Plastikowe śruby i nakrętki

Zaczęty przez TJM, 11 Luty 2011, 09:46

TJM

Potrzebuję zakupić kilka śrub, koniecznie z jakiegoś tworzywa. Rozmiar gwintu niekrytyczny, M4 do M6, preferuję M5 albo M6. Długość co najmniej 40mm. Koniecznie też nakrętka z tworzywa.

Czy ktoś z was widział może przypadkiem takie śruby w jakimś markecie tudzież innym miejscu ?
W sklepach modelarskich są nylonowe i mi pasują, ale nie ma nakrętek. Same śruby już zamówiłem z dwóch różnych sklepów, ale wygląda na to, że ich dostępność na magazynie to fikcja, bo oba zamówienia wiszą od dłuższego czasu. Jako że nadal i tak szukam nakrętek, jestem skłonny kupić jeszcze raz śruby razem z nakrętkami (w przeciwnym razie nakrętki będę musiał sam "wyprodukować"). Tylko gdzie szukać czegoś takiego ? Są śruby od desek w kiblu, ale za grube. Wiem, że można trafić też plastikowe śruby M5/M6 z nakrętkami motylkowymi (szczyt marzeń jak dla mnie), ponieważ dwie takie posiadam, ale nie pamiętam, od czego są.
Może szukać w jakichś zabawkach, typu klocki/zestawy do składania ? Gwint nie musi być metryczny, śruba nie musi być standardowa, o ile będzie w postaci śruba+nakrętka; nie może tylko być zbyt zabawkowy, coby się za szybko nie rozleciał.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Troll81

http://allegro.pl/bezbarwna-plastikowa-sruba-typu-viking-vs12t-i1449902459.html

tomeh

I ja uważam że nie warto chodzić po sklepach bo lepiej poszukać na aukcji, często tam jest też taniej niż w sklepach.
To jest Temat - tematy z różnych dziecin życia

Tomasz R. Gwiazda

szkoda czasu....

ja szukalem zarowek halogenowych z pewnym rodzajem bolca na 230v
a w sklepie same 12v...

tak samo zorowki halogenowe do oprawek w szafkach w kuchni... tez specjalne

nie moglem w sklepach znalezc

wlazlem na allegro i u jednego sprzedawcy dostalem wszystkie rodzaje w super smiesznych cenach

TJM

Te śruby VS12 i VS25 oglądałem w sklepie, niestety są za krótkie (2,5cm) i chyba też za grube, z tego co pamiętam gwint ma chyba 8mm.
Zamówiłem wcześniej takie http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=138_180_208&products_id=1634 w dwóch sklepach, niestety w obu nagle zapasy się wyczerpały.

W razie jakiejś pilniejszej sprawy - jestem często dostępny na kanale IRC B@P, na forum czasami zapominam zajrzeć lub nie mam czasu.

Troll81

sklepy modelarskie mają tego trochę
http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=876&osCsid=b24a52326276feacc477e33de1260180

Szopler

Argento

www.elementyadsys.pl/nmsm6x40-pcwkrety-przezroczyste-40mmm6100szt-p-1306.html

O nakrętki zapytaj. Może mogą ściągnąć. Teraz nie widziałem M6 na stanie.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Argento

http://ipkontakt.pl/oferta/wkrety-srubki-nakretki-podkladki/srubki

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

TJM

Zobaczę pierw w TME, bo mam blisko.

Pantarhei

Nie wiem jakie duże są śruby w rozmiarach, o których pisałeś ale dość długie są plastikowe śruby z nakrętkami motylkowymi- takie do mocowania desek sedesowych :)
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

TJM

O śrubach do klopa wiem, ale mają dwie wady: są grube (niektóre do 1cm) i..... drogie. Z racji tego że to "specjalne" śruby, w marketach kosztują po 10zł za 2szt, w AGD 15zł....
W ogóle jakaś zmowa sprzedawców jest z tymi śrubami - mam teraz zamówione śruby z 4 (słownie: czterech) sklepów i nakrętki z piątego, nic jeszcze nie przyszło a potrzebuję to na wczoraj. Zaraz idę biegać po sklepach z zabawkami, może w jakichś klockach lego znajdę.

Pantarhei

No i jak się skończyła ta historia?
W związku z powyższym, wnoszę o przyznanie mi renty inwalidzkiej drugiej grupy.

TJM

Jak nie miałem, tak nie mam  XD Jest nadzieja, że coś przylezie jutro.