Aktualności:

Nasz kanał IRC - Porozmawiaj z nami.

Menu główne

Jak szybko pozyskac pieniadze dla firmy?

Zaczęty przez goofyx, 08 Grudzień 2011, 22:22

goofyx

Jak w temacie.
Moze ktos poradzi skad i jak mozna pozyskac pieniadze na inwestycje dla firmy?
Np.: 75-80tys w 3 miesiace :(

mikus

GRID

Kredyt w banku, ale tylko w tedy gdy inwestycja jest pewna. Kontrakt podpisany. Zero gdybań, prognoz że będzie dobrze.
Bo jak coś nie wyjdzie to odsetki zabiją twój spokój i harmonię. W Mbanku dają bez problemu po roku prowadzenia firmy.

Cytat: mikus w 08 Grudzień 2011, 22:25
Może jakiś program unijny?
Mikus staraj się na forum dawać jakieś konkrety.

goofyx

Tylko ze banki zadaja hipoteki pod zastaw, a ja takiej nie mam.
W poniedziale ide na rozmowe z doradca z idea bank, podobno bez hipoteki i niski procent odsetek chca. Ale na necie maja bardzo zroznicowana opinie.

GRID

Ostatnio chciałem wziąć w Mbanku to żadnej hipoteki nie prosili. Dzwoniłeś do nich ? Rozmowa za darmo.

goofyx

Cytat: GRID w 08 Grudzień 2011, 22:57
Ostatnio chciałem wziąć w Mbanku to żadnej hipoteki nie prosili. Dzwoniłeś do nich ? Rozmowa za darmo.
Wiem, ze za darmo bo mam u nich konto prywatne i firmowe od ponad ddwoch lat.
Nie dzwonilem bo myslalem ze oni tez chca hipoteki, jutro z ranca przedzwonie.
Ale 80tys chyba mi nie dadza, zreszta dla mnie to abstrakcyjna kwota;)

GRID

Cytat: goofyx w 08 Grudzień 2011, 23:28
Wiem że masz, dla tego nawijam o tym banku. :)

goofyx

Cytat: GRID w 08 Grudzień 2011, 23:38
Cytat: goofyx w 08 Grudzień 2011, 23:28
Wiem że masz, dla tego nawijam o tym banku. :)
:)

Cyfron

a na co potrzebujesz?
Jest z UE projekt 8.2 ale to jest związane z informatyką i musisz dowiedzieć się szczegółów (napisz PW do kcbigfoot od nas z forum - dawno nie pisał, ale to on mi polecił taki projekt z UE co na informatykę dają 70-80 tys.)

goofyx

Cytat: Cyfron w 09 Grudzień 2011, 08:54
a na co potrzebujesz?
Jest z UE projekt 8.2 ale to jest związane z informatyką i musisz dowiedzieć się szczegółów (napisz PW do kcbigfoot od nas z forum - dawno nie pisał, ale to on mi polecił taki projekt z UE co na informatykę dają 70-80 tys.)
1. Potrzebuję na wykupienie programu wraz ze źródłami i prawami do rozwoju i sprzedaży <- to jest niby zakup licencji
2. napiszę do niego
3. UE może by i dało, ale z tego co się pytałem to dopiero na koniec przyszłego roku.

Tomasz R. Gwiazda

kasa z UE jest tak niepewna jak obiecanki politykow....
trzeba miec duzo czasu i cierpliwosci a na koncu sie moze okazac ze sie niedostanie.. czyli po prostu prowadzac dzialalnosc i tak trzeba miec kase na ta planowana inwestycje

goofyx

Cytat: Tomasz R. Gwiazda w 09 Grudzień 2011, 09:11
kasa z UE jest tak niepewna jak obiecanki politykow....
trzeba miec duzo czasu i cierpliwosci a na koncu sie moze okazac ze sie niedostanie.. czyli po prostu prowadzac dzialalnosc i tak trzeba miec kase na ta planowana inwestycje
To oczywiste <- tylko jak skończę inwestycje to będzie za późno na pozyskanie środków na nią ;)
Abstrakcja :)