[pomysł] tapeta pod kanał YouTube B@P

Zaczęty przez kaimoon, 10 Grudzień 2011, 19:42

kaimoon

Kamraci,

W trakcie oględzin naszego kanału na YouTubie wpadłem na pomysł utworzenia tapety - jak z pewnością zauważyli właściciele panoramicznych monitorów po wejściu na stronę kanału mamy duże pasy po bokach, które znakomicie można wykorzystać. Próbkę można zobaczyć tutaj: http://www.youtube.com/guidesignpl

Parę chwil i zrobiłem coś takiego co powinno być punktem wyjściowym do dalszej dyskusji (jeżeli tylko uznacie, że to ma sens)

Boki można by dowolnie aranżować, miejsca może nie za dużo, ale jakieś najważniejsze newsy albo osiągnięcia zespołowe można by upchnąć. Czcionka po prawej aktualnie jest ustawiona na 100pt, bannerek 1200px. Osobiście cenię minimalizm i brak przesytu informacji, ale być może trzeba odwiedzającego zachęcić większą ilością informacji.

Tapeta ma w moim zamierzeniu wspomóc ścieżkę - film -> kanał -> wiki/strona/blog B@P - przyda się jak już więcej filmów będziemy umieszczać.

Szopler

Jakie parametry musi mieć taka tapetka (szerokość pasa na środku w pixelach bądź % szerokości)?

Troll81

a co z włascicielami małych monitorów w standardzie 4:3 ??

GRID

mniej więcej taka:
[smg id=257 align=center caption="tapeta B@P ja kanał Youtube"]

Jak trzeba kaimoon to podeślę Ci hasło do kanału YT.

Szerokość kolumny: 970px
na ekranach 1024x768 praktycznie tła nie widać, ale na większych już tak.

kaimoon

Szerokość ramki podał GRID - 970 px.

Tło było by widoczne chyba już od posiadaczy monitorów 1280x800 i 1280x1024 - przynajmniej na 1366x768 wszystko ładnie widać.

taktu

Super pomysł, a tapetka bardzo ładna :respect: jedynie czcionka adresu strony wydała mi się trochę nieczytelna, ale możliwe że to kac  P-)

GRID

Ja też uważam że czcionkę adresu można zmienić na jakaś normalna, tradycyjną, prostą. Można jeszcze popróbować ze zmianą tła, powtarzaniem tła ...

kaimoon

Porobię jeszcze kilka wersji z inną czcionką i się zobaczy jak to wygląda. GRID - a mamy może banner B@P w pliku źródłowym? Spróbował bym z innymi kolorami boków. Nie wiem jak Wasze doświadczenia z powtarzaniem tła na kanale YouTube, ale mnie nigdy nie udało się wykonać to dostatecznie satysfakcjonująco, co nie znaczy, że nie możemy spróbować.

Troll81

GRID

tapeta zrobiona jest. Zawsze ktoś chętny może przebudować obecną.

Troll81

GRID ty pamiętasz namiary na nasze konto  %) bo chciałbym uploadować filmik. Wyślij mi prosze na PW jakby co....