Drukowane wersje tematów - forum przyjazne dla niewidomych

Zaczęty przez Ufol, 04 Styczeń 2011, 13:58

Ufol

Drukowane wersje tematów na naszym forum zawierają wielokrotnie temat wątku. Tytuł pojawia się nad każdą wiadomością. Czy istnieje możliwość, aby tytuł był wyświetlany tylko raz, na początku tekstu. Czytam drukowane wersje tematów i wielokrotne słuchanie tematu jest nieco irytujące. Drukowanie w wersji, o której tu piszę ma miejsce np. na forum historycznym: ww.historycy.org   

Ufol

Idealnie drukowanie tematów jest rozwiązane na forum poświęconym fajce wodnej:
hookah.pl

Tomasz R. Gwiazda

ciezko bedzie raczej przerobic istniejace forum, sadze ze wrecz niemozliwe obecnie

Ufol

Na naszym forum mamy mały błąd językowy. Zamiast szacunek - szakunec. Czy można by to poprawić?

Troll81

gdzie występuje ten błąd?

jeśli chodzi o emotikonkę to zabieg był chyba celowy

Ufol

"Błąd" występuje w nazwie odnośnika. Jeżeli to zabieg celowy to odszczekuję: Hauuuuu!   

GRID

Cytat: Ufol w 04 Styczeń 2011, 13:58
Czy istnieje możliwość, aby tytuł był wyświetlany tylko raz, na początku tekstu.   
Tak to jest możliwe do zrobienia, i nawet osobom czytającym przysporzyło by to wiele oszczędności przeglądaniu forum.
Forum czeka na nową wersję (ver.2). Potem można poprosić Mchl lub Akirę aby to zmienili.

Ufol

Gdy w poście pojawia się odnośnik, to w wersji drukowanej wyświetla się on dwókrotnie. Czy mógł by pojawiać się raz?

GRID

niebawem zajmę się drukowanymi wersjami stron

Ufol

Odkopuję temat gdyż jest tego wart. Swoim zwyczajem podzieliłem wypowiedź na punkty, ponieważ staram się unikać mieszania różnych aspektów problemu.
1. Temat jak mantra:
Dosłownie tak, wyświetla się nad każdą wiadomością. Po co to komu? Powinien wyświetlać się raz, na początku druku.
2. Prezentacja kolejnych wiadomości:
Wzorowo jest rozwiązana na forum poświęconym fajce wodnej:
www.hookah.pl
Występuje tam, oczywiście jako Ufol. Lepszej wersji tematów drukowanych już się zrobić nie da.
3. Opisywanie grafik:
To te mordki, które niegdyś tak wzorowo opisał Troll. Chodzi mi oto, że wersja drukowana słabo to odzwierciedla. O ile respect jest wyświetlany, to z większością są kłopoty. np. cheesy jako de. Bez ładu i składu to wszystko. Najlepiej jakby mordki wyświetlały się jako słowa je określające: sad, cheesy, itd.
4. Adresy:
W wersji drukowanej adres wyświetla się dwukrotnie, raz by wystarczyło.
Jak coś mi jeszcze do łba przyjdzie, to będę dodawał kolejne punkty do tego posta. Tak przynudzam o tych wersjach drukowanych, bo są dla mnie bardzo przydatne. Jak się używa gadacza, to są one niezastępowalną metodą odczytywania forum. Gridu mocno się zaangażował w zmiany, dlatego podsumowałem i uzupełniłem moje wcześniejsze spostrzeżenia. Jakby mu się udało to przerobić, w taki sposób, jak opisałem powyżej, to mięli byśmy najlepsze forum pod słońcem.

GRID

Dobra Ufol robiłem tak jak chcesz czyli jeden temat, potem kto mówi, a potem treść posta.
Mam nadzieję że będzie Ci się słuchało teraz naszego forum z przyjemnością.
Podwójne linki robię się w tedy gdy ktoś nie daje nazwy linka, a system stara się przedstawić najpierw nazwę linka a następnie adres docelowy i to raczej będzie trudne do poprawienia.
Mordki mogę zmienić że będzie ci tak jak chcesz czyli zamiast de będzie coś domyślniejszego. Ale problem w tym że wszystkie napisane wcześniej przestaną się pojawiać. Najlepiej jak Troll jeszcze raz zamieści tutaj spis emotkionów opisze, Ty powiesz które przysparzają problemu i tylko te zmienimy.

ps. Drogi kolego Ufol każdy profesjonalny webmaster ma w swoich książkach tworzenie stron dla nie widomych. Mam nadzieję że teoria nie pójdzie w las, a nasze forum będzie jak najbardziej przyjemne dla takich wielkich ludzi jak Ty.  :respect:

Ufol

Kuń jaki jest, każdy widzi. Zero amatorki, wielkie uznanie dla Grida!

krzyszp

Dzięki Ufol za pomoc w pracy i WIELKIE  :parrrty: dla GRIDA, że umiał to zrobić :)

Druk ścienny :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Gołąbpocztowy

A dlaczego w każdym temacie "drukowanym" na końcu jest przyklejone pewne zdanie do Pana Ufola? Zabieg celowy czy obsmyłka?

GRID

To zabieg celowy. Wcześniej w wersji drukowanej było inne zakończenie, teraz Ufol słuchając naszego forum wie że to koniec wątku.

Troll81

Mchl

W nagłych wypadkach wzywać przez: mail: mchlpl[at]gmail.com | PM|mchl[a]boincatpoland.org

Tobas

I takie rzeczy powinny widnieć w sukcesach, przecież jak widać BOINC@Poland to nie tylko punkty!

Troll81

Proponuje zmienić nazwe wątku i wrzucić do odpowiedniego działu :D jako sukces :D no i info o tym w newsletterze proszę :D

Ufol

W sukcesie wkleję adres do tego wątku, kto ciekawy ten zobaczy jak powstało to osiągnięcie. Jako zakończenie proponuję:
" Koniec tego gadania. "
Afiszować się nie lubię. W biuletynie coś napisać trzeba.