Promocja (za kupony) na Adwords Google i Facebook

Zaczęty przez GRID, 06 Luty 2012, 10:02

GRID

Z dzięki wolontariuszom Krn (kupon 100zł) i Bober (kupon 250zł) i moje (200zł) mamy reklamę na stronach Google i Facebook.

Tak wygląda reklama na Facebook.
[smg id=9332]
A tak na Google.
[smg id=9329]

Na Facebooku zobaczyło tyle osób i nikt nie kliknął.
[smg id=9331]

A takie słowa na starcie ustawiłem na Google.
[smg id=9330]

Wątek założyłem głównie w celu szukania pomysłów na dobrą kampanie reklamowe adwords (kuponów jest więcej) i żadną inną (w tym wątku). Skuteczne i tanie. Najbardziej przydały by się dobre połączenia fraz (słów kluczowych) plus odpowiedni tytuł i hasło.
Jest również możliwość reklamy graficznej, trzeba by tylko zrobić grafikę w takim formacie:
[smg id=9333]

Co do samych kuponów na jedno konto można wykorzystać jeden kupon. Ostatnio 1 kupon oferował Tomasz R. Gwiazda. Jak wykorzysta się pieniądze które są na koncie Google boincatpolanad to załaduje się kolejny kupon na inne konto np moje osobiste, a później może ktoś inny założy adwords aby pociągnąć kolejną kampanię.

Troll81

proponuję:
Lek na raka
malaria
choroby genetyczne
lek na AIDS
Lek na HIV
szukanie liczb pierwszych
szukanie inteligencji pozaziemskiej
Odkrywanie planet

GRID

Super, właśnie sobie przypomniałem że na wiki gdzieś jest lista chorób nad którymi pracuje WCG, je też można dodać.
Tylko dla niektórych słów trzeba już inny tytuł i hasło ustawić.

dystrofia mięśniowa -> to raczej wpisują ludzie którzy poznali to zagadnienie.
a treść może być taka:
Szukamy leku na dystrofie mięśniową
Ty również możesz wesprzeć poszukiwania leku na tą chorobę swoim komputerem.

Sebastian M. Bobrecki

Cytat: Troll81 w 06 Luty 2012, 10:10
proponuję:
Lek na raka
malaria
choroby genetyczne
lek na AIDS
Lek na HIV
szukanie liczb pierwszych
szukanie inteligencji pozaziemskiej
Odkrywanie planet
Dodaj jeszcze pulsary, DNA itp. chwytliwe nazwy :)
Kocham pracę, mogę na nią patrzeć godzinami.

GRID

Lek na raka
    lek na AIDS
    Lek na HIV
tego system nie przyjmuje bo trzeba mieć certyfikat apteki.

Troll81

GRID

szukanie leku działa ale rzadko wpisywane jest w googlach. Ale zawsze warto spróbować.

Szopler

Mogę przekazać kupon google 200pln na promocję może się przyda...

GRID

Najlepiej jak sam ustawisz kilka słów w adwordsie. Bo brakuje kont które mogą wykorzystać te kupony

Troll81

GRID

Tak dzięki Trollu, brakuje kont w których jeszcze nie korzystano z tej formy promocji. Bardzo dużo osób ma konto google i nie korzystało jeszcze z Adwords.
Niech ktoś z was zaloguje się na adwords, ustawi reklamę doda słowa kluczowe i tyle.

Troll81

GRID

GRID

Reklama na FB została zatrzymana z powodu (chyba braku środków) wydaje mi się że nie wykorzystałem 300 zł które na to poszły.
Do tego bez mojej zgody (też mi się tak wydaje) zwalone FB chciało pobrać mi 45zł z paypala żeby dalej kontynuować kampanię.
Takich zagrywki spotkałem wcześniej (skype - automatyczne doładowanie które łatwo przeoczyć) więc przyglądałem się im systemowi wcześniej dość długo, szukałem opcji limitu itp. Wydawało mi się że ustawiłem tak aby jak 300 zł wykorzysta to koniec. Na szczęście nie miałem nic na PayPall. Masakra nawet nie wiem jak to zatrzymać. Kasuje konto reklamowe i nigdy do reklamy na FB nie wracam
Nic #$#$@ z tego nie rozumiem. Moim zdaniem system jest powalony i nigdy z niego nie skorzystam.

System reklamowy google jest przy nim jak niebo i ziemia.

Kryniek

No to nieciekawie.

A chociaż jakiś efekt tej reklamy był?

Troll81