Usuń projekt...

Zaczęty przez Argento, 16 Styczeń 2011, 21:24

Argento

Witam

Spotkał się ktoś z Was z niemożnością usunięcia projektu z BM...?
Button "Usuń projekt" jest nieaktywny. Projekt został usunięty bezpośrednio z BS, jednak po synchronizacji BM z BS nadal widnieje na liście tego pierwszego.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

AL

Tak, też tak miałem - ale tylko i wyłącznie w projektach do których byłem podpięty po przez BAM z BoincStats. Wpierw musisz odłączyć ten projekt w BAM na stronie BoincStats i tam zaktualizować a potem zaktualizować BMgr na twoim PC - projekt sam zniknie z listy.

Argento

Jak wspomniałem, właśnie w ten sposób odłączyłem jeden a projektów. Na stronie BS, aktualizowałem  wszystko co tylko można, tj. listę projektów, zasoby, listę komputerów itp. Z list na BS oczywiście zniknął, natomiast synchronizacja menadżera z BS nie przynosi żadnego efektu i projekt nadal wisi w menadżerze.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

AL

Hmm a usuwałeś ten projekt w bam na tym konkretnym komputerze, czy tylko ogólnie z listy projektów?

Argento

Odłączenia projektu dokonałem w BAM z maszyny, na której są liczone próbki. Jednak, to nie ma znaczenia.
Zastanawia mnie sam fakt, że w żadnym miejscu na stronie BAMu mojego konta ów projektu już nie ma... Natomiast uparcie się ulokował na liście projektów w menadżerze i sądzę, że mu tam dobrze... 

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Troll81

odłącz kompa od BAM i podłącz ponownie....

Argento

Tak zrobiłem. Bez zmian. Niechciany projekt nadal wisi na liście projektów w menadżerze. Zastanawiające jest to, że BM po synchronizacji z BAM generuje komunikat, że takowa przebiegła z powodzeniem, a efekt jest jakby troche niekompletny... Jeżeli w BAM nie widnieje projekt, który widnieje na liście w BM, to sama synchronizacja zaczyna być wyłącznie pojęciem.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Troll81

To przeinstaluj managera BOINC. TZn najpierw odinsatkuj starego. Zaoraj wszystko co po nim zostało, zainstaluj na nowo. Dołącz do BAM.

Tomasz R. Gwiazda

a moze sprobowac skasowac pliki projektu z kompa ?

Argento

Co do reinstalacji BM. Nie przepadam za takimi rozwiązaniami, aż do sytuacji, w której znana już jest mi przyczyna...

Tym samym, podjąłem następujące kroki. Na stronie BAM postawiłem nowego hosta, jednocześnie usuwając starego. Zmieniłem CPID, jego synchronizacja z projektami trochę potrwa, więc na razie nie sprawdzałem statystyk.
Odpalam BM, raz kolejny synchronizuję z BAM. Projekt, o którego usunięcie tak "namiętnie walczę" nadal istnieje na liście projektów. Jedyna zmiana jaka się pojawiła, to aktywne buttony "Usuń projekt" dla każdego z projektów. Wcześniej jak pisałem do żadnego z projektów ten przycisk nie był aktywny. Tym sposobem usunąłem niechciany projekt z listy BM.

Zakładam, że w powyższej sytuacji zawiniła synchronizacja..., choć nie mam pojęcia na której z płaszczyzn (BAM-projekty; BM-BAM)...

Cytata moze sprobowac skasowac pliki projektu z kompa ?

Podejrzewam, że rozwiązało by to sytuację i tak samo jak w przypadku reinstalacji, to rozwiązanie zostawiłem ba koniec... :attack:

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento