Czy da się liczyć na NVIDIA 8800 GTS ?

Zaczęty przez GRID, 09 Czerwiec 2011, 15:32

GRID

Witam.
Mam komputer kolegi którym siedzi karta graficzna NVIDIA GeForce 8800 GTS.
Na liście projektów niema znaczków informujących że można korzystać z karty graficznej.
Wydaje mi się że jak wcześniej instalowałem mu BOINC (wgrywając najnowsze stery) to można było liczyć jakiś projekt na GPU NVIDIA. Nie jestem pewien, może mi się wydaje, może to był inny komputer.
Czy na tej karcie można liczyć projekty na NVIDIe ?

phobos

8800 GTS obsługuje CUDA więc prawdopodobnie tak. Najprościej przekonasz się po prostu instalując tam BOINC i sprawdzając w praktyce.

Sergeant

Na tym forum masz spis, co można liczyć CUDA-mi (http://www.boincatpoland.org/smf/liczenie-na-gpu/liczenie-na-gpu-(lista-projektow-i-kart)/).
"Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde
www.fantastyka-86.pl

GRID

Chodzi o to że BOINC jest zainstalowany, ale niema żadnych projektów. Jak mówiłem wydaje mi się że wcześniej były.
Więc odinstalowałem program BOINC, usunołem wszystkie pliki w katalogu
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\BOINC oraz wpisy w rejestrze
Zainstalowałem na nowo i nadal niema możliwości wyboru.

edit. Z tego spisu wynika jakby pół na pół że może tak ?

Sergeant

Jeżeli w BOINC Menager pokazuje ci w wiadomościach, że masz NVIDIA GPU, to możesz liczyć. Wystarczy dołączyć się do odpowiedniego projektu i ewentualnie zaznaczyć odpowiednio w twoim profilu w projekcie). Rozumiem, że wziąłeś najnowsze sterowniki do tej konkretnej karty?
"Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde
www.fantastyka-86.pl

GRID

tak stery są najnowsze, co wybrać na początek milke ?

Sergeant

Milki nie policzysz, karta musi mieć Double Precision arithmetic, a to dopiero od GTX260. Sprawdzaj po kolei, sumować i wyciągać wnioski potrafisz. U mnie na GT 240 PrimeGrid punktuje najlepiej, a na 8600 GTS - DNETC. Muszę przyznać jednak, że na samym początku liczenia na 8600 GTS nie można było liczyć PrimeGrid - wszystkie próbki wysypywały się. Teraz na obu kartach mogę liczyć PrimeGrid.
www.fantastyka-86.pl

GRID

Nie czytając twojego posta najpierw spróbowałem podłączyć milke ale jakieś problemy z podłączeniem.
Więc spróbowałem PrimeGrid i liczy !!!
Dziwne że nie pokazywało tego obrazka, do dzisiaj wydawało mi się że jak niema tego obrazka w liście projektów to znaczy że po prostu niemożna liczyć na GPU.

Dziękuje za pomoc.

Sergeant

Też zauważyłem, że nie ma już w BOINC Menager pokazanych, który projekt liczy grafa i który wymaga wielordzenia. W spisie podane jest co możesz liczyć grafą: SETI, SETI beta, Einstein, Collatz, PrimeGrid, DNETC, GPUGRID.
www.fantastyka-86.pl

simonic

sam mialem taka karte przez pol roku. Liczy na 100 -primegrid (pps sieve jak i gcw sieve), collatz. Nie policzy milki ani gpugrid bo obsluguje tylko cuda 1.0. W koncu to byla 1 karta nvidii z cuda

mimeq

Ja taka karte mam w dalszym ciagu (wersje 320) i spokojnie liczy DNETC, PrimeGrid (oba podprojekty sieve), Collatza. Einsteina liczyc nie chcialo pod Win7 32 bit - BM pokazywal pamiec na karcie ponizej 300MB a to minimum do Einsteina. Po przelozeniu do starego dobrego X P BM pokazal 320MB i Einstein sie odpalil  ;) SETI musze potestowac bo pod 7ka cos srednio bylo (wieszal sie system)