Aktualności:

Nasza strona na Facebooku - poleć znajomym.

Menu główne

Host ID in BAM

Zaczęty przez Argento, 26 Maj 2011, 17:57

Argento

Witam

Po instalacji najnowszej wersji menagera, tj. 6.12.26 zauważyłem pewną nieprawidłowość w BAM w stosunku do poprzednich wersji. Dołączałem nowego hosta do BAM i zauważyłem, że w zakładce "Lista komputerów" mój stary host od momentu instalacji nowego menagera zmienia swoje ID. Sytuacja ta ma miejsce w momencie synchronizacji menagera z BAM. Najczęściej zmieniała się wyłącznie ostatnia cyfra w Host ID o jeden.

P.S.
Na dodatek od niedawna pl.boinstats.com nie wyświetla polskich znaków diakrytycznych. Kodowanie mam ustawione na UTF-8, więc takie jakie jest w źródle strony...

Czy ktoś spotkał sie z powyższymi sytuacjami?

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Tomasz R. Gwiazda

z tym drugim, tak. To samo reszcie sie wyswietla. Blad strony

eclipse99

Argento

Faktycznie. Nie postarałem się. Odłączyłem menagera od BAM i usunąłem hosta z BAM. Następnie ponownie podpiąłem menager do BAM. Został nadany nowy numer. Dodałem również nowego hosta do swojego konta. Poczekam cierpliwie i sprawdzę czy sytuacja się zmieniła.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Argento

Hmm, po wykonaniu operacji opisanych w moim poprzednim poście nie nastąpiła żadna poprawa. Nadal dla jednego hosta po każdym jego restarcie (a nie synchronizacji, jak pisałem wcześniej) nadawany jest nowy ID... Irytuje mnie ta sytuacja. Nie lubię nie wiedzieć...

P.S.
I zdanie jeszcze jedno dopisać muszę... Podpiąłem drugą maszynę do swojego konta. Wykonałem restarty i o dziwo ID tego hosta już się nie zmienia. Natomiast nadal oczywiście jest brak statystyk dla jedengo i drugiego hosta - "...host nie istnieje...".

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Argento

Dzień dobry

Pragnę poinformować, że nastąpiła zmiana. Na lepsze of course :). Po wielokrotnym wykonaniu czynności mających na celu unormowanie sytuacji związanej z wcześniej opisywaną w tym wątku, ID hosta unormowało się. Trudno mi teraz opisać dokładnie kolejność działań natomiast z pewnością usuwałem hosta z BAM, odpinałem projekty poprzez menagera z BAM, aktualizowałem po tych operacjach wszelkie możliwe ustawienia w BAM, aktualizowałem CPID w różnych konfiguracjach (menager podpięty do BAM lub nie) i w końcu ponownie podpinałem menagera do BAM z jego wysokości. To tak w skrócie... ;).

Wierzę, że to nie jest sytuacja chwilowa i jak na razie, to jestem z menagerem w konsensusie :).

P.S.
Bym zapomniał. Nawet statystyki dla tego hosta nagle się pojawiły :). Ot co..., hmm.

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Cyfron

statystyki na Boincsts są odświeżane najczęściej chyba 1 raz na dobę, więc wszelkie akcje z kontem BAM trzeba robić z dużą dozą cierpliwości (tak samo jak przy synchronizacji konta, jak się nagle zrobi 5ciu uzytkowników takich jak my, tlyko z częścią projektów).

Argento

Cytatstatystyki na Boincsts są odświeżane najczęściej chyba 1 raz na dobę, więc wszelkie akcje z kontem BAM trzeba robić z dużą dozą cierpliwości

Cierpliwości mi nie brakuje. Nie mniej zakładam, że BAM ma jakieś kłopoty, gdyż sytuacja z nadawaniem nowego ID dla liczącego hosta wróciła do życia :(. Nadal dotyczy ona tylko jednego najstarszego hosta...
Maszyna, która została niedawno dodana, a dla testów była wielokrotnie restartowana ma stały ID. Na każdej z maszyn jest menager w tej samej wersji, z tą różnicą, że na maszynie ze "zmiennym ID" ;) ostatnia wersja jest wynikiem update, a na maszynie zdrowej pierwszą i ostatnią instalacją była bieżąca wersja 6.12.26.

Zastanawiam się nad zakupem dobrego schładzacza... dla SIEBIE ;)!!!

Czy ktoś ma na chwilę obecną takie same "przypadłości "...?

--
Pozdrawiam
Z poważaniem
Argento

Troll81

Dlatego ja zlewam BAM....