Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Rezonator kwarcowy - charakterystyki

Zaczęty przez Krzysiak, 03 Lipiec 2011, 13:31

Czy wiesz co to jest charakterystyka amplitudowa i fazowa rezonatora kwarcowego ?

Tak
2 (40%)
Nie
3 (60%)

Głosów w sumie: 5

Krzysiak

Powiem szczerze że zgłupiałem albo czegoś nie rozumiem

"Charakterystyka amplitudowa i fazowa rezonatora kwarcowego"

Wertuje książki między innymi "Nieliniowe elektroniczne układy analogowe"

O jakie konkretnie charakterystyki chodzi ? 

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

Cyfron

nie wiem jak to jest tutaj, ale w akustyce charakterystyki amplitudowe (a dokłądniej np amplitudowo - częstotliwościowe) to jest wykres który pokazuje zależność w np głośniku pomiędzy częstotliwością a amplitudą jaką jest wstanie wytworzyć głośnik (dla każdej częstotliwości inaczej może pracować).

Nie wiem od czego mogą być te charakterystyki o które Ty pytasz, ponieważ się nie znam

Krzysiak

Dobra przyznaje nie było czasu

Ogólnie rzecz biorąc pytanie które miałem zgłębić było trochę niedokładnie może sprecyzowane  ;D - czasami ciężko stwierdzić co autor miał na myśli  :whip:

Chodziło o: " Rezystancję i reaktancję zastępczą rezonatora kwarcowego w funkcji częstotliwości" co zaznaczyłem na czerwono + cała podstawowa teoria na temat generatorów kwarcowych

Pozdrawiam może się komuś przyda  :boing:

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

GRID

aaa  to jest ten Rezonator kwarcowy teraz wszystko jasne  :)
wielkie dzieki  :boing: