :)

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

apohawk

Cytat: kotfryc w 04 Październik 2010, 11:33
"Jako beneficjent programu Google Grants możesz uczestniczyć w naszym programie reklamowym i otrzymywać do 10 000 USD miesięcznie na bezpłatne reklamy"
Ja wiem, że jest późno, ale niech mi ktoś wytłumaczy, po co dawać 10k$ na bezpłatne reklamy ?? Inaczej, ile bezpłatnych reklam można wykupić za 10k$ ??
No good deed goes unpunished.

Szopler

Może tu chodzi o otrzymanie bezpłatnie reklam o wartości $10 000 tylko tłumacz najarał się dopalacza...

kotfryc

Cytat: krzyszp w 04 Październik 2010, 22:27
Ja w ogóle myślę, że "BOINC" należy do najtańszych słów w AdWords... Pytanie tylko po co, jeśli na to hasło strona teamu jest pierwsza w wynikach dla Polski :)

Trochę więcej kreatywności ...

Fraza "nowe leki" - "hasło reklamowe" - wspomóż powstawanie nowych leków...
fraza "pulsar" - twój komputer też może znaleźć pulsara...
itd ...
takie frazy są bardzo tanie...

przy dobrzej zoptymalizowanej kampanii i 1/10 tego co dają można by było zgarnąć kilkadziesiąt tysięcy odsłon miesięcznie. Dajmy na to 1000 odsłon dziennie, przy konwersji 0,1% mamy 10 dodatkowych wątków/komputerów dziennie ... po miesiącu 300 ;)

Cytat: apohawk w 04 Październik 2010, 22:43
Ja wiem, że jest późno, ale niech mi ktoś wytłumaczy, po co dawać 10k$ na bezpłatne reklamy ?? Inaczej, ile bezpłatnych reklam można wykupić za 10k$ ??
a po co ludzie udzielają się charytatywnie ? , tłumaczenie tego tekstu faktycznie jest nieszczęśliwe, ale wszyscy wiedzą o co chodzi :)

GRID

Uważam że pomysł z grantem jest genialny - darmowa reklama w Google.
Poprosiłem kotfryc aby jak powstanie stowarzyszenie żeby zajął się sprawą uzyskania granta w Google, żeby naszkicował projekt w skrócie dla nas.
Istnieje wiele wraz w których nigdy nas nie będzie, a tak możemy znaleźć ludzi którzy nigdy nie słyszeli o BOINC

ps.
Ale kolorowe logo, spodobało by się raczej w akcji BOINC promocja w przedszkolach  :)

Troll81

CytatAle kolorowe logo jest cienkie, spodobało by się raczej w akcji BOINC promocja w przedszkolach

demotowatorom mówimy stanowcze nie  XD

GRID

przecież motywuje  XD go do akcji z grantem google

A pozatym dzieci w przedszkolu to  bardzo dobrzy odbiorcy.
Zaszczepimy im BOINC już w młodym wieku na całe życie    ;D

Troll81

a potem to tobie rodzice wyślą wyrównania za prąd... ?

GRID

nie.
dofinansują nas, mówiąc dziękuje naprowadził pan nasze dzieci na drogę nauki.