HD3850 vs 9500GT

Zaczęty przez Hani, 19 Styczeń 2012, 19:18

Hani

Witam.
Wskrzeszam stary komputer na maszynę do pisania i o dziwo znalazłem tam PCIE.  :boing:
No i teraz mam pytanie HD3850 czy 9500GT
Taki mam wybór więc proszę o wszystkie za i przeciw

tito

3850 = 28k w milce
9500 GT = 6k w collatz
Bo jak rozumiem to do BOINC?

Hani

Zgadza się. Linux, LibreOffice, + boinc :) (około 8h/dobe)  :respect:
Orientuje się ktoś jak wypadają te karty w Moo?

pawg

W Moo! opłacają się tylko ATI. Jeśli chcesz liczyć na NV to PrimeGrid podprojekt CW sieve.

tito

A na tym kompie ktoś będzie pracował w tym czasie? Jeśli tak, to PG nie wchodzi w rachubę szczególnie C/W, bo tak się system spowalnia, że pracować się nie da. Osobiście brałbym 3850 + collatz = 18k/24h za to zero spowolnień.

Hani

Będzie pracował(a). Praca biurowa + Net.

kaimoon

Mi Milka nie szła w ogóle na 3850 - tak zamulała kompa + cykliczne resety. Collatz tylko w miare znośnie chodził, ale i tak odczuwało się spowolenienie, około 13-15k przez 12-15h - nie testowałem na niej Moo.

Hani

Dzięki wszystkim za zainteresowanie.
Zakładam ATI i testuje co nie będzie przeszkadzało w pracy.
:respect:

MarcinB

Cytat: kaimoon w 19 Styczeń 2012, 21:42
Mi Milka nie szła w ogóle na 3850 - tak zamulała kompa + cykliczne resety. Collatz tylko w miare znośnie chodził, ale i tak odczuwało się spowolenienie, około 13-15k przez 12-15h - nie testowałem na niej Moo.
Może złe stery miałeś. U mnie na słabszej karcie z tej serii chodzi z obciążeniem 95% i nic nie muli ani się nie zawiesza. Jednak na nowszych sterach faktycznie problemy były.

pawg

Cytat: tito w 19 Styczeń 2012, 21:23
A na tym kompie ktoś będzie pracował w tym czasie? Jeśli tak, to PG nie wchodzi w rachubę szczególnie C/W, bo tak się system spowalnia, że pracować się nie da...

U mnie w tym podprojekcie nic nie zwalnia, w przeciwieństwie do SETI.